Slovenija

Kirurg pacientko šestkrat zabodel v srce?

Ljubljana, 14. 01. 2009 18.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

14-letnica, ki je julija lani v ljubljanskem kliničnem centru umrla med operacijo, je imela kar šest vbodnih ran v srce. Zadal naj bi ji jih kirurg, ki jo je operiral.


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (126)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

remember
17. 01. 2009 05.50
+1
Imamo spisek najbolj plačanih zdravnikov, eni pravijo, da tudi spisek najbolj delavnih zdravnikov. Kot oseba, ki zdravnike plačujem pa me zanima še seznam zdravnikov, ki med svojim deleom ne berejo izvidov, zabadajo inštrumente v druge človeške organe kot jih zdravijo oziroma pobijajo otroke, ki jim zaupajo. Pa brez opravičila za uboje na operacijskih mizah. Predstavljajte si tako uspešnega jedrskega znastvenika, ki bi tako kot naši zdravniki rekel - lahko se zgodi, splet nepredvidenih okoliščin je, da nam vsako peto jedrsko elektrarno raznese. Drugače smo pa veliki strokovnjaki, ki smo šolani in si ne pustimo, da nas blatite.
kr--en
16. 01. 2009 21.19
Tonček Balonček: tistih prvih dvajset na spisku je verjetno v vsem mesecu videlo manj kot deset pacientov, to so pač vrhunski kadri, ki se ne ukvarjajo s terapijami, diagnostikami itd., gre za višje cilje... Tonček, tokrat si žal brcnil v popolno temo. Skoraj vse s spiska poznam in bi jim zelo zežko očital, da ne vidijo pacientov. Skoraj vsi so "delavci" med zdravniki.
webshadow@rocketmail.com
16. 01. 2009 00.33
Aja, pa še tole - nevem kdo daje pravico SVET-u, da takole poimensko objavlja ime in priimek kirurga...
webshadow@rocketmail.com
16. 01. 2009 00.29
To kar bom sedaj napisal je moralno obsojanja vredno... ampak - nekdo ki reši 1000 življenj in na vsake 1000 enega izgubi je overall za družbo koristen. Dejte mal razmisli - kok je bilo v enga takega kirurga vloženega denarja, truda, izobraževanja itd.itd. - delal je dobro, kot mi je znano je velik potencial, delal je operacije, ki jih drugi pri nas ne itd. delal je dobro... takega človeka izgubit ni kar tako... Ampak ja... vedno bolj smo v srednjem veku in najbolše, da se ga linča... in vidim, da tut tale internet zapada v srednji vek - včasih so ga meli bol intelektualni, po teh komentarjih sodeč ga ma dandanes že res vsak doma...
strogoff
15. 01. 2009 19.39
nefretete
15. 01. 2009 19.00
anaksagora 15.01.2009, 15:22 Pozdravljen/a, moje pisanje ni namenjeno temu, da bi koga jezila, žalila ali žalostila. Povedala sem svojo izkušnjo in drži, nekaj govoric o dekličinih operacijah. Toda povsem zagotovo lahko trdim, da tudi ti trosiš izmišljotine, ko govoriš o Rtg posnetkih. Imamo štiri take posnetke in na nobenem se ne vidi srca. Kakorkoli, "po vseh možnih podatkih", kot jih imenuješ in jih imaš, še vedno ugibaš. Sicer pa so zadeve preverljive in res je, da tukaj le manipuliramo in ugibamo. Za razliko od vas je moja in sinova izkušnja resnična in ne podlegam podlim govoricam in natolcevanju. Zato je uvedena preiskava, kjer se bo dokazovala ne/krivda. Kljub vsemu pa še vedno drži, kar sem povedala v zvezi z našo izkušnjo. Staršem se pa opravičujem, da sem "prodala" poceni kupljeno blago (govorice) o dekličinih operacijah, ki sem jim pač verjela.
Niko_K
15. 01. 2009 18.35
@B3NZ0_13 Ti stojiš za prepričanjem, da so zdravniki nezmotljivi.
-gorenjka-
15. 01. 2009 16.24
Spoštovani g.kirurg pa še vedno nemoteno opravlja svoje delo,sicer zdaj bojda operira pod nadzorom,zato,ker je menda premalo izkušen za opravljanje tovrstnih operacij.Halo,a tega pa prej niso vedeli??!!! Me res zanima,če mu bo kdaj dokazano,da je napravil strokovno napako in posledično tudi odgovarjal. Kolikor mi je znano je bila zdravniška licenca do danes odvzeta samo eni zdravnici,ki je svojega pacienta z malarijo zdravila s homeopatijo in je le ta umrl.Se mi pa močno dozdeva,da bi se to ne zgodilo,če te metode ne bi uporabila in bi ga zdravila z ortodoksno medicino.
anaksagora
15. 01. 2009 15.22
Kok ste eni ljudje neumni. Pa tisti, ki zagovarjate zdravnike in naprej trosite govorice, ki sploh ne držijo. Družino osebo poznam in to dekle NIKOLI V ŽIVLJENJU NI IMELA NOBENE OPERACIJE razen te, ki je bila zanjo usodna. NI IMELA NIKAKOR NAROBE POSTAVLJENEGA SRCA, pred operacijo pa je treba tako ali tako na rentgensko slikanje in če bi bila kakšna nepravilnost bi moral IZKuŠEN KIRURG na to še posebej paziti. Vendar v tem primeru ni bilo nobene posebnosti. Pa ti, ki si tako pameten glede anestezistke, ki naj bi prisostvovala. A RES, po vseh možnih podatkih, ki jih poznam je bil MOŠKEGA SPOLA. Ali torej UKC ŠE KAJ VEČ PRIKRIVA????????!!!!!!!!! Pa prosim, ne trosite nepraverjenih informacij o dekličenem zdravju, ker ste hujš k vaške kure!
Tonček Balonček
15. 01. 2009 13.23
scrtica, seveda razmere poznam "skoraj" do obisti, v vseh "dimenzijah", finančnih, strokovnih, doktrinarnih, humanističnih itd. zadjih tridesetih let! Ampak tako je v večini strok, ne le v medicini! Ljudje so pač naivni, ("operiral ga je profesor"!). Res pa je, da se zaplet, komplikacija, spregled in še kaj lahko zgodi vakomur! Seveda le tistemiu, ki dela, tistemu, ki s een loteva posegov, se ne more zgoditi nič, ti famozni "eksperti# pišejo le strokovna mnenja, ekspertize, izvedenksa poročila v stilu "kaj je opustil, česa ni storil itd.), gre preprosto za ljudi, ki so že zdavnaj spoznali, da je treba iz prakse proč, saj je drugim soliti pamet mnogo udobneje, finančno zanimivejše, bolj ugledno in še lažje napreduješ, nikoli tudi nimaš slabe vesti, saj vendar preganjaš malomarnost, neznanje ter šlamparijo teh "dohtarjev"! Čedalej manj je zdravnikov, ki zdravijo, množijo se le že varuhi pravic, izvedenci, konzultanti, koordinatorji, znanstveniki, svetovalci in še in še, eden od razlogov je seveda fobija, strah se človeka kakorkoli invazivno lotiti, kajti lahko pride do neslutenih posledic, kar pri pisanju člankov, mnenj, ekspertiz, izdelavi tabel in izračunavanju statističnih modelov in priobčevanju mnenj seveda odpade, pa še denarja je več! To je pač slepa pot, tako za paciente kot za medicino kot stroko, ampak tak sistem se širi! "Ugledni zdravnik" je le še floskula, z ničemer podprta, nihče ne razpolaga s kriteriji, podatki o komplikaciajah, spregeldi itd. za posameznika, niti celo o številu posegov, "kr neki" bi rekli po domače! Tako je tudi s temi famoznimi ocenami, kot pri tistemu Eriku na OI! Saj ni noben kriterij izdelan, gre približno tako, kot če "najster" ocenjuje neke pomočnike v delavnici, pač ima nek fond za nagrajevanje in ga je treba razdeliti! .....Bla, bla.... Roke sekat!!!
scrtica
15. 01. 2009 12.55
Tonček Balonček se čist strinjam s tabo. Tisti doktorji s seznama še enga pacienta ne vidijo. Preverjeno. To so tisti, ki imajo 100 nazivov pred in še en par zadaj za svojim imenom in rabiš ene pol ure, predno ugotoviš kako mu je ime... Mlajši pa majo večjo plačo na račun nadur. Najprej cel dan (24 ur) na urgenci, nato zjutraj ambulanta, popoldne operacijska, zvečer pa spet na urgenci... Hvala pa tak šiht, da tri dni niti družine ne vidiš. Ta stari pa fotelje v pisarnah grejejo in delajo še 10 let po penziji...
JanZiska
15. 01. 2009 12.47
Tonček B. se povsem strinjam, najbrž da bodo višji cilji. Doncorleone, definitivno imaš prav, saj je 50 % zdravnikov iz prej omenjenega spiska TOP 20 Srbov.
Doncarleone
15. 01. 2009 12.26
Taka je korupcijska država v kateri se zdravniki podplačajo ,da te obravnavajo kot človeka a ne kot številko-nehajte jih podkupovati pa bo mogoče boljše . do takrat pa bomo trpeli razlike med nami iz izkušenj kako se z različnimi oči gleda na posameznike Dr.SilvoTrobec-da ne boš mislil da so v Beogradu slabši zdravniki in ne govori na pamet veš koliko jih je tuki z Balkana in so strokovnjaki.
Tonček Balonček
15. 01. 2009 12.16
sobieski, tistih prvih dvajset na spisku je verjetno v vsem mesecu videlo manj kot deset pacientov, to so pač vrhunski kadri, ki se ne ukvarjajo s terapijami, diagnostikami itd., gre za višje cilje...
JanZiska
15. 01. 2009 11.03
Ma zdej sem ga vsral, Gabon je precej na višji ravni, nenazadnje smo Jugoslovani po Gabonu pred 30 leti postalvjali ceste.
spicparklc
15. 01. 2009 10.49
En je napisu, da je taka služba stresna. Kaj ne bi bila. Če bi jest tako cifro zagledal v kuverti, bi se za zmer sprožu.
franz1988
15. 01. 2009 10.47
Zvil me je ko sem bral Finance....
JanZiska
15. 01. 2009 10.44
Danes v Financah, plače zdravnikov v UKC v novembru vse bruto po vrstnem redu: 18.435 €, 17.256 €, 13.593 €, 13.528 €, 11.700 €,...sedemnajsti na spisku dobi 10.133 € bruto. Za tak denar je se skoraj pričakuje, da so nezmotljivi. Zakaj toliko jokanja in opravičevanja zdravniških napak???
rusic
15. 01. 2009 10.43
@vodnavila15.01.2009, 10:360 Mislim, da takšno senzacionalistčno poročanje samo škodi tako zdravnikom kot nam uporabnikom. Novinarji lahko uničijo ugled marsikaterega dobrega zdravnika, veliko slabih pa je skritih v senci. Ta še za mesarja ni dober, kaj šele za kirurga. Vsaka mamca preden zabije cvek za sliko v steno, preveri, če gre tam slučajno kakšna napeljava.
vodnavila
15. 01. 2009 10.36
Mislim, da takšno senzacionalistčno poročanje samo škodi tako zdravnikom kot nam uporabnikom. Novinarji lahko uničijo ugled marsikaterega dobrega zdravnika, veliko slabih pa je skritih v senci.