Črna kronika

Mnenje izvedenca: nogometaši skozi križišče z več kot 150 kilometri na uro

Ljubljana, 06. 10. 2016 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi mariborski nogometaši so v tragični prometni nesreči pred dvema mesecema, v kateri sta umrla dva od štirih športnikov v vozilu, po Tržaški cesti v Mariboru, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, vozili s hitrostjo med 150 do 165 kilometrov na uro.

Kot danes poroča časnik Večer, ki se sklicuje na mnenje izvedenca, je 19-letni voznik Damjan Marjanović zakrivil nesrečo, ker je v križišče pri trgovskem centru Rutar zapeljal pri rdeči luči, zdaj pa je znano tudi, da naj bi v križišče pripeljal s hitrostjo od 150 do 165 kilometrov na uro, kar je dvakrat več, kot je dovoljena hitrost na tem odseku.

V tragični nesreči sta umrla dva mlada nogometaša.
V tragični nesreči sta umrla dva mlada nogometaša. FOTO: Kanal A

Tragična nesreča, ki je pretresla državo, se je zgodila 2. avgusta letos sredi dneva. Avto, v katerem so bili štirje mladi nogometaši, ki so se vračali s treninga, je trčil v obcestni steber za prometno signalizacijo, vozilo pa je zaradi močnega sunka preklalo na pol. Poleg Marjanovića, ki je vozil, je v nesreči umrl tudi 21-letni Zoran Baljak, huje je bil poškodovan Ljubomir Moravac, lažje pa Žiga Lipušček

Večer povzema mnenje izvedenca, ki pa ga na policiji ne komentirajo. Za Večer so na PU Maribor dejali: "Izvedenskega mnenja še nismo prejeli in podatki še niso znani. Tudi ko bomo prejeli izvedenska mnenja, zaradi varovanja osebnih podatkov njihovih izsledkov ne bomo predstavili javnosti, ampak jih bomo predstavili pristojnemu tožilstvu. Žal so osebe, ki so bile vpletene v prometno nesrečo, po kateri sprašujete, postale tako določljive, da bi z razkritjem teh podatkov kršili določila zakona o varstvu osebnih podatkov."

Posledice prometne nesreče, ki je pretresla vso državo.
Posledice prometne nesreče, ki je pretresla vso državo. FOTO: Kanal A

Izvedenec naj bi po ogledu kraja nesreče izračunal, da je voznik megana vozil s hitrostjo od 150 do 165 kilometrov na uro. Na tem odseku pa je omejitev hitrosti 70 kilometrov na uro. Časnik še poroča, da naj bi toksikološka analiza pri umrlem vozniku pokazala vsebnost alkohola v krvi. Bila naj bi sicer nizka, daleč pod mejo 0,23, ki je zakonsko določena. A ne za mlade voznike začetnike. Ti v krvi alkohola ne smejo imeti.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1