Črna kronika

Med ranjenimi tudi Evropejci

Šarm el Šejk, 01. 05. 2008 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
1

Na egiptovskem polotoku Sinaj se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrlo najmanj devet ljudi, 32 oseb je ranjenih.

Prevrnjen avtobus v Egiptu
Prevrnjen avtobus v Egiptu FOTO: Reuters

Avtobus z evropskimi in severnoameriškimi turisti, ki so bili na poti iz letovišča v Šarm el Šejku v Kairo, je v ostrem ovinku zdrsnil s ceste in se zaletel v betonsko ograjo, vozilo pa se je nato prevrnilo in vnelo.

Med ranjenimi so tudi Rusi, Britanci, Romuni, Kanadčani, Italijani in Ukrajinci. Ranjeni so tudi egiptovski voznik in dva policista, ki sta spremljala turiste. Lokalne oblasti v Egiptu so potrdile, da so telesa umrlih oseb ožgana, tako da je nemogoče identificirati žrtve. Med mrtvimi naj bi bil tudi Britanec, toda tega ni mogoče potrditi z gotovostjo. Predstavnik egipčanske reševalne službe Said Issa je dejal, da je na avtobusu v času nesreče bilo 40 oseb.

Na egipčanskih cestah so zaradi neprilagojene hitrosti in malomarne vožnje nesreče pogost pojav. V prometnih nesrečah tako v Egiptu vsako leto umre okoli 6000 ljudi, kakih 30.000 je ranjenih.


KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MARav
03. 05. 2008 12.06
ka use se že po svetu dogaja.grozaa