Črna kronika

FOTO & VIDEO: Povzročitelja nesreče izpustili

Celje, 02. 10. 2009 06.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V nesreči pri Arji vasi so ugasnila tri mlada življenja, še eno dekle okreva v bolnišnici. V krvi povzročitelja, ki je le lažje ranjen, so sicer našli alkohol, koliko ga je bilo, pa ni znano. Je zaradi tega vozil v napačno smer?

Umrli so trije mladi ljudje.
Umrli so trije mladi ljudje. FOTO: POP TV
Letos je na celjskih cestah umrlo 17 ljudi. Lani v istem obdobju 22.

Na štajerski avtocesti v bližini Arje vasi se je okoli pete ure zjutraj zgodila tragična prometna nesreča, v kateri so umrle tri osebe. Dve osebi sta poškodovani, a nista v smrtni nevarnosti, je za 24ur.com povedala predstavnica policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Nesrečo je po prvih podatkih zakrivil 46-letnik, ki je po avtocesti vozil v napačno smer. Zaletel se je v citroen xsaro, ki je peljala iz ljubljanske smeri in je ravno takrat prehitevala dva tovornjaka. Xsaro je najprej odbilo v tovornjak, nato pa nazaj na vozni pas, kjer je vanjo trčilo še drugo vozilo, je pojasnila Trbulinova. V popolnoma zmaličeni pločevini so ugasnila tri mlada življenja. Umrli so 24-letni voznik ter njegovi sopotnici, stari 21 in 22 let. Četrta potnica je hudo poškodovana, a njeno življenje ni v nevarnosti. Poškodovan je tudi povzročitelj nesreče.

Ali je bil voznik vinjen, še ni znano, so pa v njegovi krvi odkrili vsebnost alkohola.
Ali je bil voznik vinjen, še ni znano, so pa v njegovi krvi odkrili vsebnost alkohola. FOTO: POP TV

Kot so potrdili na policiji, so v krvi povzročitelja nesreče odkrili vsebnost alkohola. Za kolikšno količino gre in ali je bil voznik v času nesreče vinjen, pa še niso mogli povedati.

Tri dekleta so se vračala z absolventskega izleta na Kreti, kjer so bila 11 dni, v Ljubljano pa jih je prišel čakat prijatelj. Dve dekleti, stari komaj 21 in 22 let, ter 24-letni prijatelj so bili na mestu mrtvi. Tretje dekle je v bolnišnici, je zunaj smrtne nevarnosti, a pred njo je dolgotrajno okrevanje.

Povzročitelja so celjski policisti odpeljali na zaslišanja in ga tudi že izpustili. Za pridržanje namreč ni bilo razlogov.

Kmalu po tragediji se je na istem odseku avtoceste, le v nasprotni smeri, zgodila še ena nesreča, ki pa ni zahtevala žrtev. Zaletalo se je pet vozil, zgodila pa naj bi se zaradi radovednosti voznikov, ki so gledali, kaj se je zgodilo na drugi strani, in niso bili pozorni na dogajanje pred sabo. 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3