Črna kronika

Mati mladoletni hčeri več let silila v prostitucijo

Zagreb, 05. 04. 2015 16.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

49-letnica naj bi svoji mladoletni hčeri silila v prostitucijo. Iskala naj bi moške, ki so deklici zlorabljali, čeprav naj bi vedeli, da sta mladoletni, ugotavlja hrvaško tožilstvo. Nekateri meščani naj bi vedeli, a dogajanja policiji niso prijavili.

Mati je svoji dve mladoletni hčeri prisilila v prostitucijo, da bi tako zaslužila denar, poroča hrvaški Index.hr. Pri portalu navajajo varaždinsko tožilstvo, ki pravi, da ''obstaja utemeljen sum, da je 49-letnica, ki je izkoristila svojo avtoriteto in težke družinske razmere, med leti 1999 in 2009 z namenom pridobivanja denarja svojima mladoletnima hčerama iskala moške''.

Kot so zapisali še, tožilstvo vodi preiskavo zoper 11 hrvaških državljanov, ki jih sumijo kaznivih dejanj spolne zlorabe in izkoriščanja otroka in kaznivih dejanj prostitucije in zlorabe otroka mlajšega od 15 let.

Mati naj bi hčeri v prostitucijo silila tudi, ko je ena izmed njih postala polnoletna. Deseterica moških naj bi kazniva dejanja zakrivila, čeprav so vedeli, da sta dekleti mladoletni, še piše v obtožnici, ki jo povzema Index. Mati in peterica moških so v priporu.

O dogajanju naj bi bili seznanjeni tudi tamkajšnji center za socialno delo Varaždin, sosedi in drugi meščani. Na centru zanikajo, da bi vedeli in poudarjajo, da so izvedeli šele letos in da so prav oni zadevo prijavili policiji in dekleti namestili v rejniške družine.

''Od nas se pričakuje, da beremo misli, a na misel nam ni padlo, da se v družini dogaja kaj takega. Tudi meščani, ki pravijo, da so vedeli, zakaj potem niso prijavili. Želeli smo podatke od šole, pediatrov, a nihče ni rekel o tem niti besede,'' je za Index dejal direktor centra za socialno delo Siniša Česi.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3