Črna kronika

VIDEO: Raztrgal mu je spodnji del goleni

Vis, 06. 10. 2008 14.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
B.S./V.L./P.M.
Komentarji
57

Zdravstveno stanje Slovenca, ki ga je pri Visu napadel morski pes, je stabilno. Kot razlaga njegov prijatelj, se je vse odvijalo zelo hitro.

Morski pes napadel Slovenca
Morski pes napadel Slovenca FOTO: dnevnik.hr

V zalivu Mala Smokova pri hrvaškem otoku Vis je beli morski pes napadel in hudo poškodoval slovenskega turista, poročajo hrvaški mediji.

Gre za 43-letnega Ljubljančana D. P., ki ga je med potapljanjem morski pes ugriznil v meča. Kot še poročajo mediji, je poškodovanec aktivni športnik in potapljač, kar je verjetno pripomoglo k temu, da je v grozni in napeti situaciji trezno razmišljal.

Rešili so ga njegovi prijatelji, ki so ga odpeljali v zdravstveni dom v mesto Vis. Tam so mu nudili prvo pomoč, pozneje pa so ga s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico.

Morski pes napadel Slovenca
Morski pes napadel Slovenca FOTO: dnevnik.hr

Njegovo zdravstveno stanje je kljub hudi raztrganini stabilno, so sporočili iz bolnišnice. "Kljub hudi poškodbi, pacient je izgubil veliko krvi, nam je uspelo njegovo stanje normalizirati,” je povedal zdravnik, ki ga je oskrbel. "Pravočasno smo mu pomagali, pol ure pozneje bi bilo že prepozno, verjetno bi izkrvavel,“ še dodaja.

V skrbeh za poškodovanca je tudi njegov prijatelj, ki je z obale spremljal napad morskega psa, za katerega pravi, da je bil dolg kar 4,5 metra. Kot je povedal, se je njegov prijatelj potapljal na dah, kar naenkrat pa je slišal njegove krike. "Začel se je braniti, nekajkrat ga je celo zadel s harpuno, to mu je verjetno rešilo življenje. Ogromen morski pes se je za trenutek dvignil na površje, bil je res grozen prizor. Kot je še povedal prijatelj, ga je morski pes napadel le 10 metrov od obale.

Potapljač naj bi imel eno ribo že pritrjeno za pasom, njena kri pa naj bi pritegnila morskega psa. Ta je po mnenju Inštitutu za oceanografijo v Splitu prvotno sledil jati tun in se izgubil. V zadnjih sto letih je bilo namreč na Hrvaškem le pet napadov morskega psa. Zadnji je bil leta 1974.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

polo81
07. 10. 2008 08.18
+3
Vsi, ki pišete neumnosti dokazujete da nič ne veste o morju in življenju v njem! Vam je važn da ste na toplem pred računalnikom pa da blesarije pišete po forumih. Zakaj se je šel potapljat v tem letnem času? Zato ker je ta čas najbolj primeren za lovljenje rib. Zato ker velike ribe pridejo bliže obali! Pridejo pa zato, ker so se bogataši s svojimi jahtami parkirali v marine in zato ker se je morje ohladilo!!!! Zato se potapljamo v tem letnem času. In če bi vedeli da morski pes redko napade človeka, kadar ga pa je pa to zaradi tega ker je pač človeka zamenjal za katero drugo žival. Našega potaljača je napadel žal zato ker je imel ribo okoli pasu. Ker če veste morski psi zavohajo kri na 4 kilometre. Vsi ki pišete neumnosti Vam svetujem da si poiščete delo, ker imate očitno preveč časa.
Želimir Grgi?
07. 10. 2008 07.37
-1
nikoli več v vodo beli morski psi najhujši
mega334570
07. 10. 2008 04.24
-1
Veste kaj, kaj pa ljudje rinejo tam kjer ni potrebno, to se tice glede hribolazcev! Tako kot so resevali Humarja, ki stalno rine gor pa je ze brez useh prstov. Za resevalno akcijo gre ne vem koliko denarja za helikopterje in druge storitve, medtem ko v isti drzavi, Nepal, ljudje zivijo zelo minimalno in se nekako prebijajo iz dneva v dan!!!! Absurd. Tale dogodek glede morskega psa je pa zou velika smola, da se je gospodu to dogodilo.
ci.nik
07. 10. 2008 02.17
-1
bravo 24 ur. demantiral ste mojega očeta.....ki je vedno govoril da ni novica...če pes ugrizne človeka temveč če človek psa sočustvujem ob tem...a to je še en dokaz kako narava na razne načine vrača udarce.sam politični komentarji so pa tuki nepotrebni....saj ta narava je vrnila udarec danes in v hrvaškem morju in v himalajskih hribih.
knoxville
07. 10. 2008 01.26
+1
Res ste super s temi \"smešnimi\" komentarji, Pesek bo pa verjetn dobil protezo, če mu ne rešijo noge. Bi rad videl kako boste našli humor, ko se bo kaj takšnega zgodilo vam, vašemu prijatelju ali družinskemu članu. Kolikor ga poznam, se bo takoj ko bo okreval vrnil k podvodnemu ribolovu, sam sem pa dobil majhen odpor do tega športa in dvomim, da se bom kdaj kmalu kopal in lovil v Jadranu.
cricek7
07. 10. 2008 00.00
atani - pa ti si 100 let za leseno zlico,a si ti mogoče,mati tereza Res je kar pravis,da ni pomembno a je morski pes ugriznil slovenca,hrvata ali srba al pa bosanca,nobeden nebi najbrz komentiral,če bi ugriznil mađara al pa ukrajimca,vsaj ne z takimi komentarji Ce pa malo prelistas hrvaske komentarje,na to temo,bi se pa clovek zamislil,v vsaki drzavi najdes taksne in drugacne patriote Najbol mi gre na k * * * c ko se najde nekdo ,pa celi Sloveniji pamet soli Drugic take komentarje,raje zase zadrzi
jacko69
06. 10. 2008 23.54
Ko sem bral komentarje nisem mogel mimo tega, da se ne bi odzval, ker ste nekateri pravi idioti in pišete resnične neumnosti in žaljivke. To je tako, kot če bi jaz na članek \"Po 10 letih boja z rakom, umrla mati treh otrok\" komentiral: \"Še najbolje, ker je tako zadnjih 10 let zažirala javno zdravstvo, ki ga pa plačujemo mi!\" Tako, da vsi ki ste pisali bedarije, se naslednjič tega vzdržite, ker očitno niste dorasli tej tematiki in problemu, in ste navadne neizobražene in nerazgledane budale! In za vse tiste, ki se sprašujete, kaj je lovec v tem letnem času sploh počev v morju, lahko povem, da je podvodni ribolov šport, kjer je sezona dolga celo leto in zahteva izjemno psihofizično pripravljenost. Poleg tega je to vrsta ribolova, ki je najbolj selektivna, saj lovec sam izbira katera riba je primerna in katera ne, za razliko od mreže, ki pa ubije vse. Tako da nasledjič, ko boste odprli konzervo tune, pomislite raje koliko delfinov, morskih želv in ostalih živali je umrlo v mreži pri ribolovu na tune. No in uživajte v svojih 200g tunine. Lp
atani
06. 10. 2008 22.57
+1
ful grozn, brrrr....
Baylis
06. 10. 2008 22.49
waw..vi pa ste face, shit ne morš verjet da vsak članek ki ga preberem pa ni važno kakšen je-vsebuje politične in nacionalistične komentarje...kako izvirno:)Jah vse pogosteje se dogaja da Hrvati rešujejo Slovence...verjamem pa da tud slovenci niso tako primitivni da nebi pomagali Hrvatom v takih primerih..tu ni važno kdo si, ampak kakšen si...pa lahko govorite kako nas ne marate, pomagati nekomu, je človeški nagon...verjamem pa tudi da so tu nekateri, ki bi v primeru da bi bil potapljač Hrvat na slovenski obali, najprej vprašali iz kod in kdo je...mrki...ta je bla pa bosa:)
johndoe35
06. 10. 2008 22.46
Izgleda da je letos Hrvaško morje zakleto proti slovencem. Tisoč Hrvatov se potaplja in en slovenec pa tisti naleti na belega
simoncek78
06. 10. 2008 22.34
+1
Vsa čast Hrvatom za hitro ukrepanje, da je potaplač rešen! Hvala bratje!
simoncek78
06. 10. 2008 22.30
grozno kar se je zgodilo in sreča, da je potapljač preživel. ampak ne moremo mimo tega, da je lovil s harpuno in včasih nam živali tudi kaj vrnejo, veste, človek ne more samo ubijati. ve se pa tudi, da tam kjer je mogoče naleteti na morskega psa, na sebi ne smemo imeti nobene ranice, ker morski pes zavoha že zelo zelo malo krvi in od zelo zelo daleč, pravtako tudi urin, kaj šele, da bi imeli pri sebi ribo, ki pušča kri, ampak morskega psa najbrž tu ni pričakoval.
luckylee
06. 10. 2008 22.24
ni mi pa jasno, zakaj je zbrisan moj čist normalen prvi komentar. ker sem tud sam potapljač sem rekel da je to ena izmed mor, da te napade morski. wats wrong with that. shame on you admin.
luckylee
06. 10. 2008 22.20
lolek- hehehe dobra ja
IVANCANKAR
06. 10. 2008 22.10
krstoratkaj hahahaa
ServerAUTOMATIC
06. 10. 2008 22.06
To je redkost. Morski pes se izogiba človeku, predvsem potapljačem. Po mojem je bil morski pes umsko prizadet.
Felix1
06. 10. 2008 21.49
Pa ravno slovenca je napadel? A sta imela spet Janša in Sanader prste vmes? Anton Rop, kdaj sta se za ta incident dogovarjala? Pojasni nam vendar!!!!
bdlj
06. 10. 2008 21.30
omfg mi pa še vsak let na Vis hodmo
?ri?ek
06. 10. 2008 21.24
Žrelo IV.???
LazniviZares
06. 10. 2008 21.22
Ce bi se potapljal v portorozu-izoli-kopru....bi bil varen, morski psi v tako umazano smrdlivo vodo ne zahajajo .