Črna kronika

'Moj otrok ni samo statistika'

Celje, 12. 10. 2009 18.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja/N.D.
Komentarji
118

Tako pravijo starši treh mladih ljudi, ki so umrli v prometni nesreči na štajerski avtocesti. S spontano akcijo, v kateri bodo lepili plakate in prižigali sveče, želijo stopiti proti vinjenim voznikom.

Starši umrlih deklet in fanta, ki so zaradi voznika, ki je na štajerski avtocesti vozil v nasprotno smer, izgubili otroke, so vzeli stvari v svoje roke.

Družine 24-letnega Petra Kračuna, 22-letne Nataše Godec in 21-letne Tjaše Koštomaj začenjajo z veliko akcijo – Moj otrok ni samo statistika. Na ta način želijo odgovorne v državi, od ministra za pravosodje Aleša Zalarja, ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, prometnega ministra Patricka Vlačiča do premierja Boruta Pahorja, prisiliti, da s spremembami zakonov odstranijo vinjene voznike s cest.

Nesreča pri Arji vasi-1
Nesreča pri Arji vasi-1 FOTO: POP TV

Pravijo, da njihovi otroci niso le številke, pač pa imajo imena in priimke. Zato bodo v spontani akciji najprej polepili Celje in okolico s plakati, prižigali sveče in s tem spodbudili tudi druge, naj se jim pridružijo. Ne morejo se sprijazniti z usodo in zato verjamejo, da lahko v tej državi nekaj spremenijo. Proti povzročitelju nesreče, ki je trenutno v psihiatrični bolnišnici, in tudi proti morebitnim drugim odgovornim bodo sprožili odškodninske tožbe.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (118)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sanniQa
16. 10. 2009 18.32
SNITA33.. vrnilo jim ne bo otrok ampak bodo s to akcijo (če bodo kaj dosegli pri zakonih) rešili življenje otroku katerih drugih staršev :)
SNITA33
15. 10. 2009 13.12
vsekakor pa izrekam sozalje starsem......
SNITA33
15. 10. 2009 13.07
mene pa zanima,vem da ni lahko ne za starese ne za povzrocitelja.....kaj vrjamejo starsi da bodo pridobili z razlicnimi odskodninami in s to akcijo.....a vrjamejo da jim bo to vse povrnalao otroke.....motijo se,tudi bolecine jim nebo nic od tega izbrisalo ali oblazilo......pa se nekaj,naj bodo posteni zaradi otrok in pomislijo kolkokrat so sami sedli za volanom in pred tem popili alkohol....pijani al pa samo kozrec piače se smatra po njihovem prepoved voznje,kar vrjamem da tudi sami so storili kdaj napako in se za volan usedli v alkoholiziranem stanju,le z sreco da niso bili povzrocitel nesrece v kateri bi bil kdo poskodovan ali umrel........vsi delamo napake....
ana-snezna
13. 10. 2009 20.09
alkohol absolutno ne, vendar pa ni prehitra vožnja ali podobne stvari nič drugače sočustvujem z starši in vem kako jim je, saj sem sama doživela enako izkušnjo. staršem sporočam da smo z njimi, da jih podpiramo, ob enem pa opozarjamo, naj se pazijo, kajti v naši ljubi domovini nas lahko prav hitro izkoristijo za marioneto. naj ne verjamejo praznim obljubam. naša družina je verjela a še danes krivec ni kaznovan, mi pa samo trpimo. prav je da razmišljate o krivici, ki se vam je zgodila in naj bo njej tudi zadoščeno, vendar je do tja daleč. žal je to najbol boleče. krivci hodijo prosto in lahko enako dejanje ponovijo, saj imajo pravico do pravičnega sojenja. ali vi nimate pravico do pravične obravnave? te v naši državi ni. pomagajte tudi vi staršem, ki čakamo na razplet takih ali podobnih nesreč že več let in nedovolite, da vas mediji in skorupirani politiki in slave in denarja želni odvetniki slepijo.
anzi_mahackala
13. 10. 2009 17.43
alkoholiziran voznik = potencialni morilec!!!
Diego80
13. 10. 2009 17.19
joj joj nevem ne kako naj povem avantura ti si malo prevec filme gledo se vedno je bila prometna nesreca in se vedno bo samo statistika pa nevem kaksna akcija se lahko stece .......vem kako se slisi ampak tako pac je in ti in podobni na nebote nic spremenili in niti jaz nebom samo tolko zaj pa pluvaj ......
dwarf3
13. 10. 2009 16.11
zanimivo! verjetno vas je vsaj 90 odstotkov do 30 leta starosti pelalo avto vsaj 1 pijano,pa ne govorit da ni tako.in tako bo še kr naprejj,ker dokler se ti nekaj takega ne zgodi v živlenju se enostavno ne zavedaš in si rečes to se enostavno ne more meni zgoditi.vsi vemo kaj dela alkohol se tako pametnega in dobrega človeka spremeni.a nažalosst se tega nikoli nebo dal ustavit,ko si prevečč pijan se enostavno nemoreš kontrolirat...edina resna možnost bi bila tukaj da je v avtu recimo vgrajena naprava ki prepozna vinjenosst voznika in se avto enostavno ne prižge,vse drugo je tukaj zaman...... drugače se pa spomnite kako je če gres z avtom ven si rečes če se bom napil bom pa avto tam pustil,pol se pa napiješ in gledaš na stvar čisto drugače...žalostno ampak resnočni pri 80 posto ljudeh sožalje svojcem!!
brice
13. 10. 2009 11.09
pridružujem se vsem vam, ki sočustvujete s svojci umrlih. mi je pa žal, ker ne moremo javno povedati kdo se vsede pijan za volan. Vsi jih v svojih krogih sigurno nekaj poznate, a vendar nič ne moremo. Za nas, ki bi to storili, bi bile posledice grozne s strani pijanih ali agresivnih voznikov škoda pa je, ker beseda ANONIMNOST, pri nas ne zdrži. Poznam primer, ko je nekdo javil na policijo o vinjenosti neke osebe, pa so mu kar povedali kdo ga je prijavil. Posledice so bile grde!
Mojito23
13. 10. 2009 10.45
pika-poka-jezek: Da, vsak se lahko znajde v vlogi povzročitelja prometne nesreče. Če se ob zmerni vožnji zaletiš v vozilo pred sabo, po vsej verjetnosti nastane le gmotna škoda. Pijani pa ne vozimo - vsaj jaz ne! In nikoli ne bom! Mene motijo taki vozniki, ki vozijo pol metra za mano, ko na AC prehitevam tovornjak. S 130km/h!
pika poka ježek
13. 10. 2009 10.14
Zanimivi komentarji. Če je govora o globah, vsi pljuvate čez policiste, pri nesrečah s smrtnim izidom ali hudimi telesnimi poškodbami pa pljuvate čez povzročitelja. A nihče od vas ne pomisli da se lahko sami znajdete v vlogi povzročitelja hude prometne nesreče, ko se vozite pol metra za drugim vozilom, ko prehitevate v nepregledne ovinke, vozite pijani, z tehnično neizpravnimi vozili.
Mojito23
13. 10. 2009 10.12
puncka20, lotos1 - se strinjam! Vsak divjak za volanom, trezen ali ne, je potencialni morilec. Takim bi jaz vzela vozniško dovoljenje za vedno, saj po mojem mnenju niso sposobni za vožnjo. 3-je mladi ljudje so umrli v tej nesreči, zaradi enega, ki je nepremišljeno sedel za volan. Niti predstavljam si ne, kako bi mi bilo, če bi v avtu sedela moja hči/prijateljica/fant/starši/sestra....
CandyLipsBoo
13. 10. 2009 09.28
Zombie_oka: Jst ti dam čist prav! Ka je to kej nenavadnega? A pijani vozniki nimajo otrok? Najprej mormo vsak pri seb razčistit! Avto, ki tehta najmanj 1 tono, ki čelno trči, zraven pa še pijanc s počasnimi ali brez refleksov, ki se slini po volanu! Pa se zamislite mal. Avto je najbolj dosegljivo hladnokrvno orožje pr nas!!! Al stane 100 EUR al pa 100.000! Potrebn je sam še en idiot, ko tiši na gas!
Uporabnik443692
13. 10. 2009 09.22
ma nekaj je hudo narobe ali z zakoni ali z ljudmi ali z izvajanjem zakonskih kazni.... če si vinjen (po navadi vinjeni to ne priznajo) se ne smeš vsest v avto in vozit. tukaj sploh ni debate in olajševalnih okoliščin...SE NE SME! kako bo to država pri posameznikih dosegla pa je drugo vprašanje.... se spomnete reklame, ko starša poljubita hčerko pred spanjem in gresta ven...nato se v njihov avto zabije pijan voznik in umreta? ko sem videla prvič to reklamo sem se skoraj zjokala od hudega....človek ki premore vsaj malo sočutja bi se mogel zamislit....
F12
13. 10. 2009 08.51
To da se opravičuje, pa da mu je žal, pa da se "zdravi" v psihiatrični bolnišnici so vse dejanja, katera mu je svetoval odvednik, da bi jo odnesel z nižjo kaznijo. Komu laže(te)? Žal mu je. Ko pa se ga je nacugal in sedel v avto ter se odpeljal, pa mu ni bilo žal? Če se je vsedel v avto, bi vsaj to naredil za to, da bi šel spat, ne pa zato, da se je odpeljal domov.
niiinna2
13. 10. 2009 08.32
Vsi tisti ko so proti staršem, sploh nimajo otrok oz sploh ne vedo kako je izgubiti svojega otroka.... zato zamislite se!!!
naivna
13. 10. 2009 08.23
Re: Hamilton-sp-10 Ko popijes 5 piv si definitivno pijan in nisi za volan.
Zombie_oka
13. 10. 2009 08.04
Starši - začnite spreminjat najprej sami sebe (torej se vprašajte koliko krat ste šli vinjeni za volan) nato pa sočloveka... Vsak mora met pri sebi razčiščeno - torej PIJ IN NE VOZI!!!
puncka20
13. 10. 2009 07.45
Pa ne sam vinjen voznik tudi divjak na cesti je potencialni morilec! Vsak, ki nima normalno pošlihtan, kako mora vozit, je zame potencialni morilec! Saj se vozte vsak dan, ozrite se naokol kaki norci se vozjo po cesti pa kaj vse delajo..
orangensaft
13. 10. 2009 07.34
kje se lahko podpišem? vsak vinjen voznik je potencialni morilec in si v primeru nesreče zasluži zapor (tudi če ni smrtnih žrtev). podpišem takoj.
arhimed_33
13. 10. 2009 07.28
Mislim,da bi bilo potrebno alkoholizirane voznike spraviti s ceste.Nekaj bi prepomogli,če bi res primer prometne nesreče,ki jo je zakrivil alkoholizirani voznik,obravnavali kot umor ali celo naklepni umor.Zakaj???Točno se bo vedelo,da v alkoholiziranem stanju ne smeš na cesto,če greš,pač na lastno odgovornost.Taka pravila so že zdaj,le kazen je veliko premila.