Črna kronika

Na gorenjski avtocesti trčilo šest vozil

Vodice, 02. 11. 2010 09.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri izvozu Vodice na gorenjski avtocesti je v jutranji konici trčilo šest vozil. Nastala je le materialna škoda, policija pa voznikom svetuje, naj vozijo previdno in strpno.

(simbolična fotografija)
(simbolična fotografija) FOTO: Jani Dolinšek

Nekaj po 7. uri so ljubljanske policiste obvestili, da se je na avtocesti Torovo–Ljubljana pri izvozu Vodice zgodila prometna nesreča. Kot je za 24ur.com povedala predstavnica policistov Maja Adlešič, je prišlo do naleta več vozil, po do sedaj zbranih podatkih je trčilo šest vozil. Na srečo je nastala le materialna škoda.

Na omenjenem delu pa so nastajali daljši zastoji. Adlešičeva vsem voznikom svetuje, naj vozijo previdno in strpno.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddrej
05. 11. 2010 10.02
Ceste niso tako zanič, kot vas kar nekaj trdi. So čisto primerljicve z avstrijskimi in nemškimi ( mislim na AC ). Manjka jim mogoče kakšna signalizacija. Kar nam manjka je več kulturnih voznikov. Kdo pa sploh je kulturen voznik. Tisti ki: - ustavi pešču pri prehodu ali na koncu ulice - ki drži varnostno razdaljo in ne blenda, ker se mu oni naprej pelje zanjga prepočas (pa seveda, če pa ma kakega BMW-ja audia). Po možnosti uporabi levi smerokaz v isti namen - ki spusti druge udeležence v prometni tok, še posebej takrat, ko tok določene smeri onemogoča tok druge smeri (pravilo zadrge) in še bi se lahko naštevalo. Če se pelješ 60 ali 80 km/h večje razlike ni. Ko pa je nekdo že omenil živčnost in da bi lahko počival tisti čas. Vsaka pot stane določen čas. Tega časa se v večini primerov ne da zmanjšati niti za tretjino, vendar bi nekateri radi delali prav to. Zato obesijo kulturo na klin doma namesto jaken. Potem pa pišejo take komentarje, kako so ceste slabe, kako eni vozijo prepočasi, ... . In potem so seveda zraven živčni namesto da bi se med vožnjo sprostili. Nesreče so pa ponavadi posledica, takega živčnega obnašanja (večje hitrosti, manjše varnostne razdalje, neupoštevanje pravil prometa ter neupoštevanje kulture vožnje).
Grega77
04. 11. 2010 21.50
SASOBART29: Če nekdo od odeležencev osporava, se do prihoda policistov vozil ne premika, zlasti ob poškodbah ali večji materialni škodi!
puffdaddy
04. 11. 2010 10.54
ni čudno, ko pa so ceste zanič! oni bi pa strožji zakon volili!!!
Marko ?usti?
04. 11. 2010 08.40
izpit dobljen na loteriji.....
Draža
03. 11. 2010 19.51
Zaletijo se na prehitevalnem pasu in tam počakajo policijo,to samo v Sloveniji vidiš.Takšnim takoj izpit in avto vzet.
nfk
03. 11. 2010 08.40
+1
Jutro! Samo v vednost: danes zjutraj okoli 7.20 sta se dve vozili počili iz uvoza Vodice na AC (oba sta prihajala iz Vodic, en je sprednjega nabil medtem ko sta se vključevala na AC). Sicer nič hujšega, gmotna škoda, pa vendar. O temu pravim, da so na gorenjski AC ne samo tedenske nesreče, zdaj so že dnevne! Katastrofa.
scipio
03. 11. 2010 07.36
v eni sloveniji, kje imamo na avtocest v vsakem trenutku cesti samo dve kategoriji ljudi: a) brezobzirneže b) runkeljne bi bilo treba ta zasilni vodiški uvoz rešiti popolnoma drugače, ne pa s stop znakom in stop črto. Česa takega še nisem videl. TO MORAJO POPRAVIT IN POSTAVITI NEKAJ DRUGEGA, grbine in hitrost 40 km/h in razmere za zadrgo. Dajmo fantje cestarji , dobre plače imate, domislite se česa. vsak hip bo spet počilo, norci in runkeljni so tam tudi ko tole berete.
tr00per
03. 11. 2010 00.22
to pa zato, ker se naši predragi darsovci spravijo riti avtocesto na odseku, kjer ni bilo nobene potrebe! dobro skrbijo za zaposlenost. Ampak, kako je pa vključevanje na avtocesto na uvozu Vodice? ko se je potrebno iz 0 km/h izstreliti-izsiliti na 80 km/h, sicer t takoj nekdo nabije od zadaj, če imaš srečo je to tovornjak. Nekaj minut pred tem sem se sam tam vozil pa je tudi takrat škripalo...ko bo pa nek revež umrl (upam, da ne), se bo pa krivca spet iskalo v neprimerni hitrosti, izsiljevanju ipd. Sedaj krivca imamo in ni še prepozno...
RS-44
02. 11. 2010 23.23
Ob taki količini pleha pač vsake toliko poči...dokler časa trpi le pleh ni panike. Razne iluzije o nič mrtvih in nočeh brez nesreč naj se pa raje otrokom razlaga. Kar se tiče tega odseka. Problem bi delno rešili če bi postavili kak radar, omejitev je namreč 60kmh na delovišču redkokdo pa vozi manj kot 80kmh. Ampak potem bi spet jamrali o policijski državi...tako da bo pač pleh še lepo trpel tu. Vključevanje na AC je iz 0 km/h, promet gost, brez izsiljevanja pa se je v jutranji konici pač nemogoče vključiti. Sliši se grdo, ampak za varno vključevanje je potrebno čakati do 8 ure zjutraj da se promet nekoliko razredči.
tinna11
02. 11. 2010 23.17
mat32-ODLIČNO MNENJE TUDI SAM SEM ABSOLUTNO PREPRIČAN, DA PO NAŠIH CESTAH VEČJE TEŽAVE POVZROČA POČASNA VOŽNJA, KOT PA PREHITRA! SEM VOZNIK IN VELIKO SEM NA CESTI, VIDIM, DA NEKATERIM NI JASNO KAJ POMENI OMEJITEV IN KAJ DEJANSKE RAZMERE ZA VOŽNJO!!! NA OMENJENEM ODSEKU SEM PREJŠNJI TEDEN SKORAJ RAZBIL VOZILO, KO JE PRIŠLO DO TRČENJA DVEH VOZIL, EN JE NAMREČ PRIHAJAL IZ VODIC IN TRČIL V VOZEČEGA PO AC! NAMESTO, DA BI SE ODMAKNILA S CESTIŠČA DO POČIVALIŠČA, STA OBA PRESRANA ČAKALA NA PLAVI ORKESTAR, KAR JE BREZGLAVO IN PRECEJ TVEGANO!!!! OGROMNO JE NESREČ, ČE JIH LAHKO TAKO SPLOH POIMENUJEM, KO SE MALO DODAKNETA DVE VOZILI, KI SE NATO ZADRŽUJETA NA CESTI IN OGROŽATA PROMET TER DELATA KOLONO!!!! KULTURE NA SLOVENSKIH CESTAH NI IN NI!
Vesna Mikuli?
02. 11. 2010 22.39
kess1 mogoce ti ne znas vozt moja mami pa oci pa zanata samo tok haloo
mat32
02. 11. 2010 21.45
Ja, očitno je na cesti res toliko počasnežev, da drugim žilca poči. Vsi, ki nakladate kolk je hitrost problem, prosim pojdite na ceste z omejitvijo 90 km/h in mi povejte s kakšno hitrostjo se tam premika kolona. če bo kazalo 70, se že kar divja, mar ne? Vi Žlendrovci s spoliranimi terenci. Ko pa človek vozi normalen avto pa čez te kante naprej ne vidi prav nič. Ne bi več o tem, slovenske ceste so total poden. In voznice ter vozniki na njih. Tragedija naroda je v tem,da folk nima druge alternative kot po cesti na šiht. Še vlak s trikratno zamudo je dražji od bencina. In potem mislite,da lahko vsi solite pamet tistim ki želijo vsaj 90 peljati po odprti in prosti regionalki?? Kdaj se bomo v Sloveniji pogovarjali o tem, da je izguba časa na naših cestah največja nacionalna nesreča...Sukanje volana, po eden v avtu, to pa je posel... zamislite se koliko knjig, pogovorov, počitka bi se dalo izpeljati v tem času namesto nezdravega in stresnega premikanja za volanom....RAZMIŠLJAJTE O TEM !
kess1
02. 11. 2010 20.56
ma itak neznamo vozit, poglejte kakšna varnostna razdalja se uporablja na avtocest v jutranji konici - nikakršna, in to pr 130 na uro v dežju in pol edn mal zapremza in še čudn da jih ni več na kup!!!!!!!!
John2005
02. 11. 2010 20.29
Kar se kazni tiče mislim da je policijski sindikatni vodja v zadnjih mesecih stavke dobro nakazal kaj je namen kazni in radarjev. Kazni je izpostavil kot zaslužek, ki ga policija nosi državi in ne kot pogoj za varnost. Danes pa je še izjavil, da število radarjen na cesti ne pripomore k zmanjšanju števila nesreč. Torej končno smo dobili "uraden" in iskren odgovor.....končno.
svegel
02. 11. 2010 20.00
turbach Ja to so gorenci z napako. Priseljeni ljubljancai ki ne znajo normajno vozit.
ochi
02. 11. 2010 19.33
Plus tega je normalna potovalna hitrost na AC 110 kmh, s 130kmh se prehiteva (glede na to, da je to zakonsko najvišja dovoljena hitrost na AC)
ochi
02. 11. 2010 19.31
@hopcefizelj02.11.2010, 15:08 če vozijo tako, kot ti pišeš, nam ne bo hudega, saj najbrž ne bojo znal zapeljat niti na cesto
miha040
02. 11. 2010 17.47
gremo katarinca kazni na 2.000 eur ce ni placila zaplemba hise,,,stari casi so tu..sicer pa ravno ona in vlasic vesta kako se je lepo voziti 200km po avtocesti brez kazni..toliko o pravni drzavi
scipio
02. 11. 2010 17.02
situacija kot je tako je kakor nalašč zato, da se nabijejo: -nestrpnež #1, ki izsiljuje prednost pri vključevanju iz priključka vodice na AC proti Ljubljani, -nestrpnež #2, ki pripelje 40 km prehitro po desnem pasu in ne zmanjša brzine ob 7h zjutraj, ko se jih prav na tej točki vključuje tisoč, ki prav tako kot tisti s sever hočejo tudi oni v ljubljano -od enega do X dokaj nedolžnih (izvzemši prekratko varnostno razdaljo in NJEJ neprilagojeno hotrost, ki je tam omejena vsaj na 80 km/h če ne na 60 km/h) souporabnikov avtoceste, ki se znajdejo tam blizu in se vključejo vrtiljak naletov, razbijanja odbijačev pleha ali še česa hujšega. tam bo še pokalo, ker so tam vsak dan za VOLanom zjutraj ISTI MODELI!
turbach
02. 11. 2010 16.27
gorenci kaj češ