Črna kronika

'Lahko noč Maddie, moj angel'

London, 15. 09. 2008 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

'Ne spim. Skupaj z Gerryjem sva na portugalskih ulicah začela iskati Maddie. Obupana sem. Minute se zdijo kot ure.' Gre le za delček zapisa iz dnevnika Kate McCann, mame pogrešane Maddie.


Britanski in portugalski mediji so objavili dele zapisov iz dnevnika Kate McCann, katere hčerka Madeleine je pogrešana že eno leto in štiri mesece. "Ne morem prenehati misliti na Madeleine, na njen strah in na njeno bolečino. Kako naj živim naprej, vedoč, da je mogoče mrtva. Prevzele so me temne misli. Bog, prosim, vrni nam jo,“ je le eden od zapisov iz privatnega dnevnika Kate McCann. Dnevnik naj bi časopisom prodala kar sama Kate, ki je ogorčena, da se njo in njenega moža povezuje z izginotjem hčerke Maddie.

Maddie je izginila 3. maja 2007.
Maddie je izginila 3. maja 2007. FOTO: Reuters

Ugleden psiholog Rick Norris je po objavi delov zapisa za Daily Express izjavil: "Zapisi kažejo, da je Kate inteligentna ženska, ki je sposobna izraziti svoje občutke. Gre za strašno situacijo, nočno moro vsakega starša. Pisanje dnevnika Kate pomaga pri soočanju s travmo, ki jo je doživela ob izginotju hčerke. Iz zapisov lahko čutimo njeno ogorčenost ter sovraštvo do osebe, ki je ugrabila Maddie, hkrati pa čutimo tudi njeno neizmerno ljubezen do hčerke in vero v to, da je Maddie še vedno živa.“

Kate: Obupana sem


Svoja razmišljanja je zapisala na 135 straneh, prvi zapis pa je nastal 3. maja 2007, na dan, ko je Maddie izginila iz portugalskega letovišča Praia da Luz. Kate je takrat dveletnima dvojčkoma Seanu in Amelie pred spanjem prebrala zgodbico ter dala mleko in kekse. "Poljub za lahko noč za Madeleine. Potiho zaprem vrata. Tišina. Sušenje las. Šminkanje. Kozarec vina. Restavracija."

Kate in Maddie McCann.
Kate in Maddie McCann. FOTO:

Jutro za tem, ko je deklica izginila, je Kate zapisala: "Ne spim. Skupaj z Gerryjem sva na portugalskih ulicah ob 6. uri zjutraj začela iskati Maddie. Začelo se je daniti. Nikjer ni bilo nikogar. Zakaj? Obupana sem. Minute se zdijo kot ure.“ Kate v zapisih tudi navaja, kako jo je prvo srečanje s policijo spravilo ob živce. "Nihče od njih se ni predstavil. Niso nama ponudili nič za piti niti za jesti. Kadili so in bili so neformalno oblečeni. Nihče ni pokazal niti kanček sočutja.“

"Kako so si sploh upali predstavljati, da bi ogrozila lastnega otroka. Draga moja Madeleine, ti veš, da ne bi nikoli ničesar storila, kar bi ogrozilo tvoje življnje," je še zapisala Kate.

Mesec dni po izginotju

30. maja, mesec dni po izginotju male Maddie, je njena mama zapisla: "Jutri bo minilo že štiri tedne, odkar je bila Madeleine ugrabljena. Ne vemo, ali jo bomo sploh še kdaj videli, kljub temu pa moramo ohraniti upanje, vero in moč. Izčrpana sem. Maddie, rada te imam. Moraš se vrniti.“

"Moja najdražja, moja ljubezen, moje vse. Rada te imam. Sanjam, da si spet poleg mene, upam, da bo ta trenutek kmalu resničnost.“
V enem od zadnjih zapisov Kate pravi: "Lahko noč Madeleine, moj angel. Sladko spi. Bodi močna. Poljub od mame.“

Apartma, iz katerega je izginila Maddie.
Apartma, iz katerega je izginila Maddie. FOTO:

Spomnimo, Madeleine McCain je 3. maja 2007 okoli 22. ure izginila iz apartmaja v portugalskem letovišču Praia da Luz, medtem ko sta bila njena starša s prijatelji na večerji v bližnji restavraciji.

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lily_24sekund
25. 11. 2009 13.50
zakaj ravno otroci?? oni niso nič krivi zakaj se psihopati in pedofili vedno spravijo na uboge otroke??? BAD
doctorg
27. 04. 2009 14.02
mal so si tud sami krivi k so jo samo pustil.
hopelorelay
17. 09. 2008 13.16
KOMENTATORSi: pošteno si povedal!!!!
hopelorelay
17. 09. 2008 12.58
ziggiii: kaj bi se po tvojem rešilo, če bi sedaj še starša zaprli??! Tu sta še dvojčka, ki ju tudi potrebujeta in bi tudi onadva ostala brez njiju!!! Ne podpiram tega, da sta otroke pustila sama, seveda je bilo to ZELO neodgovorno. Ampak po toči zvoniti je prepozno!!! Sedaj preživljata nočne more tudi onadava... in s tem bosta morala živeti vse življenje.. da ne govorim o ubogi Maddie, ki je bogve kje pristala!!! sprašuješ, kako bi bilo meni v tej situaciji??? podrl bi se mi svet... če bi mi kdo vzel otroka, pa še krivila bi se do zadnjega dne v življenju. Pa ti??! Ne???
arion1234
16. 09. 2008 20.53
Brane21... tega ne moreš poimenovat kiks Hopelorelay...Kdo pa je zakrivil to situacijo? Bedna starša, ki male otroke puščata na dopustu same! to je ena in edina razlaga, ti pa sočustvuj z njimi, pa verjemi tvojemu pravljičnemu svetu v smislu \"kako b blo teb v taki situaciji\", Svet je poln pedofilov in morilcev, ki komaj čakajo da tako srčkano punčko kot je maddie ukradejo in zlorabijo, starša pa sta jo dobesedno ponudila na pladnju. In komu to ni jasno, pol pa res več ne vem! in še nekaj. Kar je cobra.mister naštel so dejstva, saj mccainova denar s skladov definitivno ne porabljata samo za iskanje maddie. Tudi če jo je ubil nekdo drug, sta mccainova (za mene) MORILCA !
hopelorelay
16. 09. 2008 13.19
cobra.mister - ti k si tko pametn, pa tko vse veš.. obdrž še kaj zase! Tud tvoje zgodbice so lari fari in ne samo časpoisi. Me zanima, kako b blo teb v taki situaciji... ja ja!
brane21
16. 09. 2008 11.32
Kako nekateri poznajo cel življenjepis staršev mislim, da je to kar je napisal cobra.mister čista laž. Sicer se pa meni otrok smili kazen pa naj doleti tistega,ki je izginotje zakrivil pa tudi,če sta to starša. Če sta revna pa ne pomeni, da za otroke nista lepo skrbela sta pa po mojem naredila kiks, ker sta otroke pustila same. Jaz si take napake nebi mogla oprostiti in mislim, da bi se mi zmešalo.
arion1234
16. 09. 2008 11.14
cobra.mister tako je. končno en, ki ve za kaj se gre. kaj je mola mala maddie vse pretrpet zaradi malomarnih staršev...
malaana
16. 09. 2008 09.44
a boga no dej ne morš tko upam d se ji ni kej zgudil =(
Zakon1
16. 09. 2008 08.59
Še vedno žalosten zaradi tega dekletca in vseh ostalih otrok tega sveta, ki trpijo ali so trpeli. Toda, da je krivce dobiti v roke Zakonu, ...
cobra.mister@gmail.com
16. 09. 2008 07.13
+1
Eni iz teh ki komentirate ste slabo informirani kaj se je dogajalo.Kot prvič njen zlati očka je propadli Dr.zdravnik,mati je že prej slabo skrbela za otroke kar so potrdili tudi njihovi oži znanci. Nekaj mescev pred izginotem punčke so kupili vilo katero si marsikateri bogataš ne more privoščit. Ker kreditov niso plačevali jim je sledila izselitev in prodaja vile.Med to afero so si omislili dopust na kateri je neznano kam izginila punčka v bistvu v pričo njih.Potem so si omislila sklad za iskanje Madeleine McCain in internetno stran kjer sta imela transakcijske račune na več bankah in spomine ,slike od punčke in fotografije objokanih staršev kar je zelo zažgalo da so ljudje nakazovali bajne vsote za iskanje pogrešane,in že po prvih transakcijah so z tem denarjem začeli takoj plačevati vilo katero so jim hoteli vzeti zaradi neplačevanja in tako se ta zgodba nadaljuje o trpljenju čeprav je vse to zelo dobro bilo zamišljeno še nekateri vedno verjamejo njima namesto da bi ju zaprli do nadaljnega račune z katerimi pa igrajo luxsuz odvzeli. V vsakem primeru pa je v igri le denar kot sklad tako od zavarovalnic kjer je bila zavarovana punčka.
Fancy.alien
16. 09. 2008 00.55
Folk kr slabo mi je od vaših komentarjev.........res te vsi bolani in imate sami s sabo dovolj dela. Kako lahko nekdo sodi drugemu ko pa nima pojma kaj je v ozadju???? Če vsi vse poznate zakaj ne rešite svetovne tragedije ...zakaj na poveste kje in kdaj bodo poplave, potresi.... Res je kot je nekdo napisal......če bi vsi mislili in delali pozitivno bi na svetu že zdavnaj iskoreninili vojne in gorje. Vendar žal ste nekateri.......ah škoda pisanja....
Medicius
16. 09. 2008 00.01
A JE STARŠEM ŽE KDO SODIL, KER SO PUSTILI OTROKE NENADZOROVANE???? Ne, oni so ubogi, ko so bogati, siromak pa bo plačal kazen in šel na zagovor na socialno ustanovo, ker je pustil otroka v avtu ali podobno, ko je šel 10m vstran na BA ali v trgovino! Ja, če imaš denar lahko delaš kar hočeš!!! Žalostno, a očitno!! :(
Jan...
15. 09. 2008 23.17
Nejasen video okrog fritzla in najemnine. Da o reklamah pred podobnimi članki ne govorimo
Peter Zupan?i? 1
15. 09. 2008 22.47
Ah nevem kaj bi rekel.. to ni vrjetno kaj se dandanes dogaja po svetu.Vsaj tisti ki je odpeljal Madie bi pač prosil za odkupnino in bi vsi živeli lepo in mirno.!
freddy
15. 09. 2008 21.40
UBOGI STARŠI - SE STRINJAM. AMPAK PUSTIT OTROKA SAMA IN ODIT NA VEČERJO. SORRY, TO JE PA MALO HUDO.
sendzi
15. 09. 2008 21.14
o folk a ste normalni a kwa razen nejke use naj vas bo sram norcujete se iz bogih starsev ziher od vaju nihce ni zato tko pausalno pisete,za en hip se vstavte in si zamislite kaj ce bi se to vam zgodil
djuko
15. 09. 2008 21.12
mogoče je pa v Savo padla :D hec
keramicar2
15. 09. 2008 20.42
ta dva starša sta samo za dosmrtno ječo. ne se sedaj delat lepa in ljubeča ter zaskrbljena. če bi bila kaj vredna ne bi pustila v sobi treh majhnih otrok brez varstva in odšla ponoči na večerjo in potem še na ples.
Tonček Balonček
15. 09. 2008 19.57
Zelo pogrešam novice o Maddie, sem zelo žalosten!! Baje da so jo videli ob preiliki otvoritve šentviškega predora, včeraj celo na pomolu koprskega pristanišča, vendar jo je odpihnilo, kdo ve kam spet!! Poročajte, kje je, prosim, od srečanja na Brezjah je nismo več viodeli! Le v Međugorju, vendar je tam govorila estonsko, tako ga nisem prepričan, če je bila ona!