Črna kronika

28-letnik trčil v varovalno ograjo, nato je avtomobil obrnilo na streho. Na kraju nesreče je umrl

Maribor, 23. 01. 2016 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na štajerski avtocesti pri Mariboru se je v petek malo pred 21. uro zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 28-letni voznik, njegov sopotnik pa je utrpel lažje poškodbe. Avtomobil je trčil v varovalno ograjo, nato ga je zaneslo na drugo stran ceste in prevrnilo na streho.

Avtomobil je trčil v levo in še v desno varovalno ograjo, nato ga je obrnilo na streho.
Avtomobil je trčil v levo in še v desno varovalno ograjo, nato ga je obrnilo na streho. FOTO: Thinkstock

Mariborski policisti so v petek malo pred 21. uro dobili obvestilo, da se je na avtocesti med priključkoma Maribor-vzhod in Maribor-center v smeri proti Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, ena pa je bila lažje poškodovana.

Na kraju so posredovali policisti, reševalci in gasilci. Kraj nesreče si je ogledala tudi dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru in mariborski dežurni državni tožilec.

Policisti so po ogledu kraja nesreče ugotovili, da voznik osebnega avtomobila z vozilom ni vozil po sredini prometnega pasu. "Med vožnjo je zapeljal v levo in z vozilom trčil v varovalno zaščitno ograjo ob levem robu vozišča. Od tam ga je odbilo v desno, preko desnega prometnega pasu na odstavni pas, kjer je vozilo trčilo še v varovalno zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča," je zapisal Miran Šadl s PU Maribor. Vozilo je po trčenju zapeljalo na ograjo, se prevrnilo na streho in pristalo sredi vozišča.

V prometni nesreči je bil 28-letni voznik tako hudo poškodovan, da je na kraju nesreče umrl. Njegov sopotnik, 46-letni državljan Srbije s stalnim prebivališčem v Mariboru, pa je v nesreči dobil lažje telesne poškodbe.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče mariborski policisti naprošajo vse morebitne očividce, da se zglasijo na Postaji Prometne policije Maribor ali pokličejo na telefonski številki 02 450 20 30 ali 113.

Zaradi prometne nesreče je bila štajerska avtocesta med priključkoma Maribor-vzhod in Maribor-center v smeri Ljubljane popolnoma zaprta.

Po zaključku preiskave prometne nesreče in po zaključku odrejenih izvedenskih mnenj bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali ustrezno poročilo ali kazensko ovadbo.

V letošnjem letu je na cestah na območju Policijske uprave Maribor to prva smrtna žrtev prometnih nesreč.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3