Črna kronika

Umrl pretepeni odvetnik

Ljubljana, 14. 05. 2009 17.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Anja Zupanc/Andrej Peroša
Komentarji
153

Odvetnik Vladimir Višner je 9. aprila pred ljubljanskim lokalom Roxly obležal pod udarci moškega, ki naj bi delal v omenjenem lokalu.

Odvetnik Vladimir Višner
Odvetnik Vladimir Višner FOTO: Kanal A

Okoli 3. ure je v bolnišnici zaradi hudih poškodb umrl ljubljanski odvetnik Vladimir Višner. Star je bil 42 let.

Pred lokalom Roxly, v središču prestolnice, ga je 9. aprila močno pretepel domnevni natakar in varnostnik lokala. Višner je bil od tedaj v komi. Pretepel naj bi ga 34-letnik, ki naj bi kot varnostnik delal v omenjenem lokalu. Šlo naj bi za delo na črno.

Osumljenca, ki je odvetniku zadal smrtni udarec v glavo, je prepoznala tudi priča. Gre za Višnerjevega prijatelja in partnerja v odvetniški pisarni Sonnyja Beronje. 34-letnik je bil po njegovem pripovedovanju oblečen v majico z oznako lokala. Omenjene majice nosijo vsi zaposleni v lokalu.

Višner se je s prijatelji najprej zabaval v lokalu. Ker naj bi se v lokalu nespodobno vedel, so mu zaposleni dali vedeti, da mora zapustiti prostor. S prijatelji se je odpravil ven, za njim pa je šel tudi osumljenec. Pred lokalom naj bi prišlo do besednega obračunavanja med Višnerjem in 34-letnikom. Višner se je nato zaradi silovitega udarca v glavo zgrudil na tla.

34-letnega domnevnega napadalca je sinoči že zaslišal preiskovalni sodnik. Po zaslišanju ga je izpustil na prostost, saj naj ne bi kazal znakov begosumja ali ponovitvene nevarnosti. Primer so že predali tožilstvu. Osumljenec pa naj bi zanikal vpletenost v smrt 42-letnega odvetnika.

Lokal Roxly
Lokal Roxly FOTO: Kanal A

'Tik pred smrtjo mojega dragega brata'

Sestra umrlega Hedvika Možina ne more skriti ogorčenja nad delom policije in preiskovalnega sodnika. "Policija nič ne stori,“ meni sestra umrlega in dodaja, da "preiskovalni sodnik tik pred smrtjo mojega dragega brata" ni izdal pripornega naloga za osumljenca.

Osumljenec uradno ni bil varnostnik. Po trditvah prič pa je skrbel za red v lokalu, večkrat so ga videli tudi za točilnim pultom. Lastnik lokala in vodja varnostnikov kljub temu zanikata, da bi moški delal v lokalu. "To osebo sicer poznam. Ne zelo dobro, ampak nikakor in nikoli ni delal pri nas," je dejal lastnik lokala Vukašin Mušič.

Kje je zakon o zasebnem varovanju?

Slovenija po smrti Gorazda Čamernika pred Globalom še vedno čaka na zakon o zasebnem varovanju.

Čeprav se je že januarja iztekel skrajni rok za njegove popravke, jih ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal še ni pripravila. Se je pa odločila spisati zakon na novo. S tem pa je nastala praznina na področju delovanja spornih varnostnih služb, ki največkrat kar na črno zaposlujejo varnostnike s kriminalno in nasilno preteklostjo. Zato je tudi policija pri odkrivanju in pregonu na pol legalnih varnostnih združb nemočna. Namesto da bi preprečevala, lahko samo ukrepa potem, ko je že prepozno.

"Nedvoumno gre za utemeljen sum, da je ta oseba povzročila tako hude telesne poškodbe, da je bil že takoj kmalu po poškodbi v življenjski nevarnosti. Bil je tudi v komi. In preko današnje noči je podlegel poškodbam v bolnišnici," je povedal v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek.

Zbornica za zasebno varovanje nima nad nezakonitim delovanjem varnostnih služb nobene pristojnosti. Predsednik zbornice Ingo Paš za to krivi neustavnost obstoječega zakona o varovanju, ki dopušča take nezakonitosti in nizko profesionalnost varnostnikov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja