Črna kronika

V Pordašincih v občini Moravske Toplice umrla peška

Murska Sobota, 24. 02. 2012 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Pordašincih v občini Moravske Toplice se je zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Zaradi hudih poškodb je umrla 60-letna peška. Nesreča se je zgodila na neosvetljenem delu ceste, voznik je bil trezen, peška pa ni nosila odsevnih teles.

Včeraj okoli šestih popoldne je v naselju Pordašinci v občini Moravske Toplice 40-letni voznik osebnega avtomobila na neosvetljenem delu vozišča trčil v peško, ki je prečkala cesto.  Kot so še sporočili s policijske uprave Murska Sobota, je ogled kraja prometne nezgode opravila dežurna preiskovalna sodnica v prisotnosti okrožnega državnega tožilstva.

Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila VW passat vozil po regionalni cesti skozi naselje Pordašinci. Ko je pripeljal do hiše v Pordašincih številka 12, kjer vozišče ni bilo osvetljeno z ulično razsvetljavo, je zaradi neprilagojene hitrosti na sredini vozišča trčil v peško, ki je z manjšim vozičkom za mleko prečkala vozišče, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Trčenje je bilo tako silovito, da je 60-letna peška na kraju umrla. Voznik avtomobila, na katerem je nastala materialna škoda v višini 2000 evrov, ni bil telesno poškodovan. Pri povzročitelju je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,00 g/mg alkohola v izdihanem zraku, so še sporočili murskosoboški policisti.

Pokojna peška je bila v času nezgode oblečena v temna oblačila in ni nosila odsevnih teles.

Na območju murskosoboške policijske uprave so policisti v preteklem dnevu sicer obravnavali še tri prometne nesreče, ki pa so se na srečo končale le z zvito pločevino.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3