Črna kronika

Materi rešenega dečka grozi zapor

Sevnica, 14. 07. 2010 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Deček, ki se je v sevniškem bazenu skoraj utopil, je še vedno v kritičnem stanju. Kriminalisti bodo ovadili mater, ker naj bi zanemarjala otroka. Grozi ji do tri leta zapora.

S Policijske uprave (PU) Krško so sporočili, da je šestletni deček, ki se je skoraj utopil v sevniškem bazenu, še vedno v ljubljanskem kliničnem centru, njegovo zdravstveno stanje pa se še ni izboljšalo. Potem ko so ga v Ljubljano premestili iz Celja, je torej še vedno v kritičnem stanju.

Na PU Krško so napovedali, da bodo kriminalisti zoper mamo dečka napisali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjenja otroka in surovo ravnanje. Za takšno kaznivo dejanje, torej ko starš hudo krši svoje dolžnosti do otroka, je po kazenskem zakoniku predvidena zaporna kazen do treh let.

Kot je znano, je v ponedeljek popoldne dečka iz bazena rešil tamkajšnji reševalec Matjaž Koritnik. Prav on je za 24ur.com povedal, da je bil deček sicer v spremstvu mame, ki sina ni imela pod nadzorom, saj je bila oddaljena za okoli 40 metrov. Policisti so pozneje ugotovili, da se je deček najprej igral v malem bazenu za otroke, nato pa odšel v večji bazen, česar pa njegova mama ni opazila.

Reševalci opozarjajo, da med kopanjem v morju, jezerih, rekah ali bazenih otrok ne smete nikoli pustiti brez nadzora. O tem, kako pomagati, če se otrok utaplja, si lahko preberite na Bibaleze.si.

KOMENTARJI (392)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Budalicaa
16. 07. 2010 22.25
j4nb3 hahahaha ..ta tvoja sošolka pa pol tut ne vid dobr če ga je kao rešu 13letnik ..ker ne vem kok to da je pol 50 drugih ljudi vidl kok je reševalc skoču u vodo pa dečka potegnu vn??? halo! dej pomisl mal predn kej napišeš
Ferdo Crni
16. 07. 2010 13.51
Gorenjka - dokaži kje je kdo okrivil mater da je ZAKRIVILA nesrečo, kakor trdiš ti. To pa zato, ker ti to PODTIKAŠ drugim. ČE ne dokažeš v 20 minutah to tvojo podlo trditev je evidentno da LAŽEŠ!!!!!!
Ferdo Crni
16. 07. 2010 13.47
Lepo... gorenjka ima zgleda veze na 24ur. Vsak post za odgovor njej mi brišejo. Bravo!
-gorenjka-
16. 07. 2010 13.29
* kvazi verodostojnih medijev....
-gorenjka-
16. 07. 2010 13.15
Ferdox 16.07.2010, 10:28 ....,ker še vedno ne nehaš in nabijaš v nedogled...ti zdajle odgovarjam zadnjič. ....res je problem v tem,da je v primeru te nesreče podan sum,da mati ni storila vsega kar bi morala....SAMO PODAN SUM!!! ....le redki med nami so bili priča dogodku,pa še ti so ga videli vsak s svojega zornega kota in se njihovi komentarji razlikujejo... ...ti pa si samo na podlagi ,iz "kvazi" medijev nametanih informacij, proti materi pisal dobesedno en post za drugim....vse je na "videlu" naj ljudje sami presodijo komu kdo kaj podtika in laže.....in pri vsem tem naj bo sram mene ??...pa je s tabo res vse v najlepšem redu ?..
spicy123
16. 07. 2010 12.15
no zdele sm dobil informacijo da dečka sploh ni rešil REŠEVALEC! ampak 13 let star deček ga je potegnil iz vode. Ker je bilaa tam moja sošolka sm dobil trdne informacije. Reševalcev ni bilo nikjer bila sta v hiški .... in ni bilo nebenega... tko da zahvala negre reševalcem. poslužujeta se pa vsem zaslugam.....
Ferdo Crni
16. 07. 2010 10.28
Gorenjka - ti resno slabo bereš. Noben ni mamo okrivil da naj bi ZAKRIVILA nesrečo. Tega tukaj še nisem prebral. To so tvoja natolcevanja ali pa funkcionalna nepismenost. Problem je v tem, da je posredi SUM, da NI STORILA VSEGA kar bi lahko, da do nesreče sploh ne bi prišlo. ČE tega ne razumeš potem ti ni pomoči. Z podtikanjem in lažmi si pač samo daješ legitimnost za vse osebne diskreditacije, ki jih talaš drugim. Lahko te je sram.
-gorenjka-
15. 07. 2010 22.01
porota 15.07.2010, 00:18 5 Mati si zasluži minimalno kazen zaradi zanemarjanja. Je pa tudi res, da ne moremo pričakovati od vseh staršev da so 100% v življenju le starši. Če so nekateri tu na forumu 100% starši, ne moremo od vseh zahtevati take predanosti vloge staršovstvu. veš porota...nihče na temle forumu nikoli in nikdar ne more biti 100% z otrokom....vsak normalen ,zaposlen starš ima dopoldan otroka v vrtcu in tudi tam se lahko zgodijo nesreče...lahko ga peljejo k babici,ki mu je stalno za petami pa se otrok prevrne in se poškoduje vsak starš otroka pošlje v šolo...otrok pa se lahko poškoduje ob tekanju po stopnicah,pri telovadbi pade z bradlje in si zlomi roko.....res me zanima,če so tisti,ki tukaj tako črnijo mamo,ki naj bi zakrivila nesrečni dogodek ,pripravljeni prevzeti odgovornost v primeru omenjenih situacij?!?...ga ni ! meni verjemi...kriva bo vzgojiteljica in učiteljica,pa babica tudi... vsak normalen starš bo v okviru otrokovih zmožnosti le temu dal tudi svobodo,da se bo učil samostojnosti in družabnih veščin,ki mu bodo v življenju samo koristile.......skratka,tudi tisti,ki trdijo,da 24 ur na dan prisotni ob svojem otroku in niti spat ne gredo,da bi se malčku kaj slabega ne zgodilo....nakladajo,da se kar kadi...
tacamaca
15. 07. 2010 16.00
v naši državi se mora na vsak način najti grešnega kozla kar je najbolje za državno upravo in mu na vsak način vročit plačilni nalog al pa v zapopr zbasat. Zdaj bodo mamo zaprli,ker je bila malomarna...a ker bo pa otrok brez mame,zaradi tega bo pa vredu.
-gorenjka-
15. 07. 2010 14.28
Ferdox 15.07.2010, 13:57 0 ej gorenjkica, pa ti si prava Pehta - a za šporjhetom si bila kej danes? :-) ...1.hvala za kompliment o pehti.. ...2.ne vem ,če nisem že ravno tebi nekoč povedala,da meni ni treba za šporhet.... ..3.naslov v medijih ?...kdor na medije danes da počen groš...je počen.... :-)
Ferdo Crni
15. 07. 2010 14.02
Getafix - če ste šli sami s 6 leti naokoli brez vednosti ali spremstva starejših je to pač tvoja "lepa izkušnja". Poskusi se o tem pogovoriti s 6 letnim fantkom iz današnje zgodbe. Jaz sem hodil naokoli a vedno so bili starejši okoli mene. Ali bratranci ali sestrične, tete, starši. Imel sem se ravno tako odlično. Kasneje smo hodili tudi sami seveda, a smo bili kakšno leto starejši (in izkušenejši). Stavim karkoli da sem danes ravno tako samostojen kot ti. Ne živim pri mami in očetu niti nisem od njih odvisen.
Ferdo Crni
15. 07. 2010 13.57
ej gorenjkica, pa ti si prava Pehta - a za šporjhetom si bila kej danes? :-) Naslov v Dnevniku "Jayson Williams je bil zaradi UMORA iz malomarnosti obsojen na pet let zapora" PA se dajaj z "vsevedi" iz te medijske hiše.
Getafix
15. 07. 2010 12.23
Ferdox: Gafafix - kdo je pa vozil k potoku? Peš smo šli...a se ti to zdi tako nemogoče? In bili smo sovrstniki, nobenega "starejšega" zraven... V glavnem, ne vidim razoga zakaj bi se ti lagal. Očitno si še mlad in tega pač nisi doživel. Škoda, bilo je lepo... :-)
-gorenjka-
15. 07. 2010 12.19
Ferdox 15.07.2010, 11:20 ...o ferdi ! sem že iz svojega vrta ,je prevroče,da bi se dlje časa zadrževala v njem...sem pa zate nabrala sivko...ta bo točno zate..... ...učinkuje proti krčem, napenjanju, migreni, nezavesti, omotici, proti navalom krvi v glavo in glavobolom....dobrodejno pomirjajoče deluje na počutje. preprečuje gnitje in vrenje v želodcu, mrtviči klice pri vseh prebavnih motnjah, odpravlja napenjanje in deluje diuretično... krepi živčevje, lajša težave v meni (tudi moški ) :-)priporočljiva je pri božjastnih napadih in pri drhtenju udov, preganja stres, nespečnost in depresijo.... deluje razkuževalno in je primerna za ustno higieno.....pošljem po pošti.... :-) ....aja! pa si ti! vseved, prepričan,da v tistem primeru,ki ga navajaš ni šlo za uboj ?!?.... lp. -gorenjka-
Zaazana
15. 07. 2010 11.53
Da gre otrok iz malega bazena v veliki je potreben samo trenutek nepazljivosti... sedaj pa če bo ta otrok preživel in bo prišel domov, njegove mame pa ne bo, ker bo v zaporu... ja celo življenje si bo očital ker je ni poslušal. Sej ne rečem naj kaznujejo mamo, denarno, pogojno... ne pa s 3 leti zapora...
Ferdo Crni
15. 07. 2010 11.34
O RoxiO.. a si to v pravnih buklah prebral? :-))))))))
stripy01
15. 07. 2010 11.33
kaj nimate res nič drugega za delat, kot se preko spleta kregate...če se bo to nadaljevalo, bo 24ur z veseljem objavil kakšno temo, kjer boste spet laho pokazali vaš IQ s paketom karakterja in vzdržnosti...lahko se postavite v kožo mame in ne verjamem, da se boste dobro počutili...trenutno nima nihče pravice obsojati mame, dokler se ne razjasni in razčisti kaj se je v resnici dogajalo
RoXiO
15. 07. 2010 11.28
ferdox Še se nisi naveličal pametovati?
Ferdo Crni
15. 07. 2010 11.20
gorenjka... to kar ti razumeš je tvoj problem in tvoj telebanizem. JAz sem dal za primer obravnavo umora (naklepnega) in umora iz malomarnosti. Nisem govoril o "rezultatu" umora, ki je vsem jasen (razen tebi) . Primer .. neki košarkar NBA je bil februarja obsojen na 5 let zapora zaradi umora iz MALOMARNOSTI, ko je med važenjem ponesreči ustrelil svojega šoferja. Če bi bil umor naklepen bi dobil dosmrtno. Ampak po tvojem je bil že dovolj kaznovan ker je bil nekaj časa brez šoferja. Dej ženska... pejt rožice nabirat.
-gorenjka-
15. 07. 2010 11.12
daj,daj ferdox ! ne muti več tukaj na spletu,kot en maščevalec ali kaj že !! ne ti meni nekih rožič tukaj saditi in ne izmotavaj se s takimi telebanizmi,ko pa že tri dni ves čas pišeš tako,da bi v človeku vzbudil željo po linčlanju matere...za primer samo še en kanček googla,da bomo vsi vedeli o čem govoriš......umor je umor...pa,če ga storiš po receptu ali pa v efektu.....bukselj... Umòr je pravno definiran kot zločin, ki ga človek stori proti/nad drugim človekom in povzroči njegovo smrt, brez pravnega izgovora in z namenom ga ubiti oz. mu povzročiti hujšo telesne poškodbe. V večini držav je opredeljen kot najhujši zločin, ki se ga kaznuje z najvišjo kaznijo, ki jo predvideva zakon. Oseba, ki je storila umor, je morilec/morilka. Vsebina