Črna kronika

Mučili otroka do smrti

Šabac, 18. 11. 2008 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prebivalci srbskega Šabca so zgroženi. Mati in njen partner sta osumljena mučenja triletnika, ki je zaradi hudih poškodb umrl. Imel je počeno lobanjo.

Triletnik je mrtev.
Triletnik je mrtev. FOTO: POP TV
Sosedi so novinarjem povedali, da je v hiši vedno bilo veliko otrok. Čigavi naj bi bili, jim ni znano. Otroci naj bi prosjačili po mestu. Niso pa opazili, da bi otroke kdo pretepal.

Prebivalci mesta Šabac v Srbiji so zgroženi. Triletni deček je mrtev. Njegov mučitelj in morilec pa naj bi bil 30-letni zunajzakonski partner otrokove matere. Policija ga je prijela in ga privedla pred preiskovalnega sodnika. Prav tako dečkovo 23-letno mater, za katero obstaja utemeljen sum, da je sodelovala pri zlorabi in umoru, poroča srbska spletna stran B92. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor.

Deček je utrpel hude poškodbe glave. Reševalce pa je poklicala mati. Po besedah dežurne zdravnice Vere Terzić je bil v času materinega klica otrok že mrtev. Kljub temu so otroka 40 minut oživljali. Toda ni mu bilo pomoči, pravi zdravnica.

"V petek zjutraj smo prejeli klic matere, da je triletniku nenadoma postalo slabo. Ko smo prišli na kraj dogodka, je deček ležal na postelji. Ugotovili smo, da je umrl že pred našim prihodom. Prisoten je bil moški, ki je na naša vprašanja odgovarjal zelo nesmiselno. Deček je imel pod očmi hematome, kar bi pomenilo, da je utrpel poškodbe lobanje. Rečeno nam je bilo, da je otrok padel s postelje, ko je imel epileptični napad. Toda moški in mati nista vedela povedati, katera zdravila za epilepsijo je jemal otrok,“ je povedala Terzićeva. Zdravnica je med reanimacijo opazila, da otroku iz desnega ušesa teče kri. "To je znak, da je otrok utrpel poškodbo glave. To bi pomenilo, da gre za nasilno smrt. Takoj sem posumila v njuno zgodbo, tako da sem poklicala mrliškega oglednika in policijo,“ je zaključila Terzićeva. Preiskovalni sodnik je nato odredil obdukcijo, ki je potrdila nasilno smrt.

Kje so bile socialne službe?

Leta 2006 je socialna služba posredovala pri omenjeni materi. Takrat je živela z drugim moškim in v drugem mestu. Njen starejši sin, takrat je bil star pet let, je bil hospitaliziran zaradi hudih telesnih poškodb. Zdravniki so na dečkovem telesu odkrili opekline, ki so nastale od ugašanja cigaret, po dlaneh pa so odkrili opekline od likalnika. Otrok je takrat dejal, da je to storil mamin fant in nekateri drugi ljudje.

Njen partner je bil obsojen za zlorabo otroka. Dečka so poslali k prababici. Zakaj pa so mlajšega pustili pri materi, ni znano. Socialna delavka v Šabcu pravi, da niso vedeli, da se je na njihovo območje priselila družina, v kateri so že ugotovili nasilje.

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
20. 11. 2008 13.06
Vitamin100=\"igor.gojcic: reševalci, oživljajo človeka tudi če je ubistvu že mrtev, nevem zakaj vendar tako je... vrjetno zaradi kaj vem ugleda, občutka nemoči,... to sem tudi sam že opazil.\" Zipzip=\"igor gojcic ti mas IQ sigurno manj kot gozdna jagoda, to dokazujes vsaki dan pri komentarjih\" Moj IQ je nadpovprečen, in brez žalitev prosim, malo se raje zamisli na svojo, oba, razgledanostjo, večina je še vedno preveč kratkovidnih, potem pa se čudijo in sprašujejo, skratka primitivno odzivajo, kar postaja prej ko ne prav smešno, v današnjem času. Zakaj izvajajo reanimacijo, čeprav proti merotvi v potrditev nimam nič, zato ker slepo sledijo pravilom, ki po stari navadi ne upoštevajo logike, kajti sila nelogično je mrliča oživljati tričetrt ure, kaj šele ga voziti v bolnico, tam izvajati ali nadaljevati reanimacijo in kasneje krajevno zmotno potrditi smrt, kot je denimo bil primer neke deklice, katere zgodba je bila opisana tudi tukaj, na teh straneh, ko je babica njo njeno sestro, ki je na srečo preživela, zastrupila s insekticidom za listne uši, ki se kajpada, ve večina, tudi osnovnošolcev, ne uporablja za naglavne uši. Skratka preveč birokracije in premalo logike, poleg ne ravno najbolj logičnega, čeprav razumlljivega vpletanja čustev in prepričanj, v stilu, bomo to vseeno naredili, naj starši vidijo kako se trudimo, smo se trudili, skratka vtis je očitno pomebnejši od dejstev in resnice, čeprav boleče. Ljudje delajo po nepotrebnem več zmede kot je v resnici potrebno. Ne vem kaj ima nemoč pri pretiravanju, kar je mrtvo je mrtvo, tu se ni za kaj sprenevedati, sploh pa ne vpričo tako neodgovornih malomarnih staršev.
Baylis
18. 11. 2008 23.13
sej ni fora v tem da nočejo met otrok pa jim iz tega razloga to delajo, nekateri golazni je to enostavno fetiš, užitek, občutek moči...da tako mučijo svoje otroke, ugašajo cigarete na otroku...pač radi gledajo kako trpi nekdo ki je nemočen, če pač nebi hoteli otrok bi splavili ali pa ga ubili, pač to so take osebe, katerim še ne najdemo primernega imena...hmmm...kako bi jim lahko rekli...ah ne najdem tako grde besede...
REDhot
18. 11. 2008 15.40
kaj se sploh odločjo met otroka če pol tko grdo z njim raunajo?!! bolno
izbruh@gmail.com
18. 11. 2008 15.21
Če je ženska noseča in noče imet otroka, naj splavi - ne pa da se dogajajo takele stvari...
zeze
18. 11. 2008 14.29
Res je kje je socialna služba,sosedje ali res nihče več ne vidi kaj se dogaja v njegovi bližini.
Chris4
18. 11. 2008 14.19
+1
Pa kaj je s tem folkom ej??????? Nej se kdo loti enga odraslega k se lahko brani ne pa otroka. Taprvo v Angliji zdej pa še v Srbiji. Pa kok je takih k se niti ne ve za njih. Mater ej...vse jih je treba na čim bolj boleč način fentat!!! Pa ne otroke ampak take starše. Mrš!!!!!!!
zipzip
18. 11. 2008 13.59
igor gojcic ti mas IQ sigurno manj kot gozdna jagoda, to dokazujes vsaki dan pri komentarjih
Skynet
18. 11. 2008 13.45
igor.gojcic: reševalci, oživljajo človeka tudi če je ubistvu že mrtev, nevem zakaj vendar tako je... vrjetno zaradi kaj vem ugleda, občutka nemoči,... to sem tudi sam že opazil.
Ramzess
18. 11. 2008 12.37
Obupno no, svet postaja vedno slabši, a hvala bogu, ne več za dolgo, do leta 2012 se bo marsikaj, oz. vse razčistilo, kdo je kdo in kdo kam sodi. \"Kljub temu so otroka 40 minut oživljali. Toda ni mu bilo pomoči, pravi zdravnica.\" V čem je tu logika, ne vem kdo je bolj neumen.
kuli12
18. 11. 2008 12.26
ZANIMIVO....POL SE PRAVI, ČE JE MATI STARA, LETA 2008, 23 LET, POL JE PRVEGA SINA IMELA PRI 16tih??? če je prvi sin leta 2006 imel 5 let ......
Kmetovator
18. 11. 2008 12.17
Na svetu so neprimerne kazni, za tako pocetje bi morali uvesti posebne ukrepe, ki pa ne bi bli za v javnost!
saknukdhwkfnnkj
18. 11. 2008 12.01
Še ena tragična zgodbo kot je bila Baby P. Sramota!
mnja
18. 11. 2008 11.52
taka mama ki pusti da se nekdo izživlja nad njenim otrokm nebi smela met več niti enga otroka.. to so bolani ljudje..
Proxy12
18. 11. 2008 11.52
Ja kaj se dogaja s temu folkm. Seveda pa to še zdeleč niso osamljeni primeri! Tele soc. službe so totalno zabite. Otroka vzamejo če je kakšen od staršev skos pijan ga uzamejo brez uprašanja medtem, ko če je otrok vedno poln modric verjamejo da skos pada po stopnicah?
tedy199
18. 11. 2008 11.42
na ene (par)1000W drgač ne gre... R.i.p. mali...
rosso1
18. 11. 2008 11.39
Kot sem že prej napisal,....KAKŠEN FOLK OBSTAJA NA TEM-DANAŠNJEM SVETU......
feeder
18. 11. 2008 11.37
do epilepticnih napadov lahko pride tudi zaradi fizicnega zlorabljanja... celo v slovenskem literarnem delu poznamo primer ko je otrok zaradi zlorabljanja fasal &039;&039;bozjast&039;&039;... Po eni strani ne smemo otroka niti grdo pogledati, po drugi strani pa jih starsi mucijo do smrti. Sem odlocno proti obojemu. Da, vzgojna po riti zaleze bolj kot 300 otroskih psihologov kateri ima vsak svojo teorijo... madona kako smo pa pol mi pa nasi starsi zrasli v relativno normalne ceprav smo jih dobili po riti ?
Gonilnik
18. 11. 2008 11.36
Nobena kazen ne reši poškodovanega otroka in njegovega do smrti mučenega bratca. Samo vrniti mučiteljema z enako mero in jih sproti spraševati, če bosta še to počela. Morda se bo spomnil starejši preživeli otrok!
fishy23
18. 11. 2008 11.34
ta svet je čist okrog obrnjen, eni tako težko čakajo otroka pa ga ne morejo imeti, drugi si pa ne zaslužijo niti crknjene podgane, pa vseeno dobijo otroka, zakaj.. naj se nad sabo izživljajo s svojimi bolanimi perverzijami.. al karkol je že to kar počnejo.. človek ne ve al bi jokal al bruhal..
lordslayer
18. 11. 2008 11.13
Pa kaj se folki dogaja ... nimam besed, grozljivo!!