Črna kronika

Na Dolenjskem v nesreči ranjeni motoristki

Ljubljana, 27. 04. 2012 17.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Žlebiču se je zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili poškodovani dve motoristki. Nesrečo naj bi povzročila prav voznica motornega kolesa, ki je prehitro zapeljala na prednostno cesto.

V Žlebiču se je danes popoldne zgodila prometna nesreča. S PU Ljubljana so nam sporočili, da sta bili v nesreči poškodovani 51-letna voznica in njena 24-letna sopotnica na motornem kolesu. Obe so zaradi poškodb prepeljali v ljubljanski klinični center, nobena pa naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

Nesrečo, ki se je zgodila nekaj minut po pol tretji uri popoldne, naj bi povzročila ravno voznica motornega kolesa, ki se je vozila po lokalni cesti iz smeri Sodražice do križišča z glavno cesto Ribnica–Ljubljana v Žlebiču. V križišče je zapeljala v trenutku, ko je po prednostni cesti iz smeri Ortneka proti Ribnici pripeljal 26-letni voznik osebnega vozila. Ta je vlekel pokvarjeno vozilo, v katerem je bil 19-letnik.

V nesreči je nastalo za okoli 5000 evrov škode.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik275774
30. 04. 2012 12.53
punci... čim prejšnje okrevanje vama želim...! Nesreče se dogajajo in se bodo.. nič ne mormo, hvala bodu,da ni bil kdo huje ranjen..! se zgodi.. pa srečno vsem!
robetosss
29. 04. 2012 22.24
+1
Zaradi par slabih jabolk smo v slabi luči vsi motoristi, kar se mi ne zdi prav....Meni je point motorja, da grem na en lep izlet z umirjeno vožnjo in verjamem, da je tako tudi pri vsaj 90% vseh motoristov....Da pa kdaj pa kdaj privijem roičico pa ne bom zanikal VENDAR izključno kjer se mi zdi varno za mene in ostale udeležnce v tem kaosu, ki mu pravimo promet...
Xit
29. 04. 2012 22.34
+2
Pejd navijat gas na dirkalisce, tak k to pocnemo normalni ljudje. Jst nikdar ne privijam na cesti! Niti avta niti motorja. Torej vzemi se v roke in divjaj le se na zato namenjenih objektih! Drgac si tudi ti slabo jabolko.
kitekatus
28. 04. 2012 09.46
+40
Ne vem zakaj ste tisti,ki ne vozite motorja tako nestrpni do motoristov in pišete tako nestrpne komentarje. Enkrat sem že napisal in bom še enkrat,da motorji so na svetu skoraj prav toliko kot avtomobili,in da je prav toliko divjakov tako na motorjih,kot avtomobilih. V tej nesreči ni botrovalo divjanje,pač pa nepozornost pri vključevanju na prednostno cesto in prav tako avtomobilist kdaj pa kdaj izsili prednost. Dejstvo je,da motorizem zna bit zelo lepa stvar,seveda,če se držiš pravil v prometu in veliko predvidevaš,zna pa bit tudi zelo nevarna,kljub temu,da si pozoren in imaš v glavi vse pospravljeno. Tisti,ki jim je nekaj mar za svoje zdravje,ne bodo počeli neumnosti na cestah,ampak bodo adrenalin sproščali na Grobniku ali Novem Marofu.Kamikaze pa so kamikaze,tako na motorjih,kot avtomobilih. Pa srečno vožnjo vsem udeležencem v prometu,vseh kategorij!!!!
medo90
28. 04. 2012 11.07
+15
Tudi sam sem bil motrist in to od malih nog , začel sem z mopedom in nato do 1000 cm počasi in sigurno . Seveda sem se po lokalnih cestah paljal tudi krepko preko 200 km ,vendar sem to prekinil zaradi gostote prometa in novejših motoristov kateri nimajo podlage . Jaz osebno ne razumem ljudi k nikoli niso vozili mopeda kaj šele kaj drugega si kupujejo težke motorje katerih ne obvladajo in to jaz gledam vsak dan na cesti . Kot bivši motorist z veliko prevoženimi kilometri na mot. ne morem verjet od kje imajo pogum ,da se taki podajo na cesto z motorjem .
Trapist
28. 04. 2012 07.45
-18
Motoristi bodo pač zagovarjali motor, ne glede na vsa znana dejstva. Za nameček bodo nekateri šli celo tako daleč, da bodo svoje fetiše peljali k krstu in jih okrasili s tako ali drugačno nabožno vsebino (obeski, nalepke, ikone,...). Slednje spada v prav posebno kategorijo abote, ki je raje sploh ne komentiram. Ni vse, kar se znajde na prodajnih policah, zdravju prijazno. Kupiti je moč alkohol, tobak, svinjsko mast, sladkarije pa tudi motor. In najbolj verjetno je, da te v prerani grob, na voziček, ali ob ledvica, vranico, ter kak drug notranji organ, spravi prav motor. Nihče ne vidi revežev, ki končajo na Soči, po možnosti s trajno možgansko okvaro. Pomembna je le zabava, ki običajno spravlja v življenjsko nevarnost še vse ostale udeležence cestnega prometa. Motor, z izjemo redkih poklicev (policaj, reševalec, poštar), služi izključno zabavi. Iz statistike je razvidno, da imajo veseljaki-motoristi cesto za igrišče. Edina pozitivna plat te zgodbe je (tako pravi tudi J. Clarkson), da so hvaležni darovalci organov. Zanimivo se mi zdi, da najbrž noben motorist ne bi šel skočit s padalom, če bi bila denimo 50% verjetnost, da se slednje ne odpre. Na motor, ki je 40x bolj nevaren od vožnje z avtom, pa se veselo usede. Vsekakor nenavadna praksa, vredna razmisleka o dodatni obdavčitvi. Absurd je tudi, da so tistim za volanom predpisane stroge kazni, če jih recimo zalotijo nepripete. Pa za motoriste? V avtu je cela plejada varnostnih mehanizmov kot so ABS, ESP, varnostne blazine, zavese,... da štirih koles in kabine niti ne omenjam. In kakšna je varnost motorista v primerjavi s tem? Zanimivo, kako selektiven pristop ima država v tem primeru. Smo se pa vsi že tako navadili na omenjena dejstva, da so postala samoumevna. A žal ta samoumevnost nima veliko skupnega z zdravo pametjo in logiko.
Alexxsaso@yahoo.ca
28. 04. 2012 09.37
+18
Uf trapist... Premalo si informiran, da bi lahko sodil.... Moderni motorji so že dolgo opremljeni z vsemi elektronskimi pritiklinami, nekateri že tudi celo z airbag-i itn.... Motor je potencialno nevaren, a ne meči vseh v isti koš. In če že obsojaš (nekaj kar ne poznaš - sklepam, da še nisi sedel na motorju), obsojaj objektivno. Med motoristi smo ljudje, ki vozimo motor že dolga leta in v tem uživamo. Ne izzivamo usode, ker je že drugače veliko preveč dejavnikov, ki nam ogrožajo življenje. Začenši z obupnimi cestami in nenazadnje z nestrpnimi vozniki avtomobilov. Ne bom se razpisal kaj vse sem že doživel od voznikov avtomobilov na cesti, kajti ni dovolj prostora. Navedel bom samo najstrajšnejšo izkušnjo, ko me je voznik avta stisnil ob rob in me hotel zriniti s ceste. Ko sem ga ustavil mi je skozi zobe dejal, da nas (motoriste) je treba vse pobit. Ljudje, na cesti smo vsi od kolesarjev do kamiondžij. Dajmo biti strpni, pa nam bo vsem lažje.
SilverArrow
28. 04. 2012 10.39
+1
@Trapist poslušaj, jaz bi dal za pas kazen 400 €, ker samo tako lahko polovijo take bedake kot si ti..... Tudi motoristi imajo kazen če nimajo čelade in v tem dveh primerih velja za obvezno varnost če ti mogoče to ni jasno, se ljudje vozijo z yugeci kjer ni niti enega od zgoraj naštetih tvojih.... če nimaš denarja da bi užival potem piši tukaj komentarje... to je zaenkrat še zastonj.....
Trapist
28. 04. 2012 11.43
+1
Alexxsaso@yahoo.ca; Gremo lepo po vrsti. Dobro mi je znano, da tudi motor lahko vsebuje kakšno elektronsko pomoč. A malo je tistih, ki so pripravljeni za to doplačat. V avtu so take reči že med osnovno opremo. Na motorju nimaš kabine, štirih koles, niti klime, nimaš primernih obcestnih ograj,… imaš pa ubijalsko razmerje moči napram teži. Airbag takisto že dolgo obstoja, vendar še nisem slišal, da bi ga kak ponesrečenec imel (govorim o tistem, ki se sproži na poteg, ko motorista vrže dol z motorja). A tudi primerjanje airbaga za motor in avtomobilskih, kjer so čelni, stranski in za kolena, varnostne zavese, pa zatezni pasovi, ni smiselno. Vsaj mlajši del motoristov bo namesto varnostne opreme raje nabavil kako kamero za v kokpit. Kar pa po svoje tudi ni slabo – vsaj za proizvajalca kamer, forenzike, zavarovalnico in sodišče. Drži, da imam z motorjem omejene izkušnje. Pač pa sem kot mulo z mopedom prevozil vso Slovenijo, po dolgem in počez. Zato ne govorim na pamet. Takrat sem to jemal kot avanturo, katere se danes niti slučajno ne bi šel. Ne z mopedom, ne z motorjem. Kajti takrat sem tudi sam opazil kako nezaščiten in hitro spregledan si na mopedu/motorju. Ko ti kak decimeter od balance pripelje vlačilec, je potrebna največja mera zbranosti, da se mu ne streseš tja pod zadnja kolesa. Dovolj je malo šodra, olje ali žival na cesti, pa boš obležal kje v kakšnem jarku, ali pa pod ograjo, z raztresenimi črevi. Kar boš v avtu plačal z zvitim blatnikom, te na motorju lahko stane življenja. Sam si povedal to, kar sem že jaz omenil. In sicer, da je vožnja z motorjem namenjena užitku. Jaz govorim tudi o tem, da motoristom ne gre elementarna matematika. Na žalost nič ne pomaga, če ti na nagrobnik vklešejo – IMEL JE PREDNOST. Te zanima kakšna je ta filozofija? Napačna, z eno besedo. Imam nekje 20 znancev – motoristov. In prav vsi imajo za sabo že vsaj en grd padec/prometno nesrečo. Skoraj vsako leto tudi kdo od njih umre. Nekaterim preživelim pa manjka ledvica, vranica, da ne omenjam počenih jeter, pljučnega kolapsa, polomljenih udov in vretenc, možganskih poškodb,… Bilanca so žalostni svojci, travmatične izkušnje preživelih, pretreseni prijatelji itd. Težava je tudi v tem, da smo ljudje apatični vse dokler tragedija ne zareže med naše bližnje. Šele potem se kdo strezni. Marsikdo pa tudi ne. Motor je užitek, a za kakšno ceno?! SilverArrow; Obkladanje z bedaki ni na mojem nivoju. Ti pa želim lahko nogo/roko, ko boš na cesti.
kmkm
28. 04. 2012 12.36
+6
mene zanima v kaki prednosti si ti ko imaš avto džabe tebi vsa ta elektronika če tebi nekdo spelje pred nosom in če nimaš v glavi poštimano motor vozim že 25 let imel sem že vse vrste pripeljaje nazadnje pred kakim tednom ko mi je možakar zaprl pot iz stranske ceste z avtom in se ustavil na sredi ceste in se prijel za glavo na srečo sem se v teh letih naučil nekaj predvidevat in sem takoj zmanjšal hitrost ko sem ga videl prihajat,že tako sem se v mestu peljal po predpisih samo džabe bi mi to pomagalo ko se enkrat zgodi je prepozno
miha.123
28. 04. 2012 21.19
+1
trapist - get LIFE ! - si ga izgubil nekje na poti,...
miha.123
28. 04. 2012 21.20
+2
če ne razumeš zakaj pri vožnji z motorjem gre - ne smeti po forumih,...
BMWmunja
28. 04. 2012 23.39
+5
Trapist@ Sem motorist, kolesar in avtomobilist. Motor BMW 650 ccm/50 KM, avto 1300 ccm/54 KM, bicikl 18 prestav/ 1 KM. Z motorjem se vozim v službo poleti in ko ne dežuje, z biciklom pa pozimi. Zakaj ne z avtom? Ker bedaki pozimi tako svinjajo ceste s soljo, da se mi avto dobesedno krvavo smili. Bicikl sem imel star 3 mesece pa je zgledal, kot da je čisto hin, tako ga je sol napadla. In zakaj imam avto? Da peljem mamo k zdravniku ali pa da nasploh odpeljem kam kak tovor. Če cest sploh ne bi solili, bi mogoče bilo več manjših nesreč z zvito pločevino, pa zaslužki zavarovalnic bi bili malo manj astronomski. Sedaj pač ceste solijo, uničujejo okolje in vozila, katerih škodo pa nosimo mi. SIMPLY CLEVER ....
boer
27. 04. 2012 23.45
-12
do sedaj so me v življenju na motorju izsilili samo 4 vozniki od tega so ble 3 ženske , moški se mi je pa takoj začel opravičevati pa še to je bla posledica ker nisem dal smernika
BMWmunja
28. 04. 2012 23.51
+5
Lani sem letel čez Picassota, ker mi je blontna kura izza zidu pripeljala pred motor s telefonom v roki in ustavila. Motor je bil uničen, ona pa z 250 evri kazni in tremi pikami čista pred bogom, policijo in menoj. Motor imel samo 3 mesece do tega, da bi ratal oldtimer in je bil v čudoviti kondiciji. Absolutističnega cenilca zavarovalnice to seveda ni zanimalo, ker dela vedno v njeno kriminalno korist in ker je pokvarjen do obisti. Kako tudi ne bi bil, če pa je tam zaposlen-KRETENSKA POSLA !!!!!! In tako te žejnega prepeljejo preko vode in si nič ne moreš, ker je to od države požegnan kriminal. Ali je že kdo slišal za motorista, ki bi se zapeljal pod vlak?
Janša je naš
27. 04. 2012 21.20
-29
Joj joj dve ženski, še ljudje se lahko ponesrečimo ne pa da se ženske na motor spravljajo
Mr.JanHara
27. 04. 2012 22.51
-13
Ja, in bimbo, ki avto šlepa, kar je prepovedano. Naj si fanta pokličeta vlečno službo.
Mr.JanHara
27. 04. 2012 22.52
-3
Največkrat sta za nesrečo potrebna dva bedaka, sicer bi jo eden normalen mogoče preprečil.
ajd_mrš
29. 04. 2012 22.20
+2
MR Janhara Avto se ne sme šlepat na avtocesti CPP se nauči!!!!!!
MesOjediPinGvin
27. 04. 2012 21.01
+31
Še čudno, da sploh poročajo o nesrečah na tem koncu. Od Pijave Gorice dalje je čisto drugi svet. Je že bilo kar nekaj dosti hujših nesreč, pa nikjer ni nič pisalo... Motoristkama pa želim čimprejšnje okrevanje in varnejšo vožnjo v prihodnje.
Tito_Partija
27. 04. 2012 20.39
-3
Tito_Partija
27. 04. 2012 20.41
+6
upam, da ni nič hujšega, in da bosta odslej vozili bolj previdno, motor ni mišljen za izsiljevanje prednosti...
Mr.JanHara
27. 04. 2012 22.53
+0
Totscha
27. 04. 2012 19.35
+52
Sem bil tam... Tistih 5000 evrov škode se mi pa osebno zdi malo neokusen zaključek članka. Mogoče bi bilo treba novinarja malo za ušesa. Enako kot gospoda (bojda je profesor, opala!), ki se je s policistom na kraju nesreče 5 minut kregal, ker bi moral preljati po obvozu. Skrajno človeško od vas, gospod profesor, da se kregate za 2 kilometrski obvoz, vmes ko dve ženski nemočni ležita na asfaltu. Sram naj vas bo!
Schallabweiser
27. 04. 2012 19.43
-63
nič ne rečem, če bi se nesreča zgodila v kuhinji, a baba in motorno kolo ne pašeta v istem stavku!
niveskovac1
27. 04. 2012 19.54
+37
baba si mogoče ti, drugače je pa ženska.
* KSIHT *
27. 04. 2012 18.02
+19
Res je, kot je rekel predhodnik ... nesreča nikoli ne počiva! Me pa zanima, ali sta MOTORISKI ali MOPEDISTKI. Ponavadi ljudje, ki sestavljajo članke zamenjujejo pojma, ki sem ju omenil in med tema dvema je veeeeelika razlika. Kolo z motorjem, nikoli ni bilo motorno kolo!
Rammstein...
27. 04. 2012 18.28
+19
Motoristki sta bli udeleženi. Je moglo bit pa kar hudo, ker je bila cesta vsaj 3 ure zaprta preden so "sposobni " ribniški policijoti vse premerili.......
kurcvasgleda01
27. 04. 2012 19.24
-3
yamaha keri moped pa je vreden 5000 eurov?? piše kolko je škode alo
Totscha
27. 04. 2012 19.26
+16
Sem ravno parkiral motor 10m metrov stran od križišča, ko je počilo. Ne morem reči kdo je bil kriv, ker je že vse po zraku letelo, ko sem se obrnil. Sta bili motoristki Yamaha70... Gre pa za mati in hči. Upam, da bosta okrevali brez večjih trajnih posledic.
* KSIHT *
27. 04. 2012 19.51
+1
@rowachol: Moram se oglasit, ker pametuješ! Ko sem jaz oddal komentar NI pisalo ne koliko je kdo star, NE koliko je škode in to je bilo skoraj uro in pol pred tvojim komentarjem. Med tem pa so popravili novico oz. uredili članek ter dodali podrobnosti. Kaj ti tukaj ni jasno? @Totscha: Hvala za obrazložitev. Želim jimačimprejšnje okrevanje in čim manj posledic. Lp Motorist
grdavs
27. 04. 2012 17.54
+26
Ja, nesreca ne pociva, pa naj bo to moski ali zenska! Upam, da ni kaj hujega in bo kmalu nazaj na motorju.
Trapist
27. 04. 2012 18.40
-16
Upajmo, da ni bilo kaj hujšega s fantoma v katera sta motoristki treščili.
civitasstain@gmail.com
27. 04. 2012 19.21
+21
Imaš probleme, če ženske vozijo motorna kolesa??????
?unek123
27. 04. 2012 22.00
-3