Črna kronika

Mati v priporu na Igu

Koper, 07. 04. 2009 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./T.Š.
Komentarji
0

Kristino Mislej, ki naj bi v Sežani zadušila hčerko in sina, so iz psihiatrične bolnišnice prepeljali pred sodnico, ki je po zaslišanju odredila pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Odvetnik se bo pritožil.

Blok, v katerem sta ugasnili rosno mladi življenji.
Blok, v katerem sta ugasnili rosno mladi življenji. FOTO: Dare Čekeliš

Koprski policisti so 36-letno Kristino Mislej, osumljeno umora hčerke in sina, včeraj s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici koprskega sodišča. Zaslišana je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora na grozovit ali zahrbten način.

Kristina Mislej je bila vse od tragičnega dogodka v psihiatrični bolnišnici, trenutno pa je v priporu na Igu.

Tožilec je po zaslišanju predlagal pripor, sodnica pa mu je ugodila zaradi ponovitvene nevarnosti po 3. točki 1. odstavka 201. člena Zakona o kazenskem postopku: ''Če teža, način storitve ali okoliščine, v katerih je bilo kaznivo dejanje storjeno, in njene osebne lastnosti, prejšnje življenje, okolje in razmere, v katerih živi, ali kakšne druge posebne okoliščine kažejo na nevarnost, da bo ponovila kaznivo dejanje, dokončala poskušeno kaznivo dejanje ali storila kaznivo dejanje, s katerim grozi".

'Zaslišanje trajalo tri ure'

Materin odvetnik Branko Gvozdić je za 24ur.com povedal, da se je zaslišanje začelo včeraj ob 19.30 in je trajalo do polnoči. Po njegovih besedah je obtoženka po triurnem zaslišanju izmučena in izčrpana, saj je morala več ur opisovati, kaj se je zgodilo. Po besedah odvetnika je povedala, da je otroka spravila v posteljo, kjer sta, medtem ko jima je brala pravljice, pila mleko. ''Ko sta zaspala, je odšla iz spalnice v dnevno sobo gledat televizijo. Na vsake toliko časa je odšla na cigaret na balkon, sicer pa se je tudi učila pesmi na pamet. Nato se je malo pred polnočjo odpravila spat. Ob prihodu v spalnico je otroka našla pokrita s pokrivali, najprej je odkrila punčko in ugotovila, da ne diha. Ko je ugotovila, kaj se je zgodilo, je poklicala očeta, o čemer pričajo tudi izpisi pogovorov na mobilnih telefonih. Po prihodu očeta sta oba oživljala otroke do prihoda reševalcev,'' je dejal.

Obtoženka tako še vedno zavrača krivdo. Odvetnik se bo na odločitev sodnice pritožil, "ker ni ponovitvene nevarnosti". Poudaril je, da mati ni bila nikoli obravnavana zaradi nasilja ali česa podobnega. Domnevno psihično bolna osumljenka, ki naj bi imela tudi težave z alkoholom, so po zaslišanju prepeljali v zapor na Igu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja