Črna kronika

Med skoraj 300 spolnimi sužnjami tudi sedem mladoletnic

Lima, 04. 10. 2011 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Perujska policija je v racijah v bordelih v pragozdu iz spolnega suženjstva osvobodila 293 žensk, ki so se morale pod prisilo prostituirati. Najmlajša spolna sužnja je imela zgolj 13 let.

V obsežnih racijah je več kot 400 policistov preiskalo 60 bordelov v perujski džungli, pri tem je bilo spolnega suženjstva osvobojenih skoraj 300 žensk in deklet, je po poročanju spletne strani časnika Spiegel sporočila perujska policija. Med osvobojenimi je po navedbah notranjega ministra Luisa Otarole tudi sedem mladoletnic, med katerimi ima najmlajša le 13 let.

Po racijah so policisti zaprli tudi 52 lokalov, je v ponedeljek sporočil perujski radio RPP. Otroci so v zaprtih lokalih morali kot natakarji delati pozno v noč. Notranji minister je po akciji napovedal stalno vstopno in izstopno kontrolo v odročnih predelih departmaja Madre de Dios na območju perujske Amazonije.

Na omenjenem območju se je v zadnjih letih naselilo na tisoče lovcev na srečo, ki v številnih nezakonitih rudnikih iščejo zlato, pri tem pa brezobzirno uničujejo deževni gozd, okolje pa zastrupljajo s tonami živega srebra, ki ga uporabljajo za izpiranje zlata.

Pri iskanju zlata zlatokopi brezobzirno uničujejo deževni gozd. Za njimi ostajajo puščava in kontaminirana voda ter tudi kriminal in prostitucija.
Pri iskanju zlata zlatokopi brezobzirno uničujejo deževni gozd. Za njimi ostajajo puščava in kontaminirana voda ter tudi kriminal in prostitucija. FOTO: Reuters
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nauders
04. 10. 2011 22.05
Pri iskanju zlata zlatokopi brezobzirno uničujejo deževni gozd. Za njimi ostajajo puščava in kontaminirana voda ter tudi kriminal in prostitucija. (Foto: Reuters) vse to pa naroča zahod
maksek
04. 10. 2011 21.01
spuko
04. 10. 2011 14.01
-1
od 300 jih je samo 7 mladoletnic??? to pa imajo zelo slab okus za punce.