Črna kronika

Motorist zaradi prehitre vožnje umrl na kraju nesreče

Kranj/Nova Gorica, 15. 08. 2011 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na cestah so se zgodile tri nesreče motoristov. Najhuje je bilo v Prekmurju, kjer je zaradi hudih poškodb motorist umrl. Na Gorenjskem je bil voznik motornega kolesa poškodovan, na Primorskem pa le šokiran.

Policija
Policija FOTO: Dare Čekeliš

Danes ob 11.20 je v nesreči, ki se je zgodila pri naselju Krašči, umrl voznik motornega kolesa. Ta je iz smeri omenjenega naselja vozil proti Ropoči, v levem ostrem in nepreglednem ovinku pa je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom in zapeljal s ceste na desno bankino ter na travnato brežino. Tam se je z motornim kolesom prevrnil na bok ter bočno zdrsel na bližnjo njivo, kjer je obležal pod motornim kolesom. Zaradi hudih telesnih poškodb je na kraju umrl. To je prva smrtna žrtev na pomurskih cestah letos.

Še dve nesreči motoristov na Gorenjskem in Primorskem

Na Zgornjem Jezerskem se je pri tamkajšnji igralnici malo pred poldnevom zgodila prometna nesreča, v kateri je 42-letni motorist izgubil oblast nad vozilom in trčil v nasproti vozeče osebno vozilo. Medtem ko je motorist še ležal na tleh, je vanj trčil še en motorist. Pri tem je bil 42-letnik poškodovan, zaradi česar so ga odpeljali v ljubljanski klinični center.

Nekoliko kasneje se je nesreča zgodila tudi med vasjo Trnovo ob Soči in Srpenico v občini Tolmin. Motorist je obležal na cestišču, ko so na teren prišli reševalci, so ugotovili, da je bil motorist le v šoku in ni utrpel poškodb.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cheboy67
16. 08. 2011 23.22
Najprej hvala vsem, ki ste mi na Jezerskem pomagali pri oskrbi motorista. Nisem zdravnik, kot je nekdo napisal sem pa reševalec, ki sem slučajno v ponedeljek popoldne z kolegi v privatnem času igral Airsoft. Gospod ki sem ga do prihoda helikopterske nujne medicinske pomoči, za silo oskrbel....ni bil v življenski nevarnosti in ni ime neke politravme, ki je lahko značila za padce z motorja. Vsak pač dela svoj posel najbolje kot zna
lisjak79
16. 08. 2011 18.08
Ko sem prebral vse te napisane komentarje sem si zamislil vsi, ki smo na cesti smo lahko žrtve prometne nesreče.Namesto, da se prepiramo med seboj raje stopimo skupaj in naredimo naše ceste bolj varne.RAD BI SE ZAHVALIL airsoft društvu, ki je včeraj nesebično nudilo pomoč pri prometni nesreči na Jezerskem posebno zdravniku v njihovi ekipi, ki je oskrbel ponesrečenca in vsem ostalim javnim ustanovam, ki so izredno hitro in profesjonalno reagirale.Kar pa se tiče nesreče so motoristi korektno priznali napako.Je pa res, da kljub nesreči in videnemu na cesti NISO ne KOLESARJI,MOTORISTI, IN AVTOMOBILISTI prilagodili načina vožnje kljub ZELO GOSTI ZASEDENOSTI CESTE.Vsak naj počisti pred svojim pragom in nato pogleda kako lahko pomaga z svojim vedenjem na cesti ostalim odeležencem.Ko bomo to naredili pa lahko začnemo pametovati kako bi bilo, če bi bilo.ČE NEBI MELA ČEBULA SPREDAJ ( ČE ) BI BILA SAMO BULA.Po bitki je lahko vsak general.
JeNNa_M
16. 08. 2011 11.50
spet ste eni ful pametni pa vsakmeu se lahko zgodi -.- R.I.P.
mitjako15
16. 08. 2011 11.32
k se eni btjen mal al ka...pol najbol d use prepovejo kolese motorje auto p bomo peš hodl....sam po mojem bo še več mrtvih k se bojo med sabo pohodl...
brice
16. 08. 2011 11.24
anzeee93 Zanimivo....spet nova ideja, kaj nam lahko še prepovejo.....imaš še kakšno na zalogi??? VSE prepovedi, ki jih iz dneva v dan doživljamo, smo si sami napisali. Zdaj pa ravno tisti jokate zaradi kazni. Žal mi je zaradi nesreč, a v življenju so bile, so zdaj in še bodo, s kaznimi ali brez.
big_foot
16. 08. 2011 11.01
Kaka bedarija je trditev da smo vsi motoristi divjaki... Pa to je isto kot če bi trdil da smo vsi Slovenci pijanci in samomorilci. Posploševanje ni na mestu. Sam sem avtomobilist in motorist in lahko trdim da bedaki ki so v avtu so bedaki tudi na motorju in v privat življenju ter se požvižgajo na vse. Največkrat so to ljudje ki svoj ego in samozavest "pumpajo" na tak način. Sam uporabljam motor za potovanja po svetu in lahko rečem da smo po vozniški kulturi popolni balkanci. Tako kot se vozi pri nas nisem videl skoraj nikjer po evropi. Drugje so omejitve smiselne, ceste po večini zrihtane, prometno nestrpnost pa je opaziti le v mestih, pa še tam kot motoristu brez udarca za njihov ego odstopijo prednost. Najbolj problematični pa so motoristi ki so pri 16 letih imeli vespo ali pa kaj podobnega ter so si sedaj pri 50-ih ali pa podobnih letih kupili razne cestne izstrelke. Potem je pa problem ker se ovinek ne izide. Malo strpnosti od vseh udeležencev v prometu pa bo čisto OK.
Janja Mikac
16. 08. 2011 09.29
bergfurer zapuščene stavbe in ne pametnjači!
byteME
16. 08. 2011 09.15
k800i@ kaj si hotel s tem povedat? da so reševalci spal??
AA11
16. 08. 2011 08.35
Spet omogočate komentiranje nesreče s smrtnim izidom? Pokvarjenci pogoltni, samo za klike vam gre, spoštovanja do mrtvih pa nobenega!
Thor78
16. 08. 2011 07.40
ssvarun 15.08.2011, 17:06 -20 Sožalje svojcem! Skrajni čas je za uvedbo zakona za omejitev moči motornih koles na 50W/kg in za 3x povečati zavarovalne premije za te pobesnele divjake na cestah. Za tiste pa kateri prekoračijo omejitve hitrosti za 50% pa zaplemba motorja za tisto sezono in jim zaračunati stroške skladiščenja do naslednje sezone. Imam chopperja ki ima 280kg in 40kw kar je cirka 54 konjskih moči za lepo umirjeno vožnjo. Zdej bi pa ti rad posegel v moj motor in vse skupi spravil na 14kw. Ni problema, pol dejmo pa še avtomobilom ene 10W/kg in se bomo vsi vozil 30km/h. In upam da imaš zelo daleč do službe, da se boš vsak dan vozil po več ur v službo in nazaj.
XmassivX
16. 08. 2011 02.12
Trnovo ob Soči in Srpenica NISTA v občini Tolmin. Jao, razgledanost pri 24ur pa res ne nese daleč. Drgač pa je ta cesta res nevarna ker je dosti nepreglednih in ozkih ovinkov.
Trapist
16. 08. 2011 01.02
Cesta od Trnovega proti Kobaridu je pasje nevarna. Predvsem tuji motoristi sekajo ovinke kot za stavo. Tudi to ne vem, zakaj se tujci pri nas še vedno lahko podijo po gorskih kolovozih in brezpotjih z endurami ali 4 kolesniki (denimo na Kobariški stol)?! V Nemčiji in Avstriji je to prepovedano že vsaj 20 let. Pri nas pa imamo brezpravno meko za te reči. Glavno, da je v vsakem kraju zalega občinskih redarjev, ki potem odira ljudi za parkirnine, 10km/h preveč,... o kakem novem parkirišču pa ne duha ne sluha.
anzeee93
16. 08. 2011 00.46
ssvarun 15.08.2011, 17:06 -13 Sožalje svojcem! Skrajni čas je za uvedbo zakona za omejitev moči motornih koles na 50W/kg in za 3x povečati zavarovalne premije za te pobesnele divjake na cestah. Za tiste pa kateri prekoračijo omejitve hitrosti za 50% pa zaplemba motorja za tisto sezono in jim zaračunati stroške skladiščenja do naslednje sezone. SKRAJNI ČAS JE DA PREPOVEJO V AVTU IMETI MOBILNI TELEFON, PMINKE, HRANO, CDJE, RADIO namreč vse to lahko odvrne pozornost avtomiblista na motorista...svasta, namest da takele pišeš rajš mal poglej kako se ti obnašaš v avtu in tudi mnogi drugi...žalostno je pa to da so ti za vse krivi drugi...če bi bil kdaj posebaj pozoren na motoriste bi videl da se je kultura voznje motoristov zelo izboljsala...še vedno pa so kakšni bedaki ki jih boli kita za use in vozijo 150 ce naselje...
Caterpillar
15. 08. 2011 23.37
Sozalje svojcem! Danes sem bil z motorjem na Krku. Vedel sem, da bo za nazaj kolona, saj se je vracalo vse slovenstvo domov, poleg tujcev itd. Normalno, kolona par kilometrov. Z motorjem sem elegantno prehiteval avtomobile, za kar sem hvalezen avstrijskim, nemskim in slovenskim soferjem, saj so se mi lepo umaknili za kak meter ali pol v desno. S tem niso izgubili nic, jaz pa sem lepo odbzel naprej. To je pac motor in nacin voznje. Seveda z glavo na zabavo in previdno. Ko je prosta cesta gres mimo, ce pa ne, pa pac ne. kombinacija avto-motor-avto je vseeno prevec neumno...
k800i
15. 08. 2011 23.28
pred reševalcmi so bili na kraju gasilci PGD KOBARID!!
anmont
15. 08. 2011 23.00
Tudi jaz sem imel zadnjič situacijo ko bi lahko bil v najboljšem primeru poplomljen , ampak me je mlada bejba dost hitro zagleda, ko je zavijala na prednostno cesto ( križišče v Divači ). Predlagam odgovornim , da tam zrihtajo krožno križišče. Sam ravno ne upoštevam zakona o CCP, ker če ga bi , bi vozil po polžje skozi to Slovenijo. Je pa treba imeti oči na pecljih vse skozi, pa ne zaradi policajev , ampak zaradi drugih udeležencev v prometu.
putanesca
15. 08. 2011 22.47
@savinjon Pa jih ne beri, razen če uživaš v svoji slabosti.
putanesca
15. 08. 2011 22.46
@isarajli Svet je velik, svobodna izbira kraja bivanja,ti je pa tudi na voljo. ;)
savinjon
15. 08. 2011 22.34
Slabo mi dela ko berem komentarje..... R.I.P........
bergfurer
15. 08. 2011 22.32
Če bi jezersko bilo od boga zapuščeno ne bi bilo toliko prometa. Dobra destinacija za izlet. Zaradi povečanega prometa vseh vrst se pač nesrče dogajajo. Povdarek je na nesrečo. Draga Janja, vojakov ni bilo. Airsoftovci so bili. Prva pomoč je bila poškodovanim nudena skoraj v tako kratkem času kot bi se to zgodilo na Zaloški sredi tedna. Motoristom, kolesarjem in vsem ostalim pa veliko sreče pri uživanju na cestah.