Črna kronika

FOTO in VIDEO: 60-letnica napačno zapeljala na avtocesto, dva človeka umrla

Novo mesto, 07. 09. 2012 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dolenjski avtocesti na karteljevskem klancu se je zgodila huda prometna nesreča. 60-letna voznica osebnega avtomobila je napačno zapeljala na avtocesto. Pri tem je silovito trčila v dve vozili. 60-letnica in 77-letnica sta na kraju nesreče umrli, 63-letni voznik je lažje poškodovan.

Na dolenjski avtocesti na karteljevskem klancu se je zgodila huda prometna nesreča. Trčila so tri vozila, dve voznici sta umrli, tretji udeleženec pa je lažje telesno poškodovan, je za 24ur.com potrdil tiskovni predstavnik Policijske uprave Novo mesto Robert Perc.

Nesreča se je po podatkih policije zgodila ob 8.16 na Karteljevem pri Novem mestu. 60-letna voznica osebnega avtomobila je napačno zapeljala na avtocesto proti Ljubljani. Na klancu je silovito trčila z osebnim in kombiniranim vozilom.

Kot je pojasnil Perc, so nemudoma aktivirali sile za zaščito, reševanje in pomoč, na kraj pa so prišli uslužbenci Darsa ter ustrezno število policistov. Ogled kraja so opravili policisti Postaje prometne policije Novo mesto ob prisotnosti dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurne okrožne državne tožilke.

60-letnica in domnevna voznica drugega osebnega avtomobila, 77-letnica, sta na kraju nesreče umrli. 63-letni voznik kombiniranega vozila iz Domžal je bil lažje poškodovan in je ostal na opazovanju v bolnišnici.

Po več kot petih urah so avtocestni odsek proti Novemu mestu na karteljevskem klancu spet odprli. 

Opozorilo voznikom!

Policisti so opazili, da so mimovozeči vozniki na avtocesti in sosednjih cestah ustavljali in opazovali, kaj se dogaja. Ob tem policija še enkrat opozarja, da vozniki s tem ogrožajo promet in ovirajo reševalne akcije in dela strokovnih služb.

Avtocestni odsek proti Novemu mestu je spet odprt.
Avtocestni odsek proti Novemu mestu je spet odprt. FOTO: Radio Krka

Kaj storiti, če zapeljemo v napačno smer?

Če sami zapeljemo na avtocesto napačno, takoj ustavimo na odstavnem pasu, vklopimo vse štiri utripalke in pokličemo 113. Ta klic bo sprožil aktiviranje policije in delavcev Darsa, ki bodo čim prej prišli na kraj in vozilo zavarovali in poskrbeli, da se odpelje v pravo smer, je v oddaji 24UR OB ENIH pojasnil Perc. 

Če pa peljemo v pravo smer in slišimo obvestilo, da se nam približuje vozilo, ki vozi v napačno smer, je prvi nujni ukrep, da zmanjšamo hitrost vožnje. S tem poskrbimo, da so morebitne posledice čim manjše, če se nesreča zgodi. Kot drugo, pa zapeljemo na vozni pas, ker običajno vozniki, ki napačno peljejo, pripeljejo skrajno desno. Biti moramo tudi pozorni na označbe in spremljati promet. Če pa takega voznika opazimo, pa nujno pokličemo 113.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni