Črna kronika

16-letnika naj bi 15-letno dekle zvlekla v temačen kot in jo tam zlorabila

Ljubljana, 26. 09. 2012 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na enem od parkirišč ljubljanskega BTC naj bi dva 16-letnika posilila 15-letno dekle. Na PU Ljubljana so potrdili, da so bili obveščeni o sumih storitve kaznivega dejanja s področja spolne nedotakljivosti.

Območje, kjer se je zgodil spolni napad, glede varnostnih pojavov ne odstopa od podobnih predelov na območju PU Ljubljana.
Območje, kjer se je zgodil spolni napad, glede varnostnih pojavov ne odstopa od podobnih predelov na območju PU Ljubljana. FOTO: Dare Čekeliš
Kam se lahko žrtve posilstva obrnejo po pomoč?

"V prvi vrsti je tukaj zdravniška pomoč, nato pa na policijo, zelo pomembna je psihološka pomoč, pomoč strokovnjaka, ki pomagajo pri odpravljanju dolgotrajnih posledic, obrnjejo se lahko tudi na našo telefonsko številko 080 11 55," je povedala Maja Plaz s SOS telefona.

V noči na nedeljo naj bi na območju BTC dva najstnika spolno zlorabila 15-letno dekle. Na PU Ljubljana so potrdili, da so bili v nedeljo v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja s področja spolne nedotakljivosti na območju Šmartinske ceste v Ljubljani.

Kriminalisti okoliščine še preiskujejo, zaradi same narave predkazenskega postopka in nadaljnjih postopkov policije pa javnosti več informacij ne morejo posredovati.

Najstniki naj bi se pred dogodkom zadrževali v Kolosejevi Areni, ven pa naj bi prišli pijani, so poročale Slovenske novice. Kot so za 24ur.com povedali v Koloseju, so nad tragičnim dogodkom zgroženi. Poudarili so, da v Areni ne točijo alkohola mladoletnim osebam in da se dosledno držijo zakonskih predpisov. Hkrati so pojasnili, da ni možno, da bi najstniki v Areno prinesli svoje alkoholne pijače, saj to ni dovoljeno.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi bili napadalca in dekle znanci oz. naj bi se gibali v isti družbi. Kot še pišejo, naj bi se napad zgodil v bližini Arene. Napadalca naj bi 15-letnico zvlekla v temačen kot in jo tam zlorabila. Dekle so našli vrstniki, ki so tudi obvestili policijo. Policisti naj bi nato oba najstnika prijeli in ju pozneje izpustili na prostost, pišejo v časniku ter dodajajo, da bosta mladeniča na prostosti, dokler policija ne bo zbrala potrebnih obvestil in naredila vseh analiz.

Sicer časnik poudarja tudi, da so najstniki, mladeniča naj bi bila stara 16-let, prekršili tudi horo legalis, ki mlajšim od 16 let prepoveduje, da se brez spremstva staršev gibljejo v lokalih med polnočjo in peto uro zjutraj.

Območje pri BTC ne odstopa glede varnostnih pojavov

Kot so še sporočili s PU Ljubljana, je območje ljubljanskega BTC javni prostor, ki je dostopen vsem pod enakimi pogoji. V neposredni bližini pa ni stanovanjskih objektov in posledično policija ni obveščena o kršitvah javnega redu in miru. Policisti pa opažajo, da se od četrtka do sobote tam dejansko zadržujejo posamezne skupine oseb. V kolikor policija zazna kršitve javnega reda in miru, tudi ukrepa v skladu z danimi pooblastili, so še sporočili.

Dodali so še, da je policija tam prisotna skoraj vsak dan, še posebej pa ob koncih tedna. Občasno policija tudi obravnava različne varnostne dogodke, kot so prometne nesreče, kršitve javnega reda in miru, tatvine in podobno, vendar pa samo območje ne odstopa glede varnostnih pojavov od podobnih predelov na območju PU Ljubljana, so še pojasnili.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni