Črna kronika

Med vožnjo sta padli iz avtomobila

Ljubljana, 22. 09. 2011 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Iščejo voznika terenskega vozila, ki je zbil peško, in voznika passata, ki je zbil kolesarja. V Celju sta sopotnici med vožnjo padli iz avtomobila, v Kopru sta tatici zaigrali epileptični napad, pijan voznik pa je trčil v parkiran avtomobil in jih dobil po nosu.

Na Celjskem so policisti obravnavali prometni nesreči s pobegom. Prva prometna nesreča s pobegom se je zgodila včeraj okoli 15.10 na prehodu za pešce v križišču Liptovske in Oplotniške ulice v Slovenskih Konjicah. 34-letno peško je s sprednjim delom vozila zbil voznik terenskega vozila, ki je po trčenju odpeljal proti Zrečam. Peška je bila lažje poškodovana.

V eni prometni nesreči je voznik avtomobila zbil kolesarja in odpeljal s kraja nesreče. V drugi je voznik avtomobila zbil peško in prav tako odpeljal. Povzročitelja nista pomagala poškodovancema. (simbolična fotografija)
V eni prometni nesreči je voznik avtomobila zbil kolesarja in odpeljal s kraja nesreče. V drugi je voznik avtomobila zbil peško in prav tako odpeljal. Povzročitelja nista pomagala poškodovancema. (simbolična fotografija) FOTO: Jani Dolinšek

Druga prometna nesreča s pobegom se je zgodila včeraj okoli 15.30, ko je 23-letnik kolesaril po Partizanski cesti v Velenju iz smeri ulice Františka Foita proti Šoštanju. Ko je pripeljal v bližino bencinskega servisa na Partizanski cesti, je pravilno prečkal prehod za pešce na izvozu z bencinskega servisa. Tik preden je s kolesom zapeljal na kolesarsko stezo, je za njim v isti smeri pripeljal neznani voznik temnega passata limuzinske izvedbe. Ker je vozil preblizu desnega roba vozišča, je z desnim delom vozila trčil v kolesarja, ki je padel in se poškodoval. Voznik je po trčenju odpeljal naprej po Partizanski cesti v smeri proti Šoštanju, ne da bi pomagal kolesarju.

Oba voznika, ki sta zapustila kraja nesreč, in očividce prosijo, naj zaradi razjasnitve okoliščin prometnih nesreč pokličejo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00. Pobeg so obravnavali tudi v Beltincih, kjer je voznica avtomobila na prehodu trčila v peško, ki se je lažje poškodovala. Povzročiteljica je zapustila kraj prometne nesreče, vendar so jo izsledili po eni uri.

Vozili z odprtimi vrati

Na Celjskem se je zgodila še nenavadna nesreča. Voznik je vozil po Resljevi ulici v smeri proti Mariborski cesti, v avtomobilu so bile še tri sopotnice. Ker so imeli med vožnjo odprta vrata, sta zaradi neprilagojene hitrosti v ostrem levem ovinku iz vozila padli sopotnici, stari 31 in 21 let. 31-letnica se je pri padcu zelo hudo poškodovala, 21-letnica pa lažje.

Pijan ter brez vozniškega dovoljenja in veljavne registracije trčil v parkiran avtomobil

Okrog 4. ure je 38-letni Koprčan z avtomobilom trčil v parkiran avtomobil na koprski avtobusni postaji. Sledil je spor s 24-letnim lastnikom parkiranega vozila, ki ga je med prepirom s pestjo močno udaril po obrazu. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je 38-letnik vozil pod vplivom alkohola (0,86 mg/l), da nima vozniškega dovoljenja, avtomobilu pa je potekla registracija. Zaradi vseh naštetih prekrškov mu bodo spisali obdolžilni predlog. Ker je bil v prepiru poškodovan, so ga reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper 24-letnika bodo ukrepali zaradi povzročitve telesnih poškodb.

Kradle v trgovinah

Včeraj v zgodnjih dopoldanskih urah so policisti prejeli tri prijave o drznih tatvinah v različnih koprskih trgovinah. Tri neznanke so na predrzen način oškodovankam iz torbic oziroma nakupovalnih vozičkov ukradle denarnice z manjšimi vsotami denarja in dokumenti. Na podlagi opisa so policisti okoli 11. ure na Vojkovem nabrežju prijeli dve Bolgarki, dve uri pozneje še tretjo. Pri aretaciji sta dve hlinili epileptični napad, zato so ju odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico, od koder pa so ju hitro odpustili, ker so ugotovili, da sta zdravi. Na razplet kazenske ovadbe bodo vse tri počakale v policijskih prostorih, saj jih sumijo še več podobnih dejanj na širšem obalnem območju.

Napadel občinskega redarja

Včeraj okoli 9.20 so policiste obvestili, da je moški v Kranju napadel občinskega redarja, ki je meril hitrost z radarjem. Možje v modrem so ugotovili, da je 52-letnik s tovornjakom zapeljal pred službeno vozilo z radarjem in stopil do redarja. Začel ga je zmerjati, mu iz rok vzel mobilni telefon in ga vrgel na tla. Voznika tovornjaka bodo ovadili.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (55)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
23. 09. 2011 11.35
še enkrat, jame mamo take v celi da te vrže lahk iz auta vun z sedežem vred! Kaj še komu ni jasno?
NEneslovenc
23. 09. 2011 07.54
glede nesreč s pobegom, najhitreje bodo policaji našli pobegle voznike , če bodo mal pogledal v svojih vrstah
AA11
23. 09. 2011 00.49
Iz avta tudi zaradi "prilagojene hitrosti" padeš v ovinku ven, če nisi pripasan seveda. Zato bi tega policaja lepo posedel v svoj avto pa da ga vidim, če bi bil v tretjem ovinku še za mano....
motofrik
22. 09. 2011 22.58
Naj mi nekdo razloži, kako lahko padeš iz avta... Edina razlaga je, da gospodični nista bili pripasani. In vrat nista zaprli. Neprilagojena hitrost? Klasični zapis v policijskem zapisniku.
binglec123
22. 09. 2011 19.54
anarhija... sicer pa ni čudno. ta stari se požvižgajo na vse, otroci in mladci pa to posnemajo... potem pa se čudimo zakaj gre vse k vragu.
slonicka
22. 09. 2011 19.52
će bi moj avto razbil bi tudi dobil po nosu nekateri so totalni idijoti nič ne premislijo kaj če bi povozil kakšnega otroka ali starejšega pesca
Anon666
22. 09. 2011 18.35
hahahh, oni model pa ga je kar na gofljo vžgal, prav tak barabin en pijani. :D
txoxnxy
22. 09. 2011 16.41
Represija še nikjer v svetu ni prinesla izbolšanja, ravno obratno vodi še v večji kaus !!! Kaznuje se vsepovprek, ko pa ne najdejo prekrška te pa ovadijo iz malomarnosti, ker si pač bil ob nepravem času na nepravem mestu !
dunina
22. 09. 2011 14.45
@byteME: Če je človek pripet z varnostnim pasom, je lahko avto tudi brez vrat, pa ne bo nikamor padel. Sicer pa je že Grizzzli razložil: ------- grizzzli22.09.2011, 12:156 Prav lahko je komentirati, če nimaš skoraj nobenih podrobnosti o nesreči in udeležence označevati z vsemi mogočimi "imeni". Dekleti sta se poškodovali med promocijsko akcijo in pri zelo nizki hitrosti. Ni šlo za neko brezglavo divjanje in frajarjenje. Sedeli sta v kabrioletu (nista padli skozi odprta vrata). ----------- Lep dan še naprej, pa varno vožnjo vsem. :)
byteME
22. 09. 2011 14.30
zanimivo , da v pretekli nesreči z pobegom policista ni nikjer zapisano , da je policist peljal z neprilagojeno hitrostjo... v nepreglednem tistem onem tretjem bla bla bla... vse je dovolj lepo pregledno če se pelješ z prilagojeno hitrostjo banda
byteME
22. 09. 2011 14.18
dunina@ Glede tretje nesreče: Še dobro da imajo avtomobili varnostne pasove, ane? Da bi jih uporabljali, je pa škoda, ker se lahko obrabijo :P Da v ovinku padeš iz avtomobila, more biti pa res velika hitrost. Ne vem, ampak nisem še nikoli doživela take vožnje, da bi me v ovinkih limalo na vrata, tako da no comment. -------------------------- evo ti comment... šlo je za kombinirano vozilo z pomičnimi vrati se zgodi
byteME
22. 09. 2011 14.08
pehtaa@ zamisli si da tebe nekdo zbije in te pusti ležati v agoniji.... nesreče so se dogajale in se bodo s tem da povzročitelji imajo vedno manj morale in pobegnejo...
makiles
22. 09. 2011 13.19
KA REČEŠ NORO,ZA POBEGE IZSLDIT IN MOČNO KAZNOVAT,UNI Z ODPRTIMI VRAT KAZNOVAT-SAJ MORA BIT TUD V ZADI PRIPASANA,NO AVTO TI STOVČE POTEM TE RAZBURI MU STOVČEŠ NOS POL SI PA ŠE KAZNOVAN-SLOVENIJA ODKOD POLICISTI NAŠI,NO KRADLJIVCIM PRSTE POSEKAT TAK KO V STARI JUGOSLAVIJI,NO TI REDARJI SO PA TAKO PREBRIHTNI,VIDIM TUDI TU V NAŠEM KNEZJEM MESTU,.....NO IN TO JE SLOVENIJA VSE V DREKU
krohotalo
22. 09. 2011 13.17
kar se tiče tistga kolesarja, ki je PRAVILNO prečkal prehod za pešče!? sam si je kriv, ker je kolo prevozno sredstvo in se lahk cesta prečka zgolj v križiščih! a zdaj bo pa še en odgovarjal, ker je bil mulo v prekršku.
Georges24kur
22. 09. 2011 13.03
Med vožnjo po celjskih ulicah torej previdno, saj se iz mimovozečih vozil predvsem v ovinkih občasno vsipajo ženske. Ne ve se še, ali so domačinke ali uvožene. Še posebej previdno vozite za kakšnim šleperjem, da se komu ne usujejo na vetrobransko steklo. V takih primerih pomaga senzor za dež, da hitro vklopi brisalce. Še najbolj pa zaleže varnostna razdalja.
pehtaa
22. 09. 2011 12.41
VSI POBEGNIT ,pa ksn vinjen nej par policajckov nabasa
pehtaa
22. 09. 2011 12.40
ma sej prov da folk pobegne jaz bi tut poglejte kake so kazni , sej kej bistvene razlike ni med pobegom pa prekrkom pri takih cirah tistih par 100 eur vec ce te dobijo.Itak ti je pa vseen ko te istocasno spravijo v bankrot z celotno druzino
Jesus Christ
22. 09. 2011 12.39
Tooo bravo voznik tovornjaka in 24-letni oškodovanec z Obale!
grizzzli
22. 09. 2011 12.15
Prav lahko je komentirati, če nimaš skoraj nobenih podrobnosti o nesreči in udeležence označevati z vsemi mogočimi "imeni". Dekleti sta se poškodovali med promocijsko akcijo in pri zelo nizki hitrosti. Ni šlo za neko brezglavo divjanje in frajarjenje. Sedeli sta v kabrioletu (nista padli skozi odprta vrata).
hiterkstrela
22. 09. 2011 12.14
Ove je vun iz avta vrglo, ker mamo take jame na cestah !! Zdaj nas že iz avtov meče, jaojao