Črna kronika

Moril iz ljubosumja in koristoljubja

Maribor, 22. 11. 2010 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osumljenec umora v Mariboru naj bi žensko, s katero sta bila v stikih, ki pa jih je žrtev želela prekiniti, zadavil, potem pa z nekaterimi njenimi osebnimi stvarmi zapustil stanovanje. Zdaj je v priporu.

Mariborski kriminalisti so v četrtek prijeli osumljenca za sredin umor 55-letnice v masažnem salonu. Pomočnik vodje sektorja kriminalistov na mariborski policijski upravi Franc Oder je pojasnil, da gre za 54-letnega moškega iz okolice Maribora, po doslej zbranih podatkih pa naj bi moril zaradi ljubosumja in koristoljubja.

Umor se je zgodil v sredo v Mariboru.
Umor se je zgodil v sredo v Mariboru. FOTO: Mia Media

Kot je pojasnil Oder, so policiste o najdenem ženskem truplu v stanovanju na Vodnikovi ulici obvestili v sredo nekaj pred 19. uro. Ker je kazalo, da je ženska umrla nasilne smrti, sta na kraj dejanja prišla tudi dežurni državni tožilec in dežurna preiskovalna sodnica, ki sta ogled kraja kaznivega dejanja opravila skupaj s policisti in odredila sodno obdukcijo.

Po dosedanjih ugotovitvah je storilec žrtev zadavil, kar je potrdila tudi obdukcija, po umoru pa je iz stanovanja odnesel nekaj žrtvinih osebnih predmetov. Policisti so z zbiranjem obvestil, pogovori s kar 40 občani in preverjanjem alibijev naslednji dan aretirali 54-letnika in ga pridržali. V soboto so ga pripeljali k dežurnemu preiskovalnemu sodniku mariborskega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Osumljenca so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.
Osumljenca so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. FOTO: Mia Media

"Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni v sredo okoli 17. ure po predhodnem dogovoru prišel v stanovanje, ki ga je pokojna uporabljala kot masažni salon. Po krajšem zadrževanju v prostoru jo je z davljenjem umoril, nato pa odtujil nekatere osebne predmete umorjene, stanovanje zapustil in ga zaklenil. Med potjo domov je posamezne predmete odvrgel, nekatere pa shranil doma, kjer so mu bili v hišni preiskavi zaseženi. Posamezni predmeti so bili zaseženi tudi neposredno osumljencu," je povedal Oder.

Oder o tem, ali je osumljeni priznal dejanje, ni želel govorit, saj je to stvar sodišča, potrdil pa je, da je tudi policistom povedal določene okoliščine v zvezi z dejanjem. Sicer pa osumljeni trenutno ni bil zabeležen v policijskih evidencah, so ga pa v preteklosti že obravnavali, a je v zvezi s tem že "nastopila zakonska rehabilitacija". Osumljenec se je z žrtvijo po ugotovitvah policistov poznal že od prej in sta imela intenzivne stike, a jih je 55-letnica želela prekiniti.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
23. 11. 2010 21.15
Če sem prav razumel je masažni salon bil puf in gre tu za denar, ki je bil zaslužen s prostitucijo. Moj oče je zmerjraj dejal :"Kakršno življenje, taka smrt"
sinaya
23. 11. 2010 11.13
vsak izmed posameznikov se ima pravico odločit s kom bo v zvezi ali s kom ne bo. In noben nima pravice nekoga zato umorit.Tu gre za dejanje po maščevanju in izsiljevanju in s takimi ljudmi je nekaj hudo narobe in prepoznat bodočega morilca je tudi težko saj videt nekomu v glavo tudi ne moreš.
.357
23. 11. 2010 10.59
Ko sem napisal, da je "masazni salon" code name za prostitucijo, je moderator zbrisal. Tu pa zdaj pise, da sta imela "intenzivne stike, a je ona to zelela prikriti". A se kdo dvomi, da je slo za prostitucijo ?
.357
23. 11. 2010 10.56
Ko sem napisal, da je "masazni salon" code name za prostitucijo, je moderator zbrisal. Tu pa zdaj pise, da sta imela "intenzivne stike, a je ona to zelela prikriti".
tali?ni tom
22. 11. 2010 21.47
petias se strinjam s tabo ampak po moje so slovenci popolnoma izgubili stik s tem kaj je prav in kaj ne zato tut kak tak komentar ki nekako brani ali zagovarja nasilje in potencialne morilce!! sploh pa če recimo ženska reče ne je to ne in pika pa četudi je to masažni salin!!! vsi nekako vidimo samo denar in možnosti ki jih imamo z njim človečnost in sočutje ter usmiljenost do sočloveka pa je popolnoma izginila!! verjetno si pred 20 leti nismo želeli tega in tudiverjeli nismo da se lahko tako prodamo za denar !!! beda od nas ljudi zato je tudi iz tega vidika potrebna drugačna miselnost!!! me pa nič ne motijo tudi recimo prostitutke ker je vsakdo ki dela časten človek so pa tle problem razni " zaščitniki " za katere pa je usmiljenje popolnoma odveč ampak si zaslužijo verigo in kgoglo na nogi pa kramp in macolo!!
petias
22. 11. 2010 18.29
Žal nekaj komentarjev razumem kot podporo morilcu. Pa kaj je z vami, ljudje?? Ne glede na to, kaj je gospa počela v "masažnem salonu", je nihče, ampak res nihče nima pravice zato umoriti.
5ra04
22. 11. 2010 17.46
Mislim, da so ga že obravnavali zaradi nasilja....znan je bil po nasilništvu žensk......
mimyca
22. 11. 2010 17.30
skrite aferice, pol pa dobimo to
legenda8
22. 11. 2010 15.30
Teh tako imenovanih masažnih salonov je ,uf,kolk hočeš, tako da tud maserke nosijo svoj delež. Zadavil jo je pa z njenim predmetom-pripomočkom??? no ja
Jožajoža
22. 11. 2010 15.21
ni je hotel več deliti z drugimi.
wsharky
22. 11. 2010 15.11
... vsak nosi sam poslenice svojih dejanj...
MOSSAD001
22. 11. 2010 15.06
Groza!! NO COMENT