Črna kronika

Otok Rab: napadalec, ki je ubil psihiatra, po več urah pogajanj sprožil ekplozivno telo

Rab, 02. 07. 2017 15.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na hrvaškem otoku Rab je napadalec ubil moškega, streljal vse povprek, nato pa se zaprl v poslopje. Po več urah pogajanj s policijo, ki je obkolila poslopje, je v hiši odjeknila eksplozija, napadalec je umrl.

Strelski incident na Rabu
Strelski incident na Rabu FOTO: dnevnik.hr

Na hrvaškem otoku Rab se je odvijala prava drama zaradi strelskega incidenta, v katerem je napadalec v hiši ubil moškega, nato pa streljal vse povprek.

Ubil psihiatra, soproga skočila skozi okno

Smrtna žrtev napada naj bi bil 51-letni psihiater, medtem ko je njegova soproga skočila skozi okno, ko je poskušala pobegniti. Nujna pomoč dlje časa ni mogla do nje, saj ni bilo jasno, kje se nahaja napadalec.

Kot poročajo hrvaški mediji, je bil napadalec Srđan Smojver, 48-letni vojni veteran, ki je zakonski par napadel zaradi spora glede zemljišča. Hrvaški RTL sicer tudi poroča, da naj bi omenjeni psihiater s postavljeno diagnozo moškemu onemogočil nadaljnje delo. Poročajo še, da naj bi ga že takoj po prihodu najprej ustrelil v nogo, nato pa ga pokončal z rafalom.

Po streljanju se je zaprl v hišo, iz katere ni hotel oditi. Policija je potrdila, da je ob prihodu prve patrulje nekaj strelov usmeril tudi v policiste. Hišo so obkolili pripadniki posebne policijske enote, napadalec pa je grozil, da se bo razstrelil, še poročajo. Policija je sosedom hiše v kraju Barbat naročila, naj ne zapuščajo domov. 

Okoli 19:30 so posebne enote policije v poslopje odvrgli solzivec, napadalec pa naj bi po poročanju hrvaških medijev sprožil eksplozivno napravo, pri čemer so popokala stekla na oknih. Dodajajo, da je zaradi hudih poškodb umrl. Ob eksploziji sicer ni bilo drugih poškodovanih.

Sosedje pretreseni

Sosedje so za index.hr dejali, da so pretreseni. "Tu smo bili, ko je gospa skočila čez balkon. Sosedje so. Tu smo sedeli, ko se je gospa dobesedno privlekla do nas, vsa potrta in v šoku. Začela je vpiti, da so ji ubili moža," dogajanje opisuje ena od sosed. Nemudoma so poklicali pomoč. Nek drugi sosed je krenil proti poslopju, a je naletel na napadalca, ki mu je zabičal, naj izgine. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1