Črna kronika

Nadaljujejo vožnjo, potem pa jih udari burja. Policija letos zasačila in kaznovala že 29 tovornjakarjev

Nova Gorica, 28. 01. 2017 10.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mnogi tovornjakarji ne upoštevajo prepovedi vožnje ob hudi burji. Policisti so letos do 20. januarja ustavili in izdali globe 29 voznikom tovornih vozil. Med temi je bilo 24 tujcev. Na Vipavskem se prevrnjeni tovornjaki kar vrstijo.

Medtem, ko eni tako počakajo, da burja mine, nekateri ne upoštevajo prepovedi.
Medtem, ko eni tako počakajo, da burja mine, nekateri ne upoštevajo prepovedi. FOTO: Aljoša Kravanja

Zaradi močne burje so bile v minulih dneh ceste po Vipavski dolini večkrat zaprte za promet. Omejitve veljajo predvsem za tovorni promet, saj tovornjakom zaradi višine grozi večja nevarnost, da jih močni sunki prevrnejo. A mnogi prepovedi ne spoštujejo, zato jih doleti globa. Med kršitelji je precej takih s tujimi registrskimi oznakami.

Policisti postaje prometne policije Nova Gorica, Policijske postaje Ajdovščina in Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v zadnjih dneh, ko je v Vipavski dolini in na širšem Goriškem močna burja omejevala promet, občasno pa sta bili tako hitra cesta Razdrto - Nova Gorica kot vzporedna državna cesta povsem zaprti za promet, izvedli številne ukrepe za varnost v prometu, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Takšni prizori niso redkost.
Takšni prizori niso redkost. FOTO: bralec Kevin

Do 20. januarja 29 voznikov ni upoštevali prepovedi

Od začetka leta do 20. januarja so štirim voznikom izrekli globo zaradi neupoštevane zapore na hitri cesti, 25 voznikom pa zaradi neupoštevanja zapore na vzporedni državni cesti skozi Vipavsko dolino. Oglobili so tudi 19 pravnih oseb. Med kršitelji prepovedi vožnje zaradi burje je bilo kar 24 tujih voznikov in pet slovenskih državljanov.

Zaradi neupoštevanja zapore ceste ob močnih sunkih burje so prejšnji teden obravnavali tudi dve prometni nesreči oz. prevrnjena tovornjaka, ki sta se zgodili na vzporedni državni cesti na Ajševici pri Novi Gorici in v Ozeljanu. Voznika teh dveh manjših tovornih vozil sta bila tujca, in sicer državljana Poljske.

V sredo se je prevrnil poljski, v četrtek pa madžarski tovornjak

Tudi v tem tednu je na Vipavskem pihala močna burja, tako da je bil ponovno prepovedan promet za tovornjake s ponjavami in hladilnike. Zaradi neupoštevanja prepovedi vožnje so sunki burje v sredo prevrnili poljski, v četrtek pa madžarski tovornjak.

Kakšna je kazen?

Predpisana globa zaradi neupoštevanja zapore posamezne ceste je 200 evrov za voznika tovornjaka in 1000 evrov za pravno osebo. Očitno je še prenizka, da bi odvrnila voznike tovornjakov od vožnje v primerih prepovedi zaradi vremena.

Burja pogosto povzroča težave, opozorila pa niso odveč.
Burja pogosto povzroča težave, opozorila pa niso odveč. FOTO: Aljoša Kravanja

Upravljavca avtocest in hitrih cest ter državnih cest ob močni burji sprejmeta ustrezno odločitev o začetku izločanja tovornih vozil, poskrbeti morata tudi za postavitev ustrezne prometne signalizacije ter o vseh zaporah in omejitvah seznaniti širšo javnost. Po Božnikovih besedah je med nalogami upravljavca ceste oz. pogodbenega vzdrževalca ob zaprtju določene ceste ali njenega odseka zaradi vremenskih razmer tudi ta, da prevzamejo vsa fizična opravila za ustrezno izločanje vozil.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (78)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dbist
30. 01. 2017 21.26
Potreben nov zakon: Zaplemba vozila in KAZEN za lastnika: Vrednost novega vozila Za voznika pa glede na krivdo...
2realforu
29. 01. 2017 17.36
+5
Zakaj kaznujete tovornjakarje? kaznujte tiste ki jih priganjajo da so do določenega roka na cilju!
tali?ni tom
29. 01. 2017 19.54
+5
tukaj se strinjam! sem bil s sosedom na furi enkrat,delodajalec ga je konstantno na pol ure nadlegoval kje je,pa sva bila v neki zadevi od nič v španiji! na vsake pol ure! in možak je o prihodu na cilj govoril v urah in minutah ne v kiloometrih! to ne gre! delodajalci so krivi ker terajo folk da dela do onemoglosti in nato se dogajajo kolosalne napake! in policija? najlažje je delavca zadriblat!
bodi
29. 01. 2017 14.30
-2
povečini se sprašujete zakaj so se delale AC po takih trasah ja zato ker so tam kupovali zemljo veljaki po strašno nizkih cenah nato pa prodali državi za mastne denarce sedaj pa vsi to plačujemo varnosti pa ni no je ker so zagrožene kazni katere pa izpelnjujejo državljanski servis plačan z naše strani da nas kaznujejo-POLICIJA
brezveze13
30. 01. 2017 17.28
bodi pameten kje bi ti napravil traso skozi Idrijo ali okoli čez Avstrijo malo poglej zemljevid in preveri kje je vzhod zahod
brezveze13
30. 01. 2017 17.38
bodipameten malo vzami v roke zemljevid in poglej kje se nahajajo mesta katere ta trasa povezuje ali bi ti šel čez Idrijo ali mogoče okoli čez Avstrijo in Italijo drži pa da bi bilo bolj pomembno in tudi smiselno da bi denar porabljen za protihrupne ograje preusmerili v zaščito omenjenih tras proti burji. po kilometrini do sedaj zgrajenih protihrupnih smo tukaj nekje
kaslc 1
29. 01. 2017 13.10
+5
nikoli! policijski moto je_udri po siromaku
txoxnxy
28. 01. 2017 22.56
+1
Kdaj bodo policisti ovadili glavnega krivca , projektanta in investitotorja neustrezne ceste ? Burja tu piha že tisočletja in naJ ODGOVARJAJO TUDI TISTI KI SO NAROČIL NEUSTREZNO TRASO OZIROMA NJENO NEUSTREZNO ZAŠČITO PRED SUNKI VETRA .
SEJBOBOL
29. 01. 2017 08.37
+3
nikol , ker drugač avtocesta skoz vipavsko dolino odpade ..... vzemi ali pusti .....
NejcPircMusar
29. 01. 2017 09.50
+5
Kje bi pa ti naredil HC po Vipavski dolini, da ne bi bilo burje? pod zemljo??
bodi
29. 01. 2017 13.43
+2
socialism bil je projekt po levi strani od Razdrtega tam se burja umiri itak bi pa lahko naredili nasip in preprečili sunke burje
SEJBOBOL
29. 01. 2017 15.05
bodipameten , posebne ograje in nasipi bi šlo , vendar so tu izhodi Vipava-Ajdovščina-Selo njmanj trije bi ostali zaprti (bi ostajal na AC za varovalnimi ograjami) , ker iz izhoda ven jih NE more več nihče varovat , razn tranzit bi mrbit šou skoz , vendat tud te omenjene ograje ne bi zagotavljale nad 180 km /h 100% zagotovila . Že probano ...... Kar je pozitiva tega je le da se prva meja za do 8ton tovorna pa kamp in ceradarji dvigne na 110 cca druga pa na 150 , rešu si mrbit 2-4 dneva v letu , vse ostalo pa po starem čez Sežano ....
SEJBOBOL
29. 01. 2017 15.18
Po levi strani krasa pa bi bila nepotrebna ker je ŽE skoz Sežano cca 5km je samo razlike .... Scat proti vetru je pač FK neugodno ane .... narava je in bo narava ....
bodi
29. 01. 2017 15.34
SEJBOBOL ja delno imaš prav vendar izvoze bi lahko naredili pravokotno čelni veter ni moteč nato si pa že med hišami kar pa tudi branijo pred sunki je pa tudi res da je Sežana blizu vendar ekonomsko glede na vipavsko dolino bi bilo to problem zaradi industrije kar jo je še ostalo. Je pa tako da večji del težav ima tranzit itak pa nikoli ne bo za vse dobro za kar se nam ni treba razburjati ker so ljudje kateri so nameščeni iz strani raje delajo kar hočejo samo nas ne upoštevajo kaj je dobro in kaj ne.
Klavdij Volk
28. 01. 2017 22.09
+5
POJTE PREKO KRASA,PA ŠE SLOVENSKI TERAN BOSTE PILI.
NejcPircMusar
28. 01. 2017 18.44
+44
Najlažje je napisati kazen in s tem se hvalijo, kako so naredili veliko? Pa poglejmo kakšen je problem Vipavske doline v času burje. V prvi fazi, če se peljemo od notranjosti proti Postojni, naletimo na prvi in zadnji znak o zapori na Ravbarkomandi. Tam piše sicer zapora za ta in ta vozila in izločanje, ne pa tudi za kaj gre in kako dolgo zapora bo, možne obvoze KI OBSTAJAJO IN SO ne napišejo itd.!!!!. To je dejansko edino opozorilo, nato na Razdrtem lahko vozilo enostavno parkiraš na odstavni pas in čakaš, da poneha pihati - to je lahko tudi par dni, praktično nihče ne pove kakšne prave informacije, sploh bogim tujim voznikom, tu bi tudi vprašal DARS, ali se jim zdi varno, da tovornjake nabijajo na odstavni pas in jih včasih niti ne zavarujejo pravilno???? na cestninski postaji NANOS imajo en kombi narobe obrnjen in dva pajaca notr na toplem, ki čakata in ustavljata vozila, to je pa tudi to. Kdo bo tu odgovarjal ko pride do naleta? Vozniki tovornih vozil oz. t.i. pravne osebe ne vedo, da je možno čisto enostavno obvoziti zadevo proti Italiji na Divačo in Sežano, pa potem naokoli na Gorico, če je potrebno - ja je večji strošek zaradi goriva, ki pa se ne mora kosati s stroškom nepravočasne dostave oz. čakanja blaga mogoče 40 km pred končno destinacijo. Torej kako rešiti tranzit? Enostavno z led portali, opozorilo pred Postojno, nato pa pred razcepom Nanos spet portal, ki kaže puščico naravnost za tranzit in ne desno proti Vipavi. Če se kdo od tovornih vozil zavozi, jim PRIJAZNA kontrolorja vinjet, ki znata sicer samo kazni pisat, zavarujeta vozilo - odpreta rampo in vozilo napotita naprej proti Divači... stvar rešena, darsovcu ne bo padla krona iz glave. Iz smeri Italije enako se povezati, naj na portalih napišejo obvoz. Predlagam, da se sicer za tranzit zapira celotna HC, na pa med npr. med Ajdovščino in Nanosom, potem pa tujci pojma nimajo kam parkirat, kam it in peljejo naprej in jih prevrne - kaj pa reveži vejo, da bolj kot silijo proti Podnanosu, bolj je močna burja. In seveda potem spet sledi kazen in dvigovanje tovornjaka itd. Kar se tiče lokalnega prometa je pa tako - domačini poznajo moč burje, včasih so na led portalih lepo zapisovali hitrost in marsikdo je že po tistem vedel, ali iti na pot ali ne, pa so sedaj ukinli napisane hitrosti, zakaj? Ne vem, očitno višja skrivnost. Ta sistem burja je pa tudi zelo zelo nedodelan, čeprav je kar nekaj študij na to temo. Če nekdo iz Podnanosa štarta proti Vipavi z malim tovornjakom in ne vidi napisane hitrosti oz. zapore (ta je napisana pred Podnanosom in ne za njim), kako naj ve, da je tako močna burja, da je nevarno mogoče za to da ga obrne??? Torej.... ne delajte se norca iz teh alarmov, ki se vas mogoče ne tičejo, poklicne voznike in domačine pa mogoče se, hkrati pa predlagam, da domačini stopijo skupaj do županov in nato na DRSC in DARS, da enkrat za vselej rešijo ta problem.
ecnarf
28. 01. 2017 19.39
+22
bravo ,dobr si napisov ,samo nebenga se ne bo prijelo ker uni gumpci so najbl pametni in vse vejo (DARS)
ssf
28. 01. 2017 21.47
+5
Ko je zaprt predor Karavanke, portali že pred Ljubljano opozarjajo na zaporo...
Klavdij Volk
28. 01. 2017 22.11
+13
Če reče direktor naprej ,je to kot pribito.To sem velikokrat doživel in mi ne bo nobeden solil pameti.
SEJBOBOL
29. 01. 2017 08.26
+0
Socialist do razdrtega imaš 3x opozorila in od tega so 2x ki ti povedo kje je obvoz ............ Kdor hoče to vidi , vpraš Klavdija Volka k to preizkuša vsakodnevno ......
SEJBOBOL
29. 01. 2017 08.30
+1
Pa vprašga še tole , pri nas je popuščanje , nej ti pove kako se tega VSI držijo v Italiji , ker dobro vedo da bodo tolk zasoljeni da se NE vpraša če se splača .... tudi na to bo on vedu odgovor .....
SEJBOBOL
29. 01. 2017 08.34
+1
Recimo zastoji zaradi snega po naših famoznih avtocestnih klancih ...... V Italiji bi dobil tak račun za reševanje vozila , da te kap , pa še globa bi bila taka da na položnico zmanka placa za pisanje..... tudi to bo on vedel .....
brezveze13
30. 01. 2017 17.49
klavdij če si taka reva da na tak način lezeš direktorčku potem pa plačuj kazni in razbijaj vozila sem jaz šefu rekel če mi bo povrnil stroške v primeru kazni mi je dejal saj imaš vozniško in moraš vedet kaj lahko kaj ne
rde?kar
28. 01. 2017 18.20
+4
Tam naj naj bi ograjo delali ne pa od vrhnike proti ljubljani in naprej proti Štajerski.
SEJBOBOL
29. 01. 2017 08.38
se strinjam , sam ograje za veter so 2-3x dražje ....
SEJBOBOL
29. 01. 2017 08.40
+1
In zanimivo je to da do nedavnega ljudi ni motil hrup , danes ko so vozila in vse skup bol tiha se pa spomnijo , da je potrebno protihrupne ograje postavt .... ceneje bi bilo da jim tisti k so v prvi vrsti kupijo 3 slojna protihrupna stekla ....
SEJBOBOL
28. 01. 2017 17.14
+22
hahahhah v enem popoldnevu jih naštejem 29 če hočete..... Če naredijo zastoj ali če jih prekucne izdajo plačilca , drugač jih mirno gledajo pa v avtu na toplem sedijo , videno na lastne oči pa ne 1x .......
kivzfccz
28. 01. 2017 17.14
+8
Ko se je v bližini sprožil zemeljski plaz slano blato so vozili stotisoče kubikov zemlje na deponijo na ajdovsko letališče. Predlagana je bila rešitev, da bi isto zemljo vozili za protivetrovne in protipoplavne nasipe. STROKA SE JE LE SMEJALA SAJ BI BILO TO PREPOCENI.RAJE SO Z NAVOZOM MATERJAL NA SEVERNI DEL LETALIŠČA. IN GA UNIČILI.
flexi22
28. 01. 2017 17.37
+12
se strinjam to so močni strokovnjaki oni poznajo razmire v pisarni ob radjatorju
hotchilipoper
28. 01. 2017 17.12
+3
Šoferji so premalo obveščeni.Treba jim je v roke dati brošure,da jih razumejo,potem pa zraven napisat koliko je kazen, če ne upoštevajo prepovedi. Za dvig kamiona pa krepko zračunat.
flexi22
28. 01. 2017 17.30
+4
ne šoferji so že obveščeni nič bat .ampak komanda je s pisarne .če si naložen polna tonaža ni problema če si prazen ali imaš kaki lahki tovor pa nimaš kam moraš parkirat vse male ali prazne bi morali že v LJ izločit ali poslat čez idrijo
NejcPircMusar
29. 01. 2017 09.53
+1
Zakaj Idrijo, če je na Divačo 100x prej?
rde?kar
28. 01. 2017 16.41
+0
Kakršna terasa taka cesta.
piko112
28. 01. 2017 14.02
+1
Kako je kaj z označenim obvozom? Ali ljudje ki čakajo vedo zanj?
CastrumFF
28. 01. 2017 13.23
-30
Jaz imam Porscheja! Grem kamor hocem.Kadar hocem!
Brus123
28. 01. 2017 13.41
+31
gobo
28. 01. 2017 15.18
+12
stavim da spiš tudi v njemu ker nimaš za garsonijero
94001
28. 01. 2017 17.01
+1
noel83
28. 01. 2017 20.46
ecnarf
28. 01. 2017 12.59
+32
Pa ne vem zakaj tolk problemov zaradi te burje v Vipavski dolini,enostavno zaprite cesto in postavite znake za obvoz preko Fernetičev in ne bo treba nobenemu čakat,saj nekaj deset km ne pomeni nič ker lahko drugače stojiš tam dva dni.
butalistan
28. 01. 2017 12.28
+13
Tudi trasa je umescena po balkanko. Butale
NejcPircMusar
28. 01. 2017 19.02
+2
Trasa za tranzit je DIVAČA SEŽANA FERNETIČI, kaj sanjaš o Balkanu, če pojma nimaš
NejcPircMusar
28. 01. 2017 19.02
+1
Balkan je tisti, ki ne pozna poti in razmer.
Frane Šajn
28. 01. 2017 12.08
+11
Primorci dobro poznamo rek "ne v burjo cert!" eni se bodo pa počasi tega naučili saj življenska šola je najboljša šola.
dabra
28. 01. 2017 11.52
-16
Če bi vsak tovornjak imel naloženo vsaj 30 ton materiala ga ne bi prevrnilo...ne pa da se prazni vozijo okrog! :-)
komunjara 1
28. 01. 2017 12.47
+16
A mi lahko izračunaš mere kamiona DxVxŠ ki bo naložil recimo 30t stiropora za izolacijo.... Hladilnikov...čipsa....
NejcPircMusar
28. 01. 2017 18.26
+6
Pa tudi če... 30 ton z lahkoto prevrne... Ne pametuj če pojma o pojmu sploh nimaš kaj je veter - to ni ta vetrič, ki tvojo zanič streho dvigne - to je sapica napram burji.
kokicas
28. 01. 2017 11.36
+11
Mogoče bi pa popravili oznake, ki so tudi malo nerazumljive, nazadnje, ko so hitro cesto zaprli za ves promet se je v koloni znašlo tudi nekaj voznikov osebnih vozil z slovenije. Pa slovenci že vemo, da tam piha tujci pač ne poznajo odceka in tiste ene majhne table pa še to 300m pred izvozom.In namesto, da bi nareili možnot, da jih preusmerijo na Fernetiče, morajo potem tam čakat. Pa niso samo tovornjakarji, tudi vozniki kombijev, a za njih z hladilnikom ne velja prepoved ???
1airbus
28. 01. 2017 12.22
-4
bb5a
28. 01. 2017 11.16
-27
Večina tovornjakarjev je nepismenih, zato pa vozjo tovoronjak, če neb kej druzga delal...
crazy but true
28. 01. 2017 11.29
+44
En mora tud taka dela delat. Brez transporta bi bile vse trgovine prazne in vse tovarne brez materiala. Glede na to kaksen siht je to, bodi raje vesel da je nekdo sploh pripravljen to delat..
noel83
28. 01. 2017 11.29
+22
potem si ti šofer, ker ne znas pisat, ali si poslanec?
medo90
28. 01. 2017 11.35
-12
Resnica. Nepismeni, primitivni, oholi ......
crazy but true
28. 01. 2017 11.40
+31
Hahaha.. fantje.. ko boste enkrat prijel za lopato, volan, metlo, stemarco, kljuc in podobne igrace, boste dojeli da so taka dela vredna spostovanja, ki ga ne dobijo s strani "visoko inteligentnih"..
medo90
28. 01. 2017 12.05
+2
Sem prijel za vse to in še vedno primem in delam s tem. Resnica o šoferjih je pa žal taka in tudi spretnost z orodjem po večini ni njihova vrlina.
primmo
28. 01. 2017 12.06
+2
Tišina tam zadaj, ti sploh ne bi naredil izpita za tovornjak!
medo90
28. 01. 2017 12.08
-3
1airbus
28. 01. 2017 12.23
+7
crazy but true
28. 01. 2017 12.23
+15
Poznam dost tovornjakarjev in ostalih "navadnih delavcev". Veliko jih dojema kaj je res in kaj ne veliko bolje od raznih diplomiranih mesalcev megle. Kar se mene tice, dokler dela posteno in dobro delo ne vidim razloga zakaj bi nekoga zaniceval. Sama inteligenca je dostkrat bolj v razliki v kaksnem okolju so rastl in kaj so z njimi poceli..
1airbus
28. 01. 2017 12.24
+0
1airbus
28. 01. 2017 12.25
-1
truth28
28. 01. 2017 13.21
+6
bb5a, tovornjakar je za tebe bog. Pardon, Bog ! Tudi ti nebi imel s čim pisat in težit na netu, če ta "oprema" nebi bila prej na tovornjaku. Torej, en in edini Bog za tebe.
medo90
28. 01. 2017 13.52
+4
Medo je privatnik z par zaposlenimi in redno plačuje davke ter z podjetjem od 91. Resnica je pa žal taka da v današnjih časih so za volanom kamijonov ljudje ki nikol nebi smeli biti.
bodi
29. 01. 2017 13.53
+2
VSAKO DELO JE SPOŠTOVANJE VREDNO VI NESPOŠTLJIVI GUMPCI toliko v vednost očitno vas vaši razvajeni starši niso naučili spoštovanje sočloveka