Črna kronika

Na vrtu hiše našli trupla petih članov pogrešane družine

Pariz, 22. 04. 2011 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Franciji v mestu Nantes so policisti odkrili pet trupel. Po do zdaj zbranih podatkih naj bi šlo za člane pogrešane šestčlanske družine. Mati in njeni štirje otroci naj bi bili ustreljeni in zakopani na vrtu hiše. Očeta še iščejo.

Pogrešana družina
Pogrešana družina FOTO:

Francoska policija je v mestu Nantes na zahodu države našla pet trupel na vrtu pred hišo družine, ki je izginila na začetku meseca, poroča častnik The Connexion. Zdaj iščejo očeta, 50-letnega Xavierja Dupont de Ligonnèsa. Zaznali so, da je bila njegova bančna kartica uporabljena v mestu Fréjus, potem ko je družina izginila.

Uradna identifikacija trupel bo sledila po obdukciji, a policija predvideva, da gre za 49-letno Agnès, njene tri sinove, 21-letnega Arthurja, 18-letnega Tomasa, 13-letnega Benoita in 16-letno hčerko Anne. Po prvih podatkih naj bi bili ustreljeni, je povedal Xavier Ronsin iz mestnega tožilstva.

Odkritje je prišlo na dan med preiskavo izginotja šestčlanske družine, ki je izginila okoli 4. oz. 5. aprila.

Xavier in Agnes Dupont  sta pred nedavnim naznanila, da se bodo skupaj z otroki preselili v Avstralijo. Pred izginotjem so bila sporočila družine "zmedena in nasprotujoča si", je dejal Ronsin in dodal, da so starši dva najmlajša otroka vzeli iz šole, saj naj bi načrtovali selitev.

"Oče je razložil, da je tajni agent, in da morajo zapustiti državo, ker so vključeni v program zaščite prič," je Ronsin povzel izjave oseb, ki so bile blizu pogrešanemu moškemu. V hiši niso našli znakov nasilja, omare pa so bile prazne. Na poštnem nabiralniku je bil listek z napisom, naj vso pošto vrnejo pošiljateljem.

Okoliški prebivalci, ki so družino poznali, so jo opisali kot zadržano in spoštljivo katoliško družino, brez nenavadne ali zločinske preteklosti. Oče in mati sta prihajala iz bogatega pariškega predmestja. On je delal na področju marketinga, ona pa je kot prostovoljka poučevala verouk. Otroci so obiskovali zasebno srednjo šolo.