Črna kronika

Mati trupelce dve leti skrivala v kleti

Bradford, 26. 09. 2011 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V kleti družinske hiše v Bradfordu je bilo skoraj dve leti razpadajoče truplo sina, ki je imel v času smrti štiri leta. Starša sta se razšla, zaradi nasilja je oče dobil prepoved približevanja.

V kleti hiše v britanskem Bradfordu so odkrili truplo Hamze Kana, ki naj bi bil v času smrti star štiri leta. Trupelce so našli v otroški posteljici, pokrito z odejo.

Policisti so prišli po klicu zaskrbljenih sosedov, ki so skozi kletno okence videli "nekaj nenavadnega". Truplo naj bi bilo v kleti skoraj dve leti, deček naj bi umrl decembra 2009.

Njegova starša sta se razšla. 43-letni oče Aftab je imel zaradi nasilja prepoved približevanja, zato ni smel obiskovati Hamze, njegovega brata dvojčka in še enega mlajšega sina. V stalnih stikih je bil s tremi starejšimi otroki, najstarejši sin je živel pri njem.

Socialni delavci so nekajkrat obiskali 41-letno mater Amando, ki je živela s šestimi otroki, vendar niso opazili nič sumljivega. Oče zato za sinovo smrt obtožuje policiste in socialne delavce, ki naj bi se prepozno odzvali. Trdi, da niso upoštevali njegovih opozoril, da so otroci zanemarjeni in da je ogroženo njihovo življenje.

Vzrok smrti bo znan po obdukciji. Zaslišali so mater in najstarejšega sina, 22-letnega Tarika, ampak so ju izpustili, saj ne vedo, ali je deček umrl nasilne smrti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Arch Enemy
26. 09. 2011 16.49
A socialni delavci med obiski niso opazili neznosnega smrada ki ponavadi spremlja razkrajajoce truplo?
Jimi1
26. 09. 2011 12.33
Še en primer"nasilnega očeta" in "uboge skrbne matere", pa prepovedi približevanja svojim otrokom... Misli mi nenehoma uhajajo na "koroški primer" "skrbne matere in dedka", kot zadevo vidi CSD in sodišče.....
Ramzess
26. 09. 2011 12.27
Komentirati ne gre, ne poznamo ozadja.
Ramzess
26. 09. 2011 12.27
Zaslišali so samo najstarejše člane, ...morda sta mlajša otroka imela kaj med sabo, pa je prišlo do tragedije. Mama je pač ravnala kakor je menila, da je prav, sicer bi izgubila še ostale, ...kakorkoli to se lahko ravno tako zgodi tudi sedaj.
Ramzess
26. 09. 2011 12.24
Žalosten primer, res pa državni uslužbenci spet ne bodo nič krivi.
Ramzess
26. 09. 2011 12.22
Zadnji odstavek je terna, en stavek izključuje drugega, ...jasno da ne vedo, če še obdukcija ni bi narejena, ...nevem zakaj zaslišujejo vnaprej, in se potem trapasto izgovarjajo, ...nek logični vrstni red bi moral biti, na pa da prehitevajo z zadeve in obtožbami, ter obsodbami, pri tem pa zavozlavajo sami sebe, in ustvarijo vozel, ki ga potem razvozlavajo leta dolgo. Tipično.