Črna kronika

Na Voglu umrl smučar, na smučišču Cerkno smučarjema, ki sta trčila, na pomoč helikopter

Kranj, 12. 03. 2014 13.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./N.Š.
Komentarji
0

Na smučišču Vogel se je smrtno ponesrečil 47-letni smučar, ki je zapeljal s smučišča in trčil v drevo. Smučar je kljub hitri pomoči umrl na kraju nesreče. Na smučišču Cerkno pa sta trčila smučarja, ki sta se pri tem hudo poškodovala.

47-letnik se je smrtno ponesrečil.
47-letnik se je smrtno ponesrečil. FOTO: Thinkstock

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da se je nesreča zgodila okoli 10. ure dopoldan na smučišču Vogel. 47-letni smučar je med smučanjem zapeljal izven urejenega dela smučišča in trčil v drevo. Smučar je kljub hitri prvi pomoči umrl na kraju nesreče.

Vzrok za nesrečo policisti še ugotavljajo, odrejena je bila tudi obdukcija. Neuradno se govori, da je smučarja kap. O nesreči so policisti obvestili tudi pristojnega inšpektorja za nadzor na smučiščih.

Na Voglu se je nekaj pred 13. uro zgodila še ena nesreča. Kot je sporočil tiskovni predstavnik PU Kranj, je v drugi nesreči sam padel 20-letni smučar iz Mozirij in se telesno poškodoval. S helikopterjem je bil odpeljan v jeseniško bolnišnico. 

Uprava za zaščito in reševanje pa je sporočila, da si je dopoldan na smučišču Pungart, občina Ribnica na Pohorju, pri smučanju otrok poškodoval roko. Oskrbeli so ga reševalci iz Ravn na Koroškem in ga prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Na smučišču Cerkno trčila smučarja

Na smučišču Cerkno pa sta na smučarski progi Lom 3 zgodaj popoldne trčila smučarja. 52-letna smučarka in 51-letni smučar sta pri tem utrpela hude telesne poškodbe.

Oba poškodovana so s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v bolnišnico na Jesenice, policisti pa so o nesreči obvestili tudi preiskovalnega sodnika. Okoliščine smučarske nesreče še preiskujejo.


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3