Črna kronika

Morski pes na medenih tednih napadel in ubil Britanca

Viktorija, 17. 08. 2011 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Sejšelih so bili že drugič ta mesec priča napadu morskega psa. Tokrat je bil žrtev Britanec, ki je bil na medenih tednih. Pristojni ugotavljajo, ali gre za istega morskega psa, ki je v začetku meseca ubil francoskega državljana.

Morski pes
Morski pes FOTO: Reuters

Na Sejšelih je morski pes napadel 30-letnega Britanca Iana Martina Redmonda, ki se je potapljal okoli 18 metrov od obale otoka Praslin. Zaradi izredno hudih poškodb noge je Britanec po napadu umrl. Njegovo smrt je potrdilo tudi britansko zunanje ministrstvo, ki je sporočilo, da nudi pomoč njegovim ožjim sorodnikom.

Redmond je po poročanju britanskih medijev na Sejšelih preživljal medene tedne, poročen pa je bil manj kot dva tedna. Njegova žena je bila v času napada na plaži. Lokacija je redno izglasovana za eno najboljših svetovnih plaž.

Gre sicer za otok, kjer so ta mesec že zabeležili napad morskega psa. V začetku avgusta je namreč blizu obale otoka Praslin v napadu umrl francoski državljan.

Oblasti so po napadu sklicale krizni sestanek in sprejele izredne ukrepe. Policija je zaprla določena območja na otoku Praslin in otokih, ki so blizu obale Praslina.

Direktor za turizem Alain St. Ange je dejal, da oblasti oba napada jemljejo zelo resno. "Strokovnjake iz Južne Afrike smo prosili, da pridejo na Sejšele in nam pomagajo ugotoviti za kakšnega morskega psa gre. To je nekaj, kar se še nikoli ni zgodilo na Sejšelih," je Ange komentiral dvojni napad. 

Tudi lokalni prebivalci pravijo, da napadi morskih psov pri njih niso nekaj običajnega. Že kakih 50 let niso zabeležili smrtnega napada morskega psa. Vse bolj verjetno je, da je tako Francoza kot Britanca napadel isti morski pes. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luckyss
17. 08. 2011 21.34
"Morski pes na medenih tednih napadel in ubil Britanca" Sigurno je kriva njegova tašča, ki verjetno nonstop plava v zetovi bližini, ter ga živcira ... Priznam - butast komentar; vendar v primerjavi z naslovom...
biancawlf
17. 08. 2011 17.00
se mi zdi, da 'avtor' namerno ne bo spremenil naslova. Mi je pa polepsal jutro.
kfa
17. 08. 2011 15.49
@zandalee_ Pol najbolje, da sploh ne hodiš na morju v vodo ker imaš morske pse v čisto vsakem morju, tudi našem...samo pač ni nevarnih vrst, sicer pa človek nikoli ne ve kdaj se kakšen zgubi pa pride tam kjer načeloma niso- primer Vis itd..
lukaspukase
17. 08. 2011 14.51
Oj,z naslovom ste pa res mimo pihnili. Torej se je morski pes pred kratkim poročil,ha,ha.
limonca4
17. 08. 2011 09.32
+1
Nisem vedela, da so tudi morski psi na medenih tednih ... LOL
zandalee_
17. 08. 2011 09.22
Ma dejte spreminiti naslov, no!!! Resnično izgleda, kot , da je morski pes na medenih tednih...pomagam: Britanca, ki je bil na medenih tednih napadel morski pes do smrti.. (samo besede obrnete, sej ni težko)! p.s. če ljudje vedo, da je možnost napada, zakaj silijo... zakaj izzivajo usodo. Osebno ne bi potočila nog v vodo, če vem , da je možnost napada morskega psa. Žal mi je...
magic.miracle
17. 08. 2011 09.14
lisec3, pri nas res ni morskih psov, so pa morski divjaki, ki nimajo kulture in odnosa, saj s svojim divjanjem po morju s čolni ogrožajo življenja kopalcev. Verjetnost, da te kdo povozi, niti ni tako majhna. :(
lisec3
17. 08. 2011 08.30
mene bo pa morski pes težko napadel. V piranu in pa na Kolpi jih ni.
biancawlf
17. 08. 2011 08.23
sicer je tragedija, ampak naslov ga pa res 'pihne'! :D
andreja980
17. 08. 2011 08.19
Naslov je tako spisan kot da je morski pes na medenih tednih :)