Črna kronika

VIDEO: Do hladnokrvnega morilca lepe Tijane je policijo pripeljal mobilni telefon

Beograd, 09. 08. 2014 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
U.Z./N.Š.K.
Komentarji
0

Ne samo, da jo je hladnokrvno umoril, Dragan Đurić je 15-letno Tijano pred tem tudi posilil. Ko je policiji do potankosti opisoval, kako je to storil, ni pokazal niti kančka obžalovanja. Policija pa je razkrila, kako se je dokopala do morilca.

34-letni mesar iz Surčina Dragan Đurić, ki je priznal, da je ubil 15-letno Tijano Jurić, in povsem hladnokrvno opisal, kako je to storil, je zdaj priznal tudi, da je dekle pred tem še posilil.

Dragan Đurić dejanja ne obžaluje, saj je policiji hladnokrvno razkril vse podrobnosti.
Dragan Đurić dejanja ne obžaluje, saj je policiji hladnokrvno razkril vse podrobnosti. FOTO: Facebook

Tijano je v mestu Bajmok, kjer je bila na obisku pri starih starših, srečal po naključju. Popival je, nato pa se je z avtom odpravil na vaški sejem, ko jo je zagledal. Ker je po zabavi v športnem centru pozabila vrniti izposojeno jopico, se je vračala tja. "Zbil sem jo z avtom in ona je začela klicati na pomoč. Klicala je policijo," je pripovedoval Đurić. Zamašil ji je usta in jo večkrat udaril, da bi utihnila.

15-letno Tijano je umoril 34-letni mesar Dragan Đurić.
15-letno Tijano je umoril 34-letni mesar Dragan Đurić. FOTO: Facebook

Tijana je zaradi udarcev padla v nezavest, on pa jo je strpal v avtomobil. Med vožnjo je prišla k zavesti in začela kričati, naj jo izpusti. Spet mu je zagrozila s policijo. "Pomiri se!" ji je ukazal. "Vse bova rešila, samo počasi. Moram razmisliti, kaj in kako bova." Kot je povedal, ga je njeno vreščanje "znerviralo", zato je ustavil avto, jo še enkrat udaril, jo posilil, nato pa jo z jopico, ki jo je imela na sebi, zadavil.

Potem jo je slekel, njeno truplo pa spravil v prtljažnik, kjer je imel vrečo zemlje za rože. Odpeljal je proti Somboru, nato pa deset kilometrov pred mestom ustavil na samotnem kraju, kjer je truplo zakopal.

Policija zaslišala vse nasilneže v mestu

Srbska policija je razkrila, kako je 12 dni iskala pogrešano Tijano in kaj jih je privedlo do 34-letnega morilca. Kot so dejali, so ves čas iskali motiv za njeno izginotje. Preverili so vse scenarije, nikoli pa niso izključili možnosti, da jo je nekdo ugrabil, posilil in umoril. Med možnostmi, ki so jih preverjali, je bil tudi scenarij, da so 15-letnico ugrabili zaradi trgovine z ljudmi. Preverjali so celo, ali je bila Tijana žrtev katere od sekt, ki so dejavne na tem območju.

Tijano je iskalo več kot sto pripadnikov subotiške in somborske policije. Zaslišali so vse bivše kriminalce iz tega okraja, še posebej tiste, ki so bili v zaporu zaradi nasilništva.

Tijana je usodne noči izginila, ko je bila sama le sedem minut. Policiji je bilo njeno izginotje zato še posebej velika uganka, hkrati pa jim je bil ozek časovni okvir v pomoč pri iskanju. Možnost, da je Tijana pobegnila od doma, so policisti hitro izločili, zaslišali pa so njene prijatelje, saj jih je zanimalo, ali je bil kdo zaljubljen vanjo ali morda celo ljubosumen nanjo. Tijana je bila namreč zelo lepa in priljubljena najstnica.

Ker tudi tri dni po izginotju 15-letne Tijane nihče ni zahteval odkupnine, je policija možnost, da je bila ugrabljena zaradi odkupnine, zavrgla. Takrat so se začeli nagibati k najbolj črnem scenariju, da jo je nekdo umoril in nekje odvrgel. Večkrat so pregledali teren, a dekličinega trupla niso našli. Vsake informacije, da so jo nekje opazili, so se razveselili, saj so upali, da je deklica še živa. Žal so se informacije izkazale za lažne.

Policiji je na pomoč priskočila mobilna tehnologija. Na območju izginotja delujejo tri mobilna omrežja. Policija je prek baznih postaj prišla do številk vseh mobilnih telefonov, ki so sporne noči bili aktivni na tem delu mesta Bajmok. To jim je bilo sicer v veliko pomoč, a še vedno so morali preveriti več kot sto številk. Vsi lastniki mobilnih številk, ki so bili policiji sumljivi, so bili zaslišani. Tako je policija prišla tudi do številke Đurića. Osumljenca so sprva opazovali, nato pa so ga poklicali na zaslišanje. Tam je umor Tijane priznal.

Posnetki s kraja, kjer so našli Tijanino truplo

Đurić je policistom po zaslišanju pokazal, kje je truplo zakopal, srbska agencija Tanjug pa je objavila tudi posnetke s kraja dogodka.

Tijano so včeraj pokopali, Đuriću pa zdaj grozi od 30 do 40 let zaporne kazni.

Medtem pa je teta Tijaninega očeta na Facebooku objavila posnetek, ki se je dotaknil src vseh. Na njem Tijana z angelskim glasom prepeva rusko pesem "Rjbinjuška". Njeni prijatelji in sorodniku posnetek delijo po družbenih omrežjih in za morilca zahtevajo smrtno kazen. A Srbija je smrtno kazen ukinila, zaradi česar je obžalovanje že izrazil tudi tamkajšnji notranji minister.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3