Črna kronika

Milan Božič še vedno pogrešan: neuspešno so ga iskali policisti, gorski reševalci, lovci, vodniki reševalnih psov ...

Tolmin, 05. 05. 2014 10.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Od preteklega četrtka pogrešanega 58-letnega Milan Božiča iz Dolenje Trebuše v tolminski občini tudi po tridnevni iskalni akciji, v kateri je sodelovalo več deset ljudi in reševalnih psov, še vedno niso našli. Zdaj ga bo policija iskala v okviru rednega dela.

Milan Božič
Milan Božič FOTO: PU Nova Gorica

Po treh dneh obširnih iskalnih akcij 58-letni Milan Božič iz Dolenje Trebuše v občini Tolmin ostaja pogrešan. Kot smo že poročali, so ga zadnjič videli doma v večernih urah 1. maja. Enkrat po tem času je od doma odšel peš neznano kam, oblečen v modre džins hlače, modro karirasto srajco in modro velur jopo ter obut v nizke rjave čevlje.

58-letni Milan Božič je visok okoli 175 cm, močnejše postave, sivih kratkih las, ima sivo brado in brke, rjave oči, v enem ušesu ima uhan.

Dan po njegovem izginotju je stekla iskalna akcija. Ker ga policisti v petek niso našli, je v soboto stekla obsežna iskalna akcija pod vodstvom pomočnika komandirja PP Tolmin Borisa Zorka. Sodelovalo je 55 ljudi, tolminskim policistom in pripadnikom gorske policijske enote Policijske uprave Nova Gorica pa so se pridružili pripadniki GRS Tolmin, gasilci PGD Dolenja Trebuša, pripadniki Enote reševalnih psov Tolmin in člani Enote reševalnih psov Nova Gorica s psi ter člani tolminske Civilne zaščite. Pogrešanega so iskali na območju doline Hotenja v Dolenji Trebuši do Utrskega vrha, vendar ga vse do popoldanskih ur niso našli in so iskalno akcijo začasno prekinili.

Policija vnovič zaproša vse, ki bi pogrešanega 58-letnega pogrešanega Božiča opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da o tem obvestijo policiste Policijske postaje.

Z iskanjem so nadaljevali tudi v nedeljo zjutraj, sodelujoči v iskalni akciji pa so med drugim temeljito prečesali obrežja rek Idrijce, Trebuščice in Hotejnke. Prav tako so pregledali širše območje Dolenje Trebuše, Oblakovega vrha in Utrskega vrha, vključno z delom Kosmačeve učne poti do reke Idrijce. Sodelovalo je okoli 60 ljudi. Poleg policistov so tako sodelovali še pripadniki GRS Tolmin, PGD Dolenja Trebuša, lovci LD Trebuša, pripadniki Enote reševalnih psov Tolmin z reševalnimi psi, CZ Tolmin in kajakaši ene od zasebnih agencij iz Tolmina. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega niso našli.

Po besedah vodje iskalne akcije Borisa Zorka so vsi sodelujoči v sedanjih iskalnih akcijah na zelo zahtevnem terenu vložili izjemno veliko truda, da bi pogrešanega Milana Božiča našli. Aktivnosti v zvezi z iskanjem bodo policisti v prihodnje opravljali ob rednem delu, prav tako pa bodo policistom pomoč nudili tudi posamezni domačini, ki bodo pregledovali tamkajšnjo območje in o tem obveščali vodstvo iskalne akcije.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3