Črna kronika

Mati zadušila dečke?

Kiel, 06. 12. 2007 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rezultati preiskave smrti petih dečkov so pokazali, da je bil vzrok njihove smrti najbrž zadušitev, odgovorna pa naj bi bila mati.

Nemški državni tožilec Thomas Hoffmann je dejal, da so nadaljnje preiskave o natančnem vzroku smrti petih nemških bratov, starih od tri do devet let, še v teku, prav tako pa oblasti čakajo tudi rezultate toksikoloških testov. Po njegovih besedah še ni znano, kdaj bodo predstavljeni končni rezultati preiskave.

Nemška vasica Darry, kjer se je zgodil pokol.
Nemška vasica Darry, kjer se je zgodil pokol. FOTO: Reuters

Trupla petih dečkov so policisti našli v sredo na njihovem domu v severnonemški vasici Darry. Potem ko je njihova 31-letna mati zaupala zdravniku, kje jih lahko najde, je sredino dogajanje povzel državni tožilec Uwe Wick. Dečki so bili domnevno umorjeni v torek ali v sredo.

Nemška ministrica za družino Ursula von der Leyen je takoj zahtevala preiskavo dogodkov in dejala, "da so to grozljivi primeri, ki pa se ne pojavijo kar iznenada". "Preveriti moramo, če smo mogoče spregledali kakršnakoli opozorila ali prejeli informacijo, ki je nismo razumeli," je dejala von der Leynova.

Nemški mediji so poročali, da je mati sinove uspavala z uspavalnimi tabletami, nato pa jih zadušila s pomočjo plastičnih vrečk. Po besedah Wicka je mati umorjenih psihiatrom tudi sama zaupala, da je svoje sinove umorila z uspavali, zato možnost, da so dečki umrli zaradi prevelikega odmerka tablet, ni izključena.

Hiša, v kateri so našli trupla petih dečkov.
Hiša, v kateri so našli trupla petih dečkov. FOTO: Reuters

Mati je za dečke skrbela sama, njene identitete pa oblasti niso razkrile. 31-letnico so že pridržali v psihiatrični bolnišnici, saj prvi izsledki preiskav kažejo na to, da gre iskati vzrok za umore v njenih duševnih motnjah. "Zahtevali smo, da ostane na zdravljenju pod strogim varstvom psihiatrov, saj smo mnenja, da utegne predstavljati nevarnost tudi za okolico," je dejal Wick.

Omenjeni dogodek se je zgodil na isti dan, ko so v sredo z vzhoda države poročali o trojnem detomoru. Policija je pri neki 28-letni ženski že 27. novembra našla truplo dojenčka, v torek pa še drugi dve trupli. Eno truplo je bilo zavito v plastično vrečo in spravljeno v kovček, eno so našli v zamrzovalniku, eno pa v smeteh na balkonu. Gre za njene hčerke, rojene v letih 2002, 2004 in 2005.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mary003
09. 06. 2009 22.28
igor sam res kaj so tok cajta delal da so šele pol najdl ostala trupla hm....
dulce-uncker5
10. 12. 2008 17.23
bed ej!!!!!!!!!!!!!!!
karmen72@gmail.com
09. 12. 2007 08.27
paparoach@volja.net
08. 12. 2007 09.47
Smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt, smrt ... to nima kej za delat na prostosti.
bim bum
07. 12. 2007 07.39
Težko je presodit kaj se ji je motalo po glavi. A definitivno ni to storilo v afektu. Nič ne spremeni usode njenih otrok, ki so umrli grozljive smrti. Je pa definitivno za raziskat ta pojav. Duševno motena oseba bi npr storila neko nekontrolirano dejanje, ona je pa (menda) pod vplivom sugestije druge matere to storila. Obstaja nek precedens - sugestija - naklep - uspavalne tablete in potem dokončna rešitev njenih težav. In vse skupaj pove terapevtu. Ženska je po mojem mnenju bila obupana, ne pa "nora". Poskušali ji bodo dokazat nerazsodnost, sam po mojem je točno vedla kaj počne.
colecutter@yahoo.com
07. 12. 2007 07.07
igor, hvala za pojasnila.....mogoče bi lahko sodišče poklicalo tebe kot strokovnega sodelavca......
Ramzess
06. 12. 2007 21.46
"Preveriti moramo, če smo mogoče spregledali kakršnakoli opozorila ali prejeli informacijo, ki je nismo razumeli," Ali drugače, preveriti moramo (naše) dosedanje postopke, gradivo in podatke, jih cenzurirati in zavarovati lastne riti. Jasna predpostavka izjave, ker je za (vse) kaj drugega prepozno. Trapasto. "Nemški mediji so poročali, da je mati sinove uspavala z uspavalnimi tabletami, nato pa jih zadušila s pomočjo plastičnih vrečk." Nič novega, najprej uspavanje s tabletami in nato pomor otrok je skupna točka vsem tovrstnim primerom. Logično, saj bi v nasprotnem primeru nekaj otrok zagotovo pobegnilo. In naj še kdo reče, da take matere, pri takem početju, niso prisebne. A ni dovolj očitno, da so, psihološke anomalije (težko dokazljive duševne motnje) tega dejstva ne spremenijo, le zakaj jih sploh izrabljajo za neko opravičilo. "Omenjeni dogodek se je zgodil na isti dan, ko so v sredo z vzhoda države poročali o trojnem detomoru." Nevem, če je "trojni" (2002, 2004 in 2005) ravno pravšnja beseda, saj niso umrli (jih ni ubila) istočasno. Kako pa bo to izgledalo na sodišču, če se že zdaj nekako napak razlaga. "Policija je pri neki 28-letni ženski že 27. novembra našla truplo dojenčka, v torek pa še drugi dve trupli." Nevem, ali so se policaji tako dolgo "motali" pohiši, ali so v prvih preiskavah bili tako površni, da niso našli drugih dveh trupelc. Res čudno. Vsake oči imajo svojega malarja, pravi pregovor.
badabum
06. 12. 2007 20.22
Jakap ipd. : če sodimo po tej nemki, potem je usoda otrok v nemčiji črna, saj se sodi celoten narod po dejanju 1 osebe in potemtakem so vse nemke morilke???