Črna kronika

Mora se nadaljuje

Altagracia de Orituco, 29. 01. 2008 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija je prepričala bančne roparje, da so izpustili več talcev. Ostale so v avtomobilu prve pomoči odpeljali s seboj.

Roparji so s seboj odpeljali še nekaj talcev
Roparji so s seboj odpeljali še nekaj talcev FOTO: Reuters

Venezuelska policija je po pogajanjih le prepričala oborožene bančne roparje, da so izpustili več ducat talcev. Ostale so v avtomobilu prve pomoči odpeljali s seboj. Policija je štirim roparjem zatrdila, da ne bo sledila belemu vozilu, s katerim so pobegnili. Številni policisti in sorodniki talcev so, potem ko so roparji zapustili prizorišče dogodka, odhiteli v banko, da bi preverili kdo je med izpuščenimi talci. Policija je sporočila, da so roparji, vsi stari okoli dvajset let in oboroženi s pištolami in ročnimi granatami, zatrdili, da bodo ostale talce izpustili še danes.

Več deset ljudi so roparji za talce vzeli že v ponedeljek zjutraj. Število vseh zajetih še ni znano, policija pa je sporočila, da se število giblje od 30 do več kot 60 oseb. Pogajalci so sporočili, da je med izpuščenimi talci tudi nosečnica, dojenček in vsi otroci, ki so jih roparji zajeli. Nobeden izmed talcev ni bil ranjen, je še sporočila policija.

Roparji so oboroženi s pištolami in ročnimi granatami
Roparji so oboroženi s pištolami in ročnimi granatami FOTO: Reuters

Državni guverner Eduardo Manuitt je poudaril, da policija ne sme zasledovati roparjev, čeprav je več sto policistov že odšlo na kraj dogodka. Prav tako je na lovu za belim avtomobilom tudi policijski helikopter. Dodal je še, da policija ne ve, kam so se roparji odpeljali.

Notranji minister Ramon Rodriguez Chacin je povedal, da so se ugrabitelji v banki tudi drogirali, zato so bila pogajanja težja.

''Imajo načrt, vendar ne želijo nikogar raniti. Zasledovanje ni potrebno,'' je po telefonu pred koncem pogajanj povedal 19- letni talec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.