Črna kronika

Na Hrvaškem utonil predsednik ruske sankaške zveze

Zagreb, 25. 06. 2012 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dve osebi sta se utopili v jezerih in rekah, državljana Avstrije in Rusije pa so našli mrtva v morju ob hrvaški obali Jadrana. V jezeru Bundek v Zagrebu pa je utonil še šestletni fant.

Pomoč
Pomoč FOTO: Thinkstock

Na slovenskih cestah so včeraj umrli štirje ljudje, na Hrvaškem pa se je utopilo kar pet ljudi. Dva sta se utopila v morju, trije pa v jezerih in rekah.

Okoli pol devete ure je v Pisarovini v bližini Zagreba neko dekle padlo v reko Kolpo. Kljub hitri pomoči je dekle umrlo v zagrebški bolnišnici.

Okoli 18. ure se je na umetnem jezeru Šoderica v koprivniško-križevški županiji utopil 52-letni moški. Potem ko so prijavili, da ga pogrešajo, so ga potapljači našli mrtvega v poznih večernih urah nedaleč od obale, je sporočila tamkajšnja policijska uprava.

Leta 2011 se je na Hrvaškem utopilo 74 ljudi.

Le nekaj minut pozneje se je v zagrebškem jezeru Bundek utopil 6-letni fant. Nesrečnega šestletnika so na kraju dogodka oživljali, nato so ga odpeljali v otroško bolnišnico, a je bilo prepozno.

Na otoku Levrnaka na Kornatih pa je okoli 11. ure med plavanjem utonil avstrijski državljan, ki ga je zadela srčna kap.

Posadka trajekta, ki povezuje Sumartin na otoku Braču in Makarsko, pa je v nedeljo zvečer iz morja izvlekla truplo. Po identifikaciji so ugotovili, da gre za 39-letnega ruskega državljana.

Pozneje so sporočili, da gre za predsednika ruske sankaške zveze Leonida Garta. Njegovo smrt je potrdil tudi tiskovni predstavnik omenjene zveze Mihail Potapov, ki je dejal, da podrobnosti nesreče niso znane, prav tako ne vzrok smrti. To naj bi zdaj ugotovili z obdukcijo v splitski bolnišnici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3