Črna kronika

Moški, ki je ubil partnerico, ni v smrtni nevarnosti

Slovenske Konjice, 15. 08. 2011 08.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Življenje moškega, ki je ustrelil in ubil svojo partnerico ter se nato ranil, ni ogroženo. Policisti okoliščine še preiskujejo, nova družinska tragedija pa je spomnila tudi na druge letošnje spore med družinskimi člani, ki so se končali s smrtjo.

Včeraj so policisti prejeli obvestilo, da je na območju Policijske postaje Slovenske Konjice moški ustrelil partnerico. 42-letna ženska je umrla, medtem ko so 55-letnega moškega, ki se je s strelnim orožjem poškodoval, odpeljali v bolnišnico. Tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin je za 24ur.com danes dejala, da sprememb zdravstvenega stanja moškega ni. 55-letnik namreč ni v smrtni nevarnosti.

Policija okoliščine primera še preiskuje, podrobnosti o dogodku bodo policisti posredovali v naslednjih dneh.

Sicer imata po naših neuradnih podatkih 55-letnik in 42-letnica tri otroke, vsi pa so polnoletni.

Družinske tragedije, ki so odmevale

Od začetka letošnjega leta je policija imela opravka z več družinskimi tragedijami. Tako so februarja policisti v kleti stanovanjske hiše v Šentjurju pri Celju našli trupli 42-letnega moškega in njegove 33-letne partnerice. Zakonca sta živela ločeno, v spor pa sta se zapletla, ko je ženska prišla po njuno hčerko, ki je bila pri očetu na počitnicah. Spor se je stopnjeval v nasilje, saj je moški partnerico napadel, jo umoril, na koncu pa storil samomor. Šestletna hčerka je bila ves čas v zgornjih prostorih hiše in ni bila priča dogodka. Ob prihodu policistov je bilo takoj poskrbljeno za njeno oskrbo.

Kot črn mesec bo v spominu ostal letošnji marec. Že na začetku meseca je v okolici Maribora 40-letnik prišel domov in začel pretepati svojo zunajzakonsko partnerico. Ženska naj bi nato moškega zabodla, 40-letnik pa je zaradi poškodb umrl.

Nato se je 22. marca družinska tragedija zgodila v kraju Volovnik pri Krškem. Po več kot štirimesečni preiskavi tragičnega dogodka so policisti sporočili, da je 65-letni moški s strelnim orožjem umoril 45-letno ženo in 21-letnega sina, nato pa v spalnici podtaknil požar in storil samomor.

Policija je ugotovila, da je v Volovniku 65-letnik ubil ženo in sina.
Policija je ugotovila, da je v Volovniku 65-letnik ubil ženo in sina. FOTO: POP TV

Konec marca je odmeval primer, ko je oče iz 9. nadstropja vrgel hčerko. Do tragičnega dogodka je pripeljal spor med staršema. Mama je po sporu zapustila stanovanje in poklicala policijo, ob prihodu pristojnih pa je oče grozil, da bo deklico vrgel skozi okno. Svojo grožnjo je tudi uresničil, nato pa je iz 9. nadstropja skočil tudi sam. 42-letnik je umrl takoj, deklico pa so prepeljali v klinični center, kjer je pozneje umrla.

Sredi junija se je družinska tragedija zgodila v okolici Cerknega. Takrat je po podatkih policije 50-letni moški do smrti zabodel svojo 48-letno ženo, nato pa se je ustrelil s puško in se pri tem hudo ranil. Vseeno mu je uspelo poklicati reševalce, ki so ga s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Zaradi družinskih tragedij, ki pretresajo Slovenijo, so tri nevladne organizacije sicer že pripravile konkretne predloge za izboljšanje zakona o varstvu otrok.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja