Črna kronika

En pešec je umrl na Štajerskem, drugi pa na Gorenjskem

Ljubljana, 07. 09. 2011 07.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V zadnjih 24 urah sta se na slovenskih cestah zgodili dve prometni nesreči s tragičnimi izidom. V obeh primerih je šlo za nesrečo, v kateri je voznik osebnega vozila povozil pešca. Oba ponesrečenca sta umrla na kraju nesreče.

Včeraj okoli 21.32 se je na regionalni cesti Sladki Vrh–Selnica ob Muri zunaj naselja Sladki Vrh zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 64-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko je 64-letni pešec hodil po regionalni cesti od Sladkega Vrha proti Selnici ob Muri. Zunaj naselja Sladki Vrh ga je dohitel 42-letni voznik osebnega avtomobila, ki ni vozil na takšni oddaljenosti od roba, da bi potekal promet varno in neovirano. S sprednjim desnim delom vozila je zato trčil v pešca iz okolice Šentilja, ki je ob desnem robu vozišča nepravilno ob svoji desni strani potiskal kolo z motorjem in ni nosil na vidnem mestu svetilke, ki oddaja belo svetlobo ali odsevnika. Po trčenju je pešca in kolo z motorjem odbilo v desno, na travnato površino ob robu vozišča. Pešec je umrl na kraju nesreče, so sporočili iz PU Maribor.

Na PU Kranj pa so potrdili, da se je ponoči zgodila še ena nesreča s smrtnim izidom, in sicer na gorenjski avtocesti.

Nesreča se je zgodila nekaj minut po enajsti uri ponoči. Policisti so ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila fiat punto vozil v smeri proti Kranju. V bližini počivališča Lipce je na vozišče stopil 56-letni državljan Bosne in Hercegovine. Avtomobil je trčil vanj, pešec pa je na kraju nesreče umrl.

Gasilci GARS Jesenice so na vozilu odklopili akumulator, vozilo požarno zavarovali in očistili razlite tekočine iz vozila. Kljub hitremu posredovanju reševalcev nujne medicinske pomoči Jesenice je pešec podlegel poškodbam, piše na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3