Črna kronika

Morilcu 33-letnice na avtobusni postaji v Celju, ki je partnerico umoril zavestno, 26 let zapora

Celje, 04. 12. 2017 14.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.Š.K./An.V./STA
Komentarji
0

Zvone Laubič, ki je po prepiru z nožem večkrat zabodel svojo 33-letno partnerico in jo umoril na avtobusni postaji v Celju, je obsojen na 26 let zapora. Sodna izvedenka je ocenila, da je bil Laubič v času umora čustveno vznemirjen, a je moril zavestno. Sodba še ni pravnomočna.

Zvone Laubič mora v zapor.
Zvone Laubič mora v zapor. FOTO: POP TV

Na celjskem sodišču je danes potekalo sojenje Zvonetu Laubiču, ki je obtožen za umor partnerke aprila lani v Celju. Sodnica celjskega okrožnega sodišča Marjana Topolovec Dolinšek, ga je obsodila na 26 let zapora.

Laubič je svojo 33-letno partnerico zabodel po prepiru na avtobusni postaji na Mariborski cesti ob Citycentru Celje aprila lani. Na začetku sojenja krivde ni priznal, ker se s tožilko ni uspel sporazumeti glede višine zaporne kazni. Je pa dejanje obžaloval.

Sodnica je dejala, da Laubič v trenutku umora ni bil neprišteven ali duševno moten, njegov stik z realnostjo pa ni bil okrnjen. "Svojo partnerko ste umorili zavestno, z direktnim naklepom," je še dejala sodnica in dodala, da je za omenjeno kaznivo dejanje zagrožena kazen od 15 do 30 let zapora.

Okrožna državna tožilka Marjeta Kreča je za Laubiča sicer zahtevala 28 let zapora, medtem ko je Laubičev zagovornik Matjaž Šaloven v zaključni besedi predlagal prekvalifikacijo tožbe iz umora v uboj v afektu.

Umor se je zgodil, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunim mladoletnim otrokom. Pri izhodu iz trgovskega centra sta se začela prepirati, Laubič je stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim je žrtev večkrat zabodel. Vsemu je bil priča tudi njun mladoletni otrok. Laubič se je po umoru odpeljal proti Slovenski Bistrici, se ustavil na bencinski črpalki ter poklical policijo in se ji predal.

Sodba še ni pravnomočna. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3