Črna kronika

Na Kornatih pretepli italijanske goste

Zagreb, 13. 08. 2009 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nacionalnem parku Kornati je bilo letos napadenih že pet Italijanov. Pred nekaj dnevi so nasilneži iz restavracije gostjo podrli na tla, pretepli njenega zaročenca in vrgli prijateljico v morje.

V italijanskih medijih se je pojavila zgodba z naslovom Hrvaška: pretepli italijanske turiste, ki so zahtevali račun v restavraciji. Travmatično izkušnjo je medijem predstavila italijanska novinarka Elvira Terran, ki je bila s svojim zaročencem in prijatelji na jadranju na Hrvaškem. Napadli naj bi jih v restavraciji Aquarius na otoku Katina, znotraj nacionalnega parka Kornati.

O nesrečnem dogodku so obvestili italijansko veleposlaništvo (simbolična fotografija)
O nesrečnem dogodku so obvestili italijansko veleposlaništvo (simbolična fotografija) FOTO: Š.Z.

Terranova je dejala, da so v torek zvečer v restavraciji Aquarius rezervirali mizo. Dogovor je bil, da bo lastnik restavracije za goste organiziral prevoz z jadrnice v restavracijo in nazaj. Ko so se približevali restavraciji, se jim je pridružil čoln, neka oseba pa jim je rekla, naj pridejo k njim na večerjo. Moški jih je opozoril na zgoraj omenjeno restavracijo, saj so lastniki zelo neprijetni ljudje. Takrat se jim je zdelo, da jih želijo zgolj zvabiti v njihovo restavracijo. Kmalu jim je bilo žal, da jih niso poslušali.

Palačinke s steklom

Večerja je bolj ali manj potekala mirno,kljub dejstvu, da so kot desert dobili palačinke z drobci stekla. Problem je nastal, ko so želeli plačati račun v višini 450 evrov, vendar v restavraciji niso sprejeli plačilne kartice. Italijani so potem želeli večerjo plačati v gotovini in so zahtevali račun. Lastnik restavracije  Zoran Ramov je dejal, da so gostje  z njim barantali glede višine računa, po pregovarjanju pa so večerjo plačali v hrvaških kunah, račun pa so zahtevali v evrih.

Prijateljico vrgli v morje

Prepir se je nadaljeval, saj jih lastnik restavracije po poročanju gostov ni želel prepeljati do njihove jadrnice. Ogorčeni Italijani so lastniku restavracije zagrozili, da bodo poklicali policijo. Malce zatemso se stepli. Terranovo so nasilneži porinili in podrli na tla, njeno prijateljico pa so vrgli v morje. Njenemu zaročencu sta dva napadalca z nosu zbila očala, ga pretepla in mu strgala obleko.

Na pomoč je gostom priskočil moški iz sosednje restavracije, ki je videl pretep in poklical policijo. Gostom je iz morja pomagal pobrati mobilne telefone, torbice, denarnice in dokumente, pozneje pa jih je odpeljal do njihove jadrnice. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (142)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Atomic_boy
15. 08. 2009 10.13
armagnac 14.08.2009, 23:26 -1 danes sem prišla iz Italije,točneje iz Lago di Garda.Plačati sem hotela kamp z kartico,pa so mi rekli,da samo s kešom lahko plačam.Mogoče drugo leto so rekli.Kamp ima 4 zvezdice.Ta gostilna na Koenatih je pa v zakotju,in naj ima folk keš seboj.Italijani se pa itak povsod preseravajo,pri njih pa še na kopnem ne moreš plačat s kartico ..ampak vseeno predvidevam, da si prejela račun potem ko si plačala, a ne???
Buena Vita
14. 08. 2009 23.37
armagnac
14. 08. 2009 23.31
Ej,folk nehite se kregat.Ene 4000 kilp,etrov sem prevozila,videla na tem dopustu,tudi atlantik ob španski obali,pa vam z veseljem povem da komaj čakam da spokam res na dopust,na hrvaško morje ,ker je najlepše
armagnac
14. 08. 2009 23.26
danes sem prišla iz Italije,točneje iz Lago di Garda.Plačati sem hotela kamp z kartico,pa so mi rekli,da samo s kešom lahko plačam.Mogoče drugo leto so rekli.Kamp ima 4 zvezdice.Ta gostilna na Koenatih je pa v zakotju,in naj ima folk keš seboj.Italijani se pa itak povsod preseravajo,pri njih pa še na kopnem ne moreš plačat s kartico
vinadap
14. 08. 2009 13.34
danaaajaaa - saj jih bo udarilo krepko,in to še letos.
danaaajaaa
14. 08. 2009 13.24
Še en osamljen primer!!!! In sedaj bodo še Italjanski mediji tako kot Češki opozarjali svoje državljane glede dopustovanja na Hrvaškem. In bomo videli kako se bodo odzvali! Kar dosti manj jih bo drugo leto dopustovalo tam! Ker se zavedajo da so gostje in da imajo gostje vedno prav (pa tudi če nimajo, tako jih je potrebno tretirati)! Tega se na Hrvaškem ne zavedajo in se še dolgo ne bodo. Vedno in povsod najdejo opravičila za vse svoje piz.d.arije ki jih počno. Verjetno jih bo res potrebno postaviti na trdna tla, ker je večina Slovencev še vedno s dopustniško popkovino vezana na Hrvaško bodo to prej naredili Italjani, Čehi, Nemci in Angleži! Saj veste kako pravijo: če ni drugega zdravila- udari ga po žepu pa bo hitro bolje.
4evercvicek
14. 08. 2009 12.50
vinadap "4evercvicek - raje moli,da letos pozimi ne bodo vaši dobili kakšne porcije okrog ušes,pri nas na Gorenjskem.Zima bo kmalu." Sedaj boš pa še grozil? :) "Ti si najnižji nakladaški nivo,na tem forumu." o nivoju si se že iskazal, tvoje mnenje je pa itak = 0 "Samo Hrvaška je prava in ona ima vedno prav." če tvoj primitivni mozak sprejema tak signal pa tudi prav... "Na moje poste se ne oglašaj več,ker tvoji že zaudarjajo." Or ellse? :) "Ti prvo poglej sebe,potem pa ocenjuj druge." Seveda, to je prvo pravilo katerega bi se prvotno moral ti držati... "Tisto kar napišem,napišem tudi argumentirano in z dokazi,v nasprotju s teboj,ki samo lajaš,ne poveš pa nič." Razlika med argumenti z dokazi in pripagando je velika...
vinadap
14. 08. 2009 12.27
4evercvicek - raje moli,da letos pozimi ne bodo vaši dobili kakšne porcije okrog ušes,pri nas na Gorenjskem. Zima bo kmalu. Ti si najnižji nakladaški nivo,na tem forumu. Samo Hrvaška je prava in ona ima vedno prav. Na moje poste se ne oglašaj več,ker tvoji že zaudarjajo. Ti prvo poglej sebe,potem pa ocenjuj druge. Tisto kar napišem,napišem tudi argumentirano in z dokazi,v nasprotju s teboj,ki samo lajaš,ne poveš pa nič.
4evercvicek
14. 08. 2009 12.14
vinadap - takih antihrvaških propagand sem se nagledal in naslisaš od samega prihoda v slo pa vse do danes. Ljudje primitivnega kova kot si ti in tebi podobnimi ne meni ne hrvaški ne pomenijo nič. Tvoje pljuvanje čez hrvaško je nepomemben kot pljunk v morje. To da si ti primitivna oseba ki si na forumih dviga ego že lepi čas dokazuješ, hebiga, tudi taki morate živeti. Ti se raje drži svoje Mallorce, boš vsaj na varnem in poceni. "Cviček,ko boš ti začel bolj spoštljivo pisati o Sloveniji in slovencih,pa ne samo ti,tudi drugi tvoji " zemljaki " na teh forumih,potem bom tudi jaz." prepozno, ker dolker sem "spoštljivo pisal" o sloveniji si se ti in tvoji pajdaši kurchili, tako kot se še danes, zato ne pričakuj od mene neko spoštovanje. Seveda, da ne bo pomote, spoštujem in državo in državljanje vendar v primeru prepotentnežev kot si ti pa se slika drastično obrne...Dokler pa ti podpiraš svoje "zemljake" v arogantnem slogu, vinadap ne pričakuj da bodo drugi tebe spoštovali. "Dopustovati na hrvaškem je pa loterija,ali se ti bo kaj pripetilo,ali pa ne." - seveda da je za prepotentno osebo ki jemlje dopust kot loterijo...poznam ljudi tvojega kova in jih srečujem že celo poletje na Hrvaškem, in prav tisti ki išče, dobi...Tako kot sem se iz srca nasmejal pred leti v Rovinju ko so prav "tvoji primitivni pajdaši" shrali na veliko in dobili debelo porcijo, HEBENO ZASLUŽENO!
Atomic_boy
14. 08. 2009 10.34
....te pa razumem, da si žalosten ker si balkanec, tudi jaz bi bil :::)))
Atomic_boy
14. 08. 2009 10.33
slo.demokracija 14.08.2009, 08:59 1 Atomic_boy13.08.2009, 22:010 Ajde balkanac kaj se stidiš,balkanac si i gotovo,naj filozofirat...Slovenija je na balkano,in Slovenci maju balkansko mentaliteto.... Moras jos puno učit...hehe se vidi, da si na nivoju WC račke...ti in tvoj zemljepis- balkanec!!!
vinadap
14. 08. 2009 10.28
4evercviček - kaj,ti nisi bolnik? slo.demokracija - mi ne rabimo 420 mrd kun. 4evercvicek - podjetja propadajo po celem svetu,od kar je kapitalizem. Danes propade,drugi dan se pa ustanovi novo podjetje. Poglej kaj vse se dogaja na hrvaškem turistom. Je to normalno? In ne govori mi,da se to dogaja povsod. V neki meri sigurno,vendar to kar se pa na hrvaškem je pa nenormalno. Že dolga leta hodim na Mallorco,pa veš zakaj ? Zato,ker se tam počutim varno,normalne cene,kvaliteta,lepo morje,stanovanje,predvsem pa me cenijo,ker prihajam iz Slovenije in sem že skoraj njihov. Dopustovati na hrvaškem je pa loterija,ali se ti bo kaj pripetilo,ali pa ne. Cviček,da si pristranski,pa dokazuje tudi to,da nikoli ne daš nobene kritike na dogajanja,ki se zgodijo v vaši lepi. Ti si tipičen Hrvat,in Slovenija je naredila veliko napako,ko ti je dala državljanstvo. Koliko časa sedim pred računalnikom ? Jaz sem odgaral svoje,še vedno imam pa kar nekaj dela,in tako vmes kaj napišem. Zakaj so Hrvati fovš ? Po hrvaški anketi pred meseci zato,ker je Slovenija v EU,oni pa ne,zato ker ima Slovenija evre,oni pa ne,zato,ker se Slovenija svobodno giblje po Schengnu,oni pa ne,itd,itd. Cviček,ko boš ti začel bolj spoštljivo pisati o Sloveniji in slovencih,pa ne samo ti,tudi drugi tvoji " zemljaki " na teh forumih,potem bom tudi jaz. l.p.
navak
14. 08. 2009 10.15
Glava me boli od teh bednih slovensko-hrvaških komentarjev. Ko jih takole prebiram imam občutek, da boste ugotovili, kaj je bilo prej kokoš ali jajce. Vsak v nedogled in nedogled in nedogled trdi svoje. A res nimate kaj pametnejšega za početi?
joper
14. 08. 2009 09.36
Jaaah...al so Italjani...
lyonel
14. 08. 2009 09.27
slo.demokracija malo se pozanimaj kako je slovenija geografsko opredeljena....
slo.demokracija
14. 08. 2009 09.04
vinadap13.08.2009, 17:20-2 josip.hr - jaz govorim o celotnem sesutju Hrvaške,bankrot. Sezonsko prilagojena industrijska proizvodnja se je junija letos v primerjavi z majem v območju evra zmanjšala za 0,6 odstotka. V Sloveniji je padla za en odstotek. brini se o ovome.....
slo.demokracija
14. 08. 2009 09.02
1230913.08.2009, 18:24-1 josip.hr - jaz govorim o celotnem sesutju Hrvaške,bankrot. ------- Hrvate bodo vedno reševali turisti, zahodnjaki, propasti ne more če bi se trudili a tko bu vas rešaval od bankrota????
slo.demokracija
14. 08. 2009 08.59
Atomic_boy13.08.2009, 22:010 Ajde balkanac kaj se stidiš,balkanac si i gotovo,naj filozofirat...Slovenija je na balkano,in Slovenci maju balkansko mentaliteto.... Moras jos puno učit...hehe
4evercvicek
14. 08. 2009 08.49
vinadap "Nikomurski - kakšna fovšija,fovš ste vi nam,ne pa mi vam. 50letnik je padel na nivo 10letnega otroka...."ne nismo mi, vi ste nam"...Ajde glavca brihtna povej ti nam zakaj bi Hrvati bili "fovš" na slovence? Zaradi krize v državi? To imajo tudi hrvati? Zaradi propadanja podjetij? To imajo tudi Hrvati? Zaradi morja? No to je glupo vprašanje:). "Ti piši in kritiziraj tisto umazanijo,ki se dogajajo na hrvaškem." " Niso vsi taki bolniki kot ti da bodo za časa dopustov hebeno obremenjeni s "umazanijami" kot ti praviš. Dokler drugi hodijo letovati/dopustovati in počivati ti celo poletje ždiš v svoji vasi pred svojim računalnikom, na 24ur in kritiziraš vse kar se tiče Hrvaške. Me pa prav zanima kdo od vas ima več vrednosti, ljudje, državljani Slovenije ki preživljajo dopust na hrvaškem in hkrati jih vi "komentatorji" obsojate na "izdajalstvo" (bolano do boli) ali prav vi izmanipulirani izrodki ki pljuvate po večini svojega naroda?
PepiEinschlag
14. 08. 2009 07.35
Pred časom je nek turistični delavec v Črni gori izjavil: »Nema lošeg gosta - ima samo loš domačin !« Mimogrede; letos so mi »spremačice« iz apartmaja v Umagu ukradle denarnico z dokumenti (osebno sem imel hvala Bogu na recepciji, da sem se lahko vrnil). Prijavil nisem niti na recepciji. Sem v preteklosti že imel izkušnje s hrvaško policijo. (Brez denarnice jim pač ne bi mogel dati za »gablec«.