Črna kronika

FOTO: Lastnik apartmaja: Moja prva misel je pri starših preminulih otrok

Celje, 18. 01. 2012 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
G.G./D.L./STA
Komentarji
0

"Verjemite mi, da je v teh tragičnih trenutkih moja prva misel pri starših preminulih otrok. Dogodek globoko obžalujem in svojcem izrekam najiskrenejše sožalje," je zapisal lastnik apartmaja, kjer so umrli trije mladi. Usodna je bila zastrupitev z ogljikovim monoksidom.

Celjske policiste je včeraj okoli 17. ure lastnik apartmaja Kragulj, ki se nahaja 1500 metrov pod vrhom Rogle, obvestil, da je v apartmaju našel mrtva dva fanta in dekle. Fanta sta bila stara 22 in 24 let, dekle je imelo 24 let, je sporočila predstavnica PU Celje Milena Trbulin. Doma so bili z območja Zidanega Mosta, Polzele in Trojan, na Roglo pa so odšli na krajši smučarski oddih.

Prve ugotovitve preiskovalcev, da v omenjenem primeru ni šlo za nasilno smrt, so bile z obdukcijo potrjene. Pokazala je, da je pri vseh treh smrt nastopila zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom, je še sporočila Trbulinova.

Ogled kraja smrti so že opravili kriminalisti, prisotna pa sta bila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka. Preiskava o ostalih okoliščinah še poteka, in sicer v sodelovanju z izvedencem za preglede peči ter izvedencem dimnikarske stroke. 

Hiša, kjer so ugasnila tri mlada življenja.
Hiša, kjer so ugasnila tri mlada življenja. FOTO: Kanal A

Lastnik apartmaja: Moja prva misel je pri starših preminulih otrok

Po elektronski pošti se nam je oglasil lastnik apartmajev, v katerih se je zgodila tragična nesreča. "Verjemite mi, da je v teh tragičnih trenutkih moja prva misel pri starših preminulih otrok. Dogodek globoko obžalujem in svojcem izrekam najiskrenejše sožalje," je zapisal. Ker je preiskava v teku, več informacij ne more dati.

Kaj se je zgodilo?

Trupla naj bi našel lastnik, ki je do apartmaja stopil, ker naj bi imeli najemniki težave s pitno vodo. V sobi sta po naših podatkih dve peči, zaenkrat pa ni znano, ali je zatajila plinska peč ali peč na trda goriva.

Zastrupitve z ogljikovim monoksidom naša čutila ne zaznajo

Zastrupitev z ogljikovim monoksidom je še vedno najpogostejša smrtna zastrupitev v razvitih industrijskih državah. V Sloveniji vsako leto zaradi nje umre okoli 10 ljudi, veliko je tudi hudih zastrupitev s tem plinom, ki ga sicer naša čutila ne zaznajo in ga zato imenujemo tihi morilec. V primeru zastrupitve lahko zdravljenje poteka samo v bolnišnici s 100-odstotnim kisikom, najhujše primere pa zdravijo v hiperbarični komori. Blažje zastrupitve posledic ponavadi ne puščajo.

V bivalnih prostorih lahko nivo ogljikovega monoksida med drugim naraste zaradi nepravilne namestitve, vgradnje, delovanja ali vzdrževanja peči na drva in premog, kaminov ter plinskih gorilnikov za ogrevanje prostorov in vode. Na Inštitutu za varovanje zdravja RS svetujejo redno pregledovanje in vzdrževanje kurilnih naprav in dimnikov ter redno prezračevanje bivalnih prostorov. Najbolj učinkovito pa se pred nevarnostjo ogljikovega monoksida zaščitimo z namestitvijo alarmne naprave oziroma detektorja ogljikovega monoksida v zraku. Več o "nevidnem morilcu" ... 

SORODNI ČLANKI

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1