Črna kronika

Tragična nesreča na smučišču Stari vrh

Škofja Loka, 11. 01. 2009 13.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.D./STA/N.S.
Komentarji
66

Potem ko je v soboto na smučišču v Avstriji umrl 13-letni deček iz Slovenije, se je na smučišču Stari vrh zgodila še ena tragična nesreča. Šestletno deklico je povozil teptalec snega, poškodbe pa so bile zanjo usodne.

Nesreča Stari vrh
Nesreča Stari vrh FOTO: POP TV

Na smučišču Stari vrh se je danes zgodila nesreča, v kateri je teptalni stroj povozil šestletno deklico. Ta je pri tem utrpela tako hude poškodbe, da je nekaj minut čez poldne umrla, so sporočili z Operativno-komunikacijskega centra Kranj.

Policisti dogodek preiskujejo, zato več podrobnosti o nesreči še ni znanih. Kot je za 24ur.com povedal predstavnik Policijske uprave Kranj Andrej Zakrajšek, bodo v naslednjih urah osnovne okoliščine dogodka nedvomno že ugotovili, podrobnosti pa lahko vzamejo več časa.

Kraj nesreče
Kraj nesreče FOTO: POP TV

Po za zdaj neuradnih podatkih naj bi snežni teptalec deklico povozil na vlečni poti smučarske naprave. Če se je to dejansko zgodilo, je to po besedah prometnega inšpektorja Zlatka Bahovca, zadolženega za žičniške naprave na smučišču, nedopustno. Teptalec se namreč v času obratovanja smučišča ne sme nikdar uporabljati na vlečnih poteh. Tudi sicer se lahko v času obratovanja smučišča uporablja le v izjemnih primerih, vendar mora biti njegova prisotnost na smučišču ustrezno zvočno in svetlobno signalizirana.

Nesreča Stari vrh
Nesreča Stari vrh FOTO: POP TV

To je po današnjem tragičnem dogodku na Starem vrhu potrdil tudi sekretar Združenja žičničarjev Slovenije Dušan Božičnik, ki ocenjuje, da je takšna nesreča nočna mora za vsakega žičničarja. Ker podrobnosti nesreče še niso znane, o konkretnem primeru ne more govoriti. Pojasnil je le, da je slovenska zakonodaja zelo stroga in predpisuje, da za smučišče skrbi usposobljeno in izobraženo osebje ter da je teptalni stroj lahko na smučišču le v izrednih primerih in še takrat ustrezno signaliziran.

Konec tedna poln nesreč na smučiščih

Gre že za drugo smrt otroka na smučiščih ta konec tedna. Že včeraj je namreč na eni izmed smučarskih prog v Bad Kleinkirchheimu na avstrijskem Koroškem umrl 13-letni deček iz Slovenije. Deček je trčil s svojim najboljšim prijateljem, trčenje pa je bilo tako silovito, da ju je odneslo s proge, pri tem pa si je eden od njiju zlomil tilnik in bil na mestu mrtev. Njegovega prijatelja so s hudimi poškodbami rame in noge odpeljali v celovško bolnišnico.

Na Kaninu se je ponesrečil smučar, ki so ga s helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico.
Na Kaninu se je ponesrečil smučar, ki so ga s helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico. FOTO: Uroš Benedičič

Na smučišču Kanin v občini Bovec pa se je danes okrog 14.00 pri padcu poškodoval smučar, ki so ga s helikopterjem slovenske policije in dežurno ekipo odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3