Črna kronika

Na dolenjski avtocesti trčila tri vozila: štiri osebe poškodovane

Ljubljana, 19. 03. 2017 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po ugotovitvah policistov je nesrečo na dolenjski avtocesti povzročil voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, ki je trčil v levo, nato še v desno odbojno ograjo in obstal na sredini ceste. Vanj sta nato trčila še dva avtomobila.

V nesreči so trčila tri vozila.
V nesreči so trčila tri vozila. FOTO: Promet.si

V soboto okoli 21.40 so ljubljanske policiste obvestili o prometni nesreči na dolenjski avtocesti pred predorom Debeli hrib v smeri Ljubljane. Na Policijski upravi Ljubljana so za 24ur.com pojasnili, da so bile v nesreči štiri osebe lahko telesno poškodovane, ki so jih odpeljali v ljubljanski klinični center.

V nesrečo so bila sicer udeležena tri vozila. Zaradi ogleda kraja nesreče in odpravljanja posledic je bila avtocesta okoli tri ure zaprta. 

Po do zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, ki je vozil po levem prometnem pasu avtomobilske ceste iz smeri Grosuplja proti Ljubljani. V bližini predora Debeli hrib je trčil najprej v desno, nato pa še v levo kovinsko ograjo in nato obstal na levem prometnem pasu, pravokotno na vozišče. Vanj je trčil drug voznik, ki je pripeljal za njim, nato pa je prišlo še do naleta tretjega osebnega vozila.

''V vozilu povzročitelja je bil še potnik, za oba pa je bil odrejen strokovni pregled zaradi ugotavljanja prisotnosti alkohola, prav tako so bile zavarovane sledi zaradi ugotavljanja identitete dejanskega voznika v vozilu povzročitelja,'' so povedali na PU Ljubljana in dodali, da bodo policisti po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah izvedli ustrezen ukrep zoper povzročitelja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaslc 1
19. 03. 2017 16.33
+0
ce si prbit,a mors bit tud prvezan
Ramzess
19. 03. 2017 11.49
-2
A pri potnikih tudi preverjajo prisotnost alkohola. In če je, napišejo kazen še temu.