Črna kronika

Kriv je strojevodja

Ljubljana, 25. 04. 2008 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Za nesrečo v Pesnici, v kateri sta trčila dva vlaka, je odgovoren strojevodja lokalnega vlaka, saj je predčasno odpeljal s postaje.

Za nesrečo je odgovoren strojevodja.
Za nesrečo je odgovoren strojevodja. FOTO: Jani Dolinšek

Strojevodja lokalnega vlaka 4006 je predčasno odpeljal s postaje Pesnica mimo izvoznega signala in mimo premikalnega signala, ki sta prepovedovala nadaljnjo vožnjo. Signalizacije ni upošteval in kot je znano, je nato na enotirni progi trčil v mednarodni vlak.

Strojevodja je bil takoj po izrednem dogodku odstranjen z dela. Slovenske železnice bodo zoper strojevodja uvedle ustrezne postopke.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KESS
29. 04. 2008 12.20
pa ka ste pametni o tehnologiji, mislim da vsi delate na železnicah, pol se morate zavedat kako izgubo dela vaše podjetje in kdo bo ulagal v železnce, če neznajo gospodart z sredstvi...., zato pa se je govorl da se bo vse skup prodal nemcem. zdj me pa še resno zanima, ker strojevodja je ustavu vlak in teku nasprot drugmu vlaku, a ta ki je kao odgovorn za nesrečo, al tisti drugi strojevodja mednarodnega vlaka....tnx
KESS
28. 04. 2008 10.15
ja verjetn ni vse infrastruktura, če je pa strojevodja spregledu.... Ker strojevodja pa je to, a tisti ki je vlak ustavu in šel peš ustavljat drugi vlak, potem je vsaj nekaj hotu nardit.
Ramzess
26. 04. 2008 13.32
Slovenske železnice so preiskovale nesrečo, Slovenske železnice bodo oz. morda so že uvedle ustrezne postopke zoper strojevodjo, kar ni nič novega v okcviru notranjih preiskav, saj je vendar logično, da samih sebe ne morejo obtožiti, kaj šele proti samim sebi uvajati ustreznih postopkov. Kje je tu logika, notranje preiskave so glede tega vedno sporne, saj čšitijo riti dejansko odgovornim. Nevem, zakaj sploh obstajajo. Kako bi bilo, če bi jaz 'preiskoval' nesrečo, ki sem jo sicer sam povzročil oz. sem neposredno ali posredno sam odgovoren zanjo in se ob tem izgovarjal na ti. notranjo preiskovo in njej pripadajoče zakone. Pa nikar ne recite, da nimam pravice do tega, ker jo očitno in logično imam. Če to počnejo drugi, zakaj še ne bi jaz. Tukaj je glavni in neposredni krivec vodstvo SŽ, ker ima na tirih zastarele vlake, ki ne konkurirajo času, strojevodja pa zgolj posredni krivec. Človek se vpraša, zakaj se razvija tehnologija vse vrst in oblik, če se koristi le nekaj desetin odstotkov vsega, kar se razvije. Pa nikar mi spet mešajte denarja in dernarnega sistema zraven, ker vemo, da je ta sistem vzel in jemlje, od svojih začetkov, in bo do svojega konca, za katerega upamo, da bo prišel kmalu, vzel največ človeških življenj, vseh starostnih skupin, in to v prav vseh primerih, ki vam padejo na pamet, s ključnim posrednikom, ČLOVEKOM, materialistično usmerjenim človekom. Noben drug, 'pokojni' in obstoječ sistem ni in ne dosega takšnih astronomskih številk. Takšen je ta svet, ja.
Darko32
26. 04. 2008 06.59
Glavni krivec je vodstvo, ker je začelo delati po svojem. Namreč nekaj let se dogaja, da si posamezniki v upravi tolmačijo predpise po svojem. Poglejte zadnji primer, ko je strojevodja spoštoval predpise in vodstvo je izvršilo napad na njega. To mislim, da ni osamljen primer, ko strojevodja spoštuje zakone in ga vodstvo sili v kršenje predpisov. Zato je nemno govoriti o neki varnosti. Ali je bilo posredno tudi v Mariboru???????????????
jembah
25. 04. 2008 16.23
Kdor pozna predpise na SŽ je takoj vedel kdo je kriv.
wish-mistress@hotmail.com
25. 04. 2008 15.31
Slovenske železnice bodo zoper STROJEVODJA uvedle ustrezne postopke. Je mogoče izšla kakšna nova slovnica, po kateri se beseda strojevodja pač ne sklanja?
mateja30
25. 04. 2008 15.09
ja itak je strojevodja kriv slo železnice sigurno niso pa čeprav majo vlake iz prazgodovine brez radijske zveze!!
BB14505
25. 04. 2008 14.36
missl no kva je to