Črna kronika

Metlika: oborožena skupina napadla policiste

Metlika, 27. 08. 2012 11.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Metliške policiste je poklicala mati, ki je prosila za pomoč, saj je bil njen pijani 16-letnik nasilen. Ko so možje v modrem prispeli, jih je najprej napadel mladoletnik, nato pa še skupina moških. Eden je policiste napadel z mesarsko sekiro.

V soboto zvečer se je v okolici Metlike zgodil incident. Nekaj minut pred polnočjo je policiste poklicala ženska, ki je prosila za pomoč, saj je bil njen 16-letni sin pijan in nasilen. Doma je razgrajal, sama pa ga ni mogla umiriti. Policisti so se na klic seveda odzvali. Mladenič je ob njihovem prihodu kršil javni red in mir. Pozivali so ga, naj se umiri, a je on to zavračal.

Nato pa se je začelo: najprej se je 16-letnik v policiste zapodil, pri tem pa je v roki držal kos pločevine. Možje v modrem so zoper mladoletnika, ki se je aktivno upiral, uporabili prisilna sredstva. Ko so se policisti še ukvarjali s 16-letnikom, se je proti njim zapodila skupina, ki je kričala in "z različnimi predmeti mahala proti policistom", je razložila tiskovna predstavnica Novo mesto Alenka Drenik. Eden izmed njih pa je policiste napadel s sekiro oziroma mesarsko sekiro, pri tem pa je kričal, da jih bo ubil. Napadalec je star 39 let.

Mesarski sekač oziroma sekira
Mesarski sekač oziroma sekira FOTO: PU Novo mesto

Policisti so se branili in skupino pozivali, naj prenehajo. Ker je 39-letnik še naprej vihtel sekiro, je eden izmed policistov izstrelil opozorilni strel. Drenikova pri tem opozarja, da "ni šlo drugače". Takrat se je 39-letnik skupaj s preostalimi umaknil, a z napadom so nadaljevali, saj so iz varne razdalje policiste obmetavali z različnimi predmeti. Trije med njimi – 17-letnik, 14-letnik in 23-letnik – so med kričanjem policistom grozili z ubojem.

Policisti so kljub aktivnemu upiranju in grožnjam okoli 1. ure prijeli, vklenili in na policijsko postajo privedli vseh pet omenjenih glavnih osumljencev, v delo pa so se vključili tudi kriminalisti sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto. Po intervenciji sta zdravniško pomoč iskala eden od policistov in eden od prijetih osumljencev.

16-letnik in 39-letnik sta bila pridržana za 48 ur in bosta s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, preostali trije so bili po šestih urah spuščeni.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanj preprečitve uradnega dejanja oziroma napada na uradno osebo. "Kazenski zakonik v 300. členu za takšna dejanja predvideva zaporno kazen od šestih mesecev do treh oziroma petih let," je še razložila Drenikova.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni