Črna kronika

Kidričevo: Zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču trčila tri vozila, ena oseba mrtva, osem ranjenih

Kidričevo, 12. 07. 2015 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Kidričevem se je nekaj po 14. uri zgodila prometna nesreča treh vozil, v kateri je ena oseba zaradi poškodb umrla, osem pa je poškodovanih. V nesreči je bilo udeleženih 10 oseb, vsi pa so slovenski državljani.

Pri Kidričevem se je nekaj po 14. uri zgodila prometna nesreča treh vozil, in sicer dveh osebnih in enega kombiniranega, poročajo na upravi za zaščito in reševanje. Mariborski policisti so za 24ur.com dejali, da imajo vsa vozila slovenske registrske tablice, nesreča pa se je zgodila v križišču.

V nesreči je bilo udeleženih 10 oseb, vsi pa so slovenski državljani. Ena oseba je v trčenju umrla že na kraju samem. Policisti pravijo, da je umrla sopotnica v enem izmed vozil. Ena oseba jo je odnesla brez poškodb, osem pa je ranjenih. Vse so prepeljali v Splošno bolnišnico Ptuj.

Na upravi za zaščito in reševanje sicer poročajo, da je sedem oseb huje poškodovanih, ena pa lažje. Mariborski policisti, ki so na kraju dogodka in še opravljajo ogled, pa so za 24ur.com dejali, da nihče ni v smrtni nevarnosti. 

Zakaj se je nesreča zgodila?

Na območju je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro.
Na območju je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro. FOTO: 24ur.com

Naš sogovornik je dejal, da prve ugotovitve kažejo, da zaradi neupoštevanja pravil prednosti v križišču. Kdo je ni upošteval, je še preuranjeno govoriti, je za 24ur.com poudaril komandir postaje prometne policije Marjan Ferk

Vse kaže pa, da je voznica osebnega vozila trčila v osebno vozilo, ki je pripeljalo po prednostni cesti. Zaradi trka se je vozilo na prednostni cesti zavrtelo, vanj pa je trčilo tretje vozilo.

Zaradi prometne nesreče je bila glavna cesta Slovenska Bistrica-Ptuj pri Kidričevem zaprta tri ure.

Na kraju nesreče.
Na kraju nesreče. FOTO: J.U.
Nesreča pri Kidričevem
Nesreča pri Kidričevem FOTO: J.U.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3