Črna kronika

Polival gnojnico, nato pa fizično obračunal s policistko

Krško, 18. 03. 2009 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Voznik traktorja, ki so ga policisti želeli ustaviti, njihovih zvočnih signalov ni upošteval, ko pa je končno ustavil, se je fizično spravil nad policistko in policista. Policistka je morala zaradi udarca v glavo in pretresa možganov ostati v bolnišnici.

S Policijske uprave Krško so sporočili, da je tamkajšnji OKC včeraj okoli 15. ure prejel klic iz Cerkelj. Sporočili so jim, da naj bi voznik traktorja s cisterno za gnojnico, ki jo je polival po njivi, polil tudi mimo vozeči avtomobil.

Policisti so traktor s cisterno izsledili, a se voznik, 69-letnik iz okolice Brežic, na znak policije ni hotel ustaviti. Patrulja je prižgala tudi modro luč in zvočne signale, a jih voznik ni upošteval. Traktor je vozil po sredini cestišča, tako da ga policijski avtomobil ni mogel prehiteti. Nato je voznik traktorja zapeljal na dvorišče bližnje hiše in ustavil.

Vse se je začelo, ker naj bi voznik traktorja s cisterno za gnojevko polil mimo vozeči avtomobil.
Vse se je začelo, ker naj bi voznik traktorja s cisterno za gnojevko polil mimo vozeči avtomobil. FOTO:

Takrat sta policista z njim želela opraviti razgovor in mu predstaviti kršitev. A voznik ju je fizično napadel, večkrat je udaril policistko in policista, pri tem pa naj bi jima tudi grozil. Kot so dodali na PU Krško, sta policista 69-letnika uspela obvladati, zaradi suma storitve kaznivega dejanja pa ga je policija pridržali. Med postopkom so ugotovili tudi, da ima 69-letnik prijavljeno pištolo, ki so mu jo zaradi okoliščin dogodka začasno odvzeli.

Policistka v patrulji je zaradi udarca v glavo in pretresa možganov ostala na opazovanju v brežiški bolnišnici. Kriminalisti še zbirajo obvestila o primeru.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (186)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vane Dolenc
23. 03. 2009 17.04
Težko je biti kmet. Problem je recimo, če se ti pokvari kombi in moraš potem zelenjavo na trg peljat v lepem novem Mercedesu. Da ne omenjamo dolgčasa ob čakanju na državna nadomestila, potem ko spustiš volka v ogrado, da ti ni treba celo leto pitati drobnice. Pa smrad, ko ti gnije koruza na polju, ker je lažje prijaviti, da jo je stolkla toča, kot pa jo požeti... same travme.
djdj
19. 03. 2009 23.32
Saj bi brez naloga sploh ne smel na njegovo dvorišče. Bravo kmet!
opal33
19. 03. 2009 19.35
ni več tako enostavno trositi gnoj oz. gnojevko kjerkoli, te kaj hitro oglobijo! direktive ki jih zahteva Eu so vse strožje. kmetje imajo obvezne seminarje, se izobražujejo za to, za ono, kar tudi sami plačajo... vsako leto je kakšna novost: narediti morajo npr.: gnojno jamo, ki bo ustrezala zakonu in podobno in vse to tudi stane... če hočeš biti danes kmet moraš biti že dokaj dober podjetnik! zakaj so subvencije? če jih ne bi bilo, tudi kmetij ne bi bilo več. zakaj? ker živimo na območju, kjer nas večkrat udari suša, toča in podobne naravne nesreče, kot tudi razni pokoli živine zaradi volkov itd.... mal preberite današnji dnevnik: žalostno. osebkom ki pa ne pokažete razumevanja do kmetov pa želim, da slej ko prej spoznate da ni vse v kiču in v zlatem. lp
tmt
19. 03. 2009 17.16
-1
vinadap Ne bo držalo, kar si napisal. V starih dobrih časih so miličniki bežali ali pa bili tepeni, ravno o teh krajih govorim, kjer se je to zgodilo. Spomnim se celo primera, ko so policistko slekli do nagega in jo pretepli, tako da nikoli ni upala delat več na terenu. Mimogrede ta policistka je zraven drugih lastnemu očetu in tastu tudi vzela vozniško. Čeprav ni opravičljivo to zadnje dejanje, je pa vprašanje s čim sta policista izzvala tako jezo pri kmetu.
Gepard007
19. 03. 2009 10.10
@ strasekalojz Quote: MISLIM DA ZENSKE NIMAJO KAJ ISKAT PRI POLICIJI IN VOJSKI:NIMAM NIC PROTI ENAKOPRAVNOSTI ;GLEDAM IZ PRAKTICNEGA VIDIKA:MISLIM DA PA SO SI ZENSKE V SVOJIH VRSTAH ZAZELELI PRAV SAMI POLICAJI KER JIM JE SAMIM BILO DOLG CAS;;SE STRINJATE?? Ženske v policiji in vojski niso nič novega. To prakticirajo po celem svetu in ne vem zakaj nebi pri nas. Je pa res, da nekaterim to stopi v glavo kar pa je čisto odvisno od osebe same in zaradi nekaterih "prepotentnih" osebkov nebi smeli posploševati na vse. Tale 69-letnik vemo vsi je napak ravnal in tako kot za vse druge je prav, da ga primerno kaznujejo. Sicer nisem slišal obe plati zgodbe, vendar pa se mi poraja vprašanje, če bi policija takole odreagirala, če bi šlo za Strojane ali katere druge "zaščitene" državljane. Ker pred zakonom smo (naj bi bili!!) vsi enaki...
Jože Pernek
19. 03. 2009 08.02
ni kaj močna policija kmet z 69 leti na puklu obdela dva policaja kaj bise le zgodilo če bi jih imel 30 KLICALI BI SPECIJALCE
Andraz85
18. 03. 2009 21.21
kralek- vem da dobiš izkaznico, sej o tem govori nova direktiva, ampak a ni lažje rečit sosedu naj še za tebe kupi, pa teb ni treba na predavanja hodit?žalostno je da jih večina tako misli
pikanet
18. 03. 2009 20.40
S kmeti se ni za hecat,oni bodo vzel ....v svoje roke,pa red začel delat.Samo dolenjcev se spomnte,kako so Strojane nateral.
stacato
18. 03. 2009 19.57
JOJ TA NAŠA POLICIJA
kralek
18. 03. 2009 19.50
andraz85 tisti ki hoče v zadrugi(trgovini) kupit škropivo more met posebno iskaznico da je hodu na predavanja o škropivih.. brez iskaznice ti ne prodajo škropiva! orkan bravo vsaj eden ki ve kako stvari potekajo. brez gnojce bi travnik biu rjav ne pa zelen tisti meššani ki pa nonstop jokatepa raj poglejte v svoje trgovine kjer je zelenjava enket bol špricana kot na vasi.
speady
18. 03. 2009 19.21
Tole o možganih je pa ziher napaka.
strasekalojz
18. 03. 2009 19.19
-1
MISLIM DA ZENSKE NIMAJO KAJ ISKAT PRI POLICIJI IN VOJSKI:NIMAM NIC PROTI ENAKOPRAVNOSTI ;GLEDAM IZ PRAKTICNEGA VIDIKA:MISLIM DA PA SO SI ZENSKE V SVOJIH VRSTAH ZAZELELI PRAV SAMI POLICAJI KER JIM JE SAMIM BILO DOLG CAS;;SE STRINJATE??
vinadap
18. 03. 2009 19.11
V pravih časih so za take primere miličniki vzeli pendrike v roke in ga namahali,da ni nikoli več taka oseba nebi pomislila na to.
Andraz85
18. 03. 2009 18.59
orcan, končno nekdo ki se dobro spozna na te bio procese v zemlji, ampak kaj pa ko se gnojevka in greznice polivajo na vodozavarovanih območjih?to je največji problem v tej naši ljubi državi- oba vema da nitrat močno pospeši rast nitrifikatorjev in denitrifikatorjev, ki pa ustvarijo super pogoje za patogene... nadzora nad tem pa ni bogve kaj. vem da so nakupne cene produktov prenizke za kmetovalce, zato se popolnoma strinjam s tvojim predlogom. mislim pa da je takšnih kot si ti (vi) zelo malo in vrjamem da ti očitki niso leteli na vas. recimo če pogledamo novo direktivo o nakupu škropiv (ne vem če so gnojila tud všteta)- iz strani manjših kmetov (tisti, s katerimi sem se pogovarjal) je naletelo na močno neodobravanje češ, bom pa že znal pošpricat jabolka.-v tem vidim jst problem- ko folk nima pojma o pojmu kakšno škodo dela naravi s svojo nevednostjo.
C2-td@hotmail.com
18. 03. 2009 18.56
Zanimivo, ko pa policaji pretepejo katerega od meščanov pa se mu najverjetneje nič ne pozna "po zapisniku policije seveda" Sej je hudo takrat ko se vozi gnojnica ampak policaji pa so močni ker so "ZAKON" ampak proti nam!
DoubleVision
18. 03. 2009 18.19
illuminati - ti in mb81 sta edina pametna človeka na ta forum.
DoubleVision
18. 03. 2009 18.18
mb81 pusti jih - ali nevidiš da so vsi navadne kmetje (ha ha 8)
SLO123
18. 03. 2009 18.15
illuminati se strinjam s tabo.
illuminati
18. 03. 2009 17.53
Polcajev mora bit vsaj ene pet-šest , da so hrabri. Pa saj veste ,da zdaj že vsakega butlna vzamejo v policijo. Bo treba zopet uvest policijsko akademijo in izšolati ta prave policaje - ne pa da nam zakone delijo po izobrazbi šlosarji in podobni,...
jacfive
18. 03. 2009 17.45
Pa kakšne policaje mamo mi to, da je sposoben en 69 letni ata policajki povzročit pretres možganov? A niti kakšnih osnov samoobrambe ni treba obvladat, pa si že policaj al kako?