Črna kronika

Koristne informacije državljanov

Ljubljana, 26. 01. 2007 11.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policija je predstavila uspešni akciji iskanja in prijetja dveh osumljencev - med njimi Plutovega pajdaša, Mezgo.

Slovenska policija
Slovenska policija FOTO: Jani Dolinšek

Vodja sektorja kriminalistične policije na PU Ljubljana Branko Japelj je na današnji novinarski konferenci predstavil uspešni akciji iskanja in prijetja dveh osumljencev kaznivih dejanj. 23. januarja letos so policisti prijeli 36-letnega Zorana Mezgo, katerega so iskali tudi preko medijev, dan prej pa so na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje prijeli še 25-letnega Ljubljančana, ki je 6. decembra lani pred gostinskim lokalom na Tugomerjevi ulici v Šiški v Ljubljani streljal na tri osebe.

Za 36-letnim osumljencem Mezgo je bilo takoj po prijavi kaznivega dejanja razpisano iskanje, naslednjega dne pa je bilo obvestilo o iskanju posredovano tudi medijem, kar je bilo policiji v veliko pomoč pri iskanju osumljenca.

Kot poudarjajo policisti, je k prijetju Mezge zelo pripomoglo sodelovanje državljanov s policijo, saj so številne informacije, ki jih je prejela policija, v veliki meri prispevale k iskanju in prijetju osumljenca, kar se je zgodilo 23. januarja. Ob prijetju in pri ogledu vozila so policisti našli še predelano malokalibrsko puško, sekiro in dva večja noža, kar dodatno potrjuje dejstvo, da je bila prijeta oseba nevarna, je dejal Japelj.

Zorana Mezgo so policisti prijeli po številnih informacijah državljanov
Zorana Mezgo so policisti prijeli po številnih informacijah državljanov FOTO: PU Ljubljana

36-letnega Mezgo je sicer 22. januarja za kaznivo dejanje posilstva prijavila 43-letna Ljubljančanka (Mezga naj bi bil njen znanec). Mezga je oškodovanko tekom noči tudi večkrat brutalno pretepel, zaradi česar je utrpela številne telesne poškodbe po glavi in drugih delih telesa. Ko je odšel, je 43-letnici odvzel še ključe neregistriranega osebnega avtomobila. Za 36-letnim Mezgo je bilo takoj po prijavi kaznivega dejanja razpisano iskanje.

Japelj je predstavil tudi uspešno akcijo iskanja in prijetja 25-letnega Ljubljančana, ki je 6. decembra lani pred gostinskim lokalom na Tugomerjevi ulici v Šiški v Ljubljani streljal na tri osebe in po dejanju s kraja pobegnil neznano kam. Poškodovane osebe so same iskale zdravniško pomoč na Urgentnem bloku Kliničnega centra v Ljubljani. Kot je še povedal Japelj, pri zbiranju obvestil kriminalistom poškodovane osebe niso želele posredovati podatkov, ki bi bile pomembne pri preiskavi kaznivega dejanja, "čeprav so vedele, kdo je storilec kaznivega dejanja". Osumljeni je po tem dogodku Slovenijo zapustil, 22. januarja letos pa so ga prijeli na mednarodnem mejnem prehodu Obrežje, ko je iz Hrvaške vstopal v Slovenijo.

V obeh primerih postopki še niso povsem zaključeni, je še dejal vodja sektorja kriminalistične policije na PU Ljubljana.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurcokd.com@volja.net
26. 01. 2007 23.52
e vidva sta oba ena KLUKCA, danes okrog 16 ure, sem se peljal po dunajski v črnučah na križišču pri mercatorju in kjer je pošta, je bilo vse polno pilicije, ko sem dobro pogledal kaj se dogaja, so obdelovali enega klošarja ker ni plačal kruha, VIDEL KAKO JE POLICAJ IZTRGAL PAPIRNATO VREČKO IZ ROK. sramota za policijo bilo je približno pet do šest policajev ki so se spravili nad enega nemočnega lačnega človeka.
volum101@yahoo.com
26. 01. 2007 22.04
+1
Tonček Balonček, ti si tele. Daj, požri enkrat svojo sovražnost proti policajem, pa jim izreči pohvalo za dobro delo. In če ti sam ne veš, kako daleč je primer Lipa, kaj so za to krivi policaji? Če pa je stvar že na tožilstvu, je pa policija za nekaj časa zaključila svoje delo. Veš, policija, tožilstvo in sodišče niso iste stvari, ampak so med seboj strogo ločene. Zato ne nergaj na vsako stvar, ki je ne moreš ali ne znaš razumeti.Če pa misliš, da imaš vedno prav te prosim, da pazljivo in počasi prebereš moj prvi stavek.Pa ti bo šlo lažje v življenju...
Tonček Balonček
26. 01. 2007 12.27
Bravo g. Japelj! Kaj je zdaj s tisto Lipo pod Šmarno Goro? Verjetno je vse na tožilstvu ali kje in je "faza zbiranja podatkov" že zaklučena?