Črna kronika

Na delavca se je med delom vsula zemlja, iz jame so ga rešili sodelavci

Nova Gorica, 12. 02. 2015 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na gradbišču v Novi Gorici se je huje poškodoval 53-letni delavec. Med delom v jarku se je nanj vsula razmočena zemlja in mu poškodovala levo nogo. Delavca so odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Včeraj se je na gradbišču v Novi Gorici zgodila delovna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 53-letni delavec zasebnega podjetja.

Delavci so priključevali fekalno kanalizacijo na obstoječ kanalizacijski vod, pri čemer so postavljali PVC kanalizacijske cevi v gradbeni jarek. Delavec se je nahajal v jarku skupaj s sodelavcem, takrat pa se je nanj s strani vsula razmočena zemlja in mu poškodovala levo nogo.

Na pomoč so mu priskočili tamkajšnji delavci gradbišča, ga izkopali izpod zasute zemlje in izvlekli iz gradbene jame. Delavca so odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da si je zlomil golen.

Okoliščine delovne nesreče novogoriški policisti še preiskujejo. Kraj nesreče si je ogledal predstavnik delovne inšpekcijske službe, o dogodku pa so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika.

Med zamenjavo gorilnika eksplodiralo

Policija je bila včeraj obveščena tudi o delovni nesreči v podjetju v Lendavi. Nesereča se je zgodila med zamenjavo gorilnika na centralni peči iz oljnega na plinskega. Pri tem je eksplodiralo, trije delavci so se poškodovali.

Policisti so obravnavali še eno nesrečo v Lendavi. Delavec si je poškodoval roko. V Bakovcih pa se je poškodoval delavec pri zamenjavi pnevmatike tovornega vozila.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

felix59 drugič
12. 02. 2015 19.49
+1
Še vedno se niso naučili nič iz podobnih nesreč, ali pa jim je par navadnih opornikov (tramov) dražjih, kot življenje delavca , ki služi njihovim požrešnim ritim !!!
krutz
12. 02. 2015 17.32
+0
mel smo podoben primer v nasih koncih..... ko je nekoga zasulo v 4m globokem jarku..... tezki trenutki za vse bliznje in resevalce.... saj je resevanje trajalo 2ure zal cloveku ni bilo pomoči....
RožLee1ban
12. 02. 2015 17.17
+2
A fotka je simbolična..?.,,sam vprašam...
ubogislovenci
12. 02. 2015 16.04
+2
Mislim, da se je tudi lani pripetila podobna nezgoda, vendar s smrtnim izidom. Mene zanima, a se nihče iz takih stvari nič ne nauči??
pankration
12. 02. 2015 16.59
+2
V Stari gori pri Novi Gorici. Dva delavca je zasulo. Eden je umrl, drugega so peljali v klinični center. Kaj se je zgodilo z njim nimam pojma. Medijem ta zgodba ni preveč zanimiva. Važno je, da pišejo kako je plaz pokopal ljudi na Kitajskem.