Črna kronika

Malčku se je ustavilo srce

Gunnison, 12. 09. 2010 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Koloradu se je zgodila huda nesreča. Dveletni malček se je izmuznil mami in padel v ledeno mrzlo vodo, pri čemer se mu je ustavilo srce.

Dveletni Gore Otteson je tako kot vsi malčki zelo radoveden. Njegovo raziskovanje pa bi se skoraj končala tragično, ko se je pred kratkim izmuznil mami in padel v ledeno mrzlo vodo namakalnega kanala v Gunnisonu v Koloradu, najhladnejšem kraju v Združenih državah Amerike, kjer tudi poleti temperatura ponoči pade na dve stopinji Celzija.

Panika

Gore je s staršema ter starejšo sestrico in bratcem preživljal čas v družinski počitniški koči v Skalnem gorovju. Oče Dave se je tisti dan vrnil na delo v Denver, mama Amy pa je ravno okopala starejša otroka, ko je opazila, da je malček izginil. Ugotovila je, da se je izmuznil skozi zadnja vrata in ga zunaj takoj začela na ves glas klicati. Vendar malčka ni bilo od nikoder.

Ko so njeno panično klicanje slišali drugi sorodniki, ki so bili nastanjeni v kočah v bližini, so se tudi oni pridružili iskanju. Nepremično telo malega Gora so po 25 minutah našli zagozdeno pod deblom v namakalnem jarku, ki vodi v reko Gunnison. Amyjin oče, sestrična in bratranec so ga takoj začeli oživljati, saj se je malčku ustavilo srce, poklicali pa so tudi reševalce.

Reševalci so staršema takoj povedali, da ima njun sin kljub hitremu odzivu družinskih članov manj kot odstotek možnosti za preživetje …

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jasmina.trojner@siol.net
12. 09. 2010 21.34
Žal je to vseeno huda novica, otroci pa so zelo nepredvidljivi sploh pa v takih letih od 2 do 5 let. Pogledaaš vstran 10 sec in ga več ni nikjer.....pol pa tako :-(
Tonček Balonček
12. 09. 2010 19.47
Smo že mislili, da dojenčki umirajo samo v Iraku, Afganistanui ter po Afriki! Ampak očitno s etragedije dogajajo tudi v ZDA, verjetno ap tudi v Veliki Britaniji!
Andriolcek
12. 09. 2010 18.13
g. Prerok Boga ni !!!!!! Ne se slepit ljudje moji !!!
Prerok Sem
12. 09. 2010 15.40
DRAGI MOJI ČAS BI BIL DA SE ZAČNEJO SPET PO SVETU DOGAJATI ČUDEŽI DA ZAČNEJO LJUDJE SPET VEROVAT V SVOJE BOGOVE IN DA JIH NE ZANEMARJAJO VEČ TOLIKO KOT JIH LP ...PREROK
Shoopack
12. 09. 2010 13.24
Vsak dan umre 25.000 otrok zaradi pomanjkaanja osnovnih življenskih potreb, vi pa najdete enega malega iz Amerike??? Ki je za 15sek čofnu v mrzlo jezero...