Črna kronika

Na Virginii Techu umaknili preplah zaradi pištole

Washington, 04. 08. 2011 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na univerzi Virginia Tech, na kateri je leta 2007 študent ubil 32 ljudi, nato pa sodil še sebi, so opazili moškega, ki naj bi s pištolo grozil ljudem. Razglasili so preplah, po šestih urah pa ga umaknili.

Fotorobot osumljenca, ki naj bi hodil s pištolo na Virginii Techu.
Fotorobot osumljenca, ki naj bi hodil s pištolo na Virginii Techu. FOTO: Reuters

Na ameriški univerzi Virginia Tech, na kateri trenutno ni predavanj, je pa tam več poletnih akademskih in šolskih taborov, so razglasili preplah zaradi moškega, ki naj bi bil oborožen in naj bi grozil ljudem. Policija se je na to nemudoma odzvala, a osumljenca ni našla. Tri priče so ga opazile v trinadstropni jedilnici, v kateri sta tudi pralnica in pekarna. Odzval se je tudi ameriški preiskovalni urad FBI, ki je sporočil, da so bili na območje napoteni tudi njegovi agenti. Po šestih urah iskanja so alarm za previdnost umaknili.

Osumljenec naj bi bil visok okoli 180 centimetrov, imel naj bi lase svetlorjave barve in bil brez brkov ali brade. Oblečen je v belo-modro črtasto majico, sive kratke hlače in rjave sandale. Napotil naj bi se proti igriščem za odbojko. Orožje naj bi nosil pod majico.

Tiskovni predstavnik univerze je dejal, da so dobili navodilo, da se do preklica vsi na območju univerze zaprejo v svoje prostore in se ne gibajo na prostem. Hkrati so v kampu za danes odpovedali vse aktivnosti. Zaradi domnevne nevarnosti pa so prekinili delo tudi na tamkajšnjem gradbišču.

Na spletni strani so takoj začeli vse prebivalce kampa obveščati o osumljencu, ki naj bi hodil s pištolo.
Na spletni strani so takoj začeli vse prebivalce kampa obveščati o osumljencu, ki naj bi hodil s pištolo. FOTO: Reuters

Virginia Tech je bila pred štirmi leti tarča kritik, da se ni odzvala pravočasno na strelski pohod takrat 23-letnega Seung Hui Choja, ki je pobil 32 ljudi, nato pa je ubil še sebe. Letos je ameriško šolsko ministrstvo univerzi, zato ker je takrat vodstvo z opozorilom čakalo kar dve uri, izdalo globo v višini 55.000 dolarjev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

breznican
05. 08. 2011 20.39
strah ima velike oči
Ramzess
05. 08. 2011 13.56
Verjetno kdo nesel kakšnen 'artefakt' za šolsko delo, ali kaj podobnega ...in ljudje so vdeli nekaj tretjega. Še dobro, da ga niso našli, ...najbrž se mu ne bi lepo pisalo.
Ramzess
05. 08. 2011 13.53
Nekam nizka kazen za ameriško univerzo, ... Kakšen moški, slika in opis (oblačila, obitev) ustrezata tipičnemu najstniku, mladostniku.
Doomsters
04. 08. 2011 23.48
Cool story bro.
Domen Dolenc 1
04. 08. 2011 23.38
Danes zjutraj sem opazil žensko, ki je vstopila v toaletne prostore pri meni doma. šlo naj bi za svetlolaso gospo srednjih let, ki naj bi se usrala, ampak dokazov ni bilo moč najti. po poročanju sina naj bi smrdelo. mogoče je šlo za prvovrstni prdec, kar pa kasnejši obiskovalci toaletnih prostorov niso uspeli potrditi, saj naj bi imeli zamašen nos. A ME VZAMETE V SLUŽBO PROPLUS? ISTO ZNAM PISAT, PRAV TAKE NEUMNOSTI, KOT VI!
Odpri.oci
04. 08. 2011 21.50
Enmu smrkavcu je bilo vroče, pa je sabo vzel vodno pištolco.... za hlajenje.... . In je že cela prestrašena amerika poskrita po luknjah....
yeast
04. 08. 2011 17.45
Dejte že nehat strašit ludi, pa nej raj lovijo in sodijo prave morilce kot naprimer Tovšak, Šrot, Zidar, Bavčar.....
JezekTekaTeka09
04. 08. 2011 17.39