Črna kronika

Kavboj na motorju

Ljubljana, 20. 08. 2008 18.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sredi Krškega je moški z neregistriranim motorjem prehiteval čez polno črto in peljal več kot 150 kilometrov na uro.


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (88)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mihec.zupopihec@email.si
27. 08. 2008 22.24
+1
kiki__
24. 08. 2008 19.55
kiki__
24. 08. 2008 18.56
matejaaaaa ja zgleda da to ni tok normalen fant kokr ti mislš. če pele tok čez naselje mu očitno u glavi nekej manka se ti ne zdi? to da je biu u tujini ni noben opraviččiu da nima registriranga motorja. nevem kolk bo on loh še potvov z motorjam, glede na to kako voz je en bedak. parkrat se mu bo usral, zmerej pa ne. ne pluvam po motoristih. ne maram ljudi k za vse nesreče krivijo motoriste. ne maram pa tut takalih bedakov k ogrožajo druge. njega ni škoda drugih pa je, če jih u smrt sprav. zato je za take najbol da čimprej sebe pospravjo, predn še koga druzga. mau se zamisl. pa ne zagovarjej takih bedakov z bednimi izgovori, ker jih poznaš (če sploh jih).
dark_one@email.si
24. 08. 2008 13.04
Marijareški, ja, to se strinjam da je pravilno da bi odgovarjal v primeru napake, zalostno je to, da je cel kup primerov, ko je komisija ugotovila da je policist delal po predpisih in ni nicesar krsil, na koncu pa je moral ta policist vseeno iz svojega zepa placevat odskodnino za neke imaginarne krsitve...
Marijareški
23. 08. 2008 11.19
matejaaaaa22.08.2008, 20:10, si pa res tipičen primer, kako napačno zagovarjati znanca ali prijatelja in kako brez širšega pogleda obsojati drugačna videnja. Malo za primerjavo, kako lahko zgleda tvoje poznanstvo skozi moje oči...na primer, tvoj dober znanec je tako fajn, pa zabaven, pa veliko potuje, a tista micana napakica, da na svojih izletih ropa, ubija..., ali pa..tvoj dober znanec, mogoče družinski prijetelj Gospod Župnik, kateremu hodi bratec, sestrica, ali pa pošiljaš otroka, je čisto vredi dečko, nič objesten, le male fantke ali punčke ima malce bolj rad...in Mi smo samo pregovorno fouš. Malo morgen! Tip je skozi naselje vozil trikratnik dovoljenega, za povrhu pa še z neregistriranim motorjem in...kaj tukaj ni jasno? To, da ni pravočasno registriral motorja, je le oteževalna okoliščina, ki kaže na popolno neodgovornost. - Nihče, pa najsibo to motorist ali avtomobilist se nima pravice tako obnašati v prometu in vsakemu zdravemu razumu je to jasno. Tebi pa očitno ni jasno tudi to, kako poteka sistem, v katerem živiš, kar dokazuješ z zadnjim stavkom svojega komentarja! Voznik lahko škodi samo sebi le na dirkališču, in ne na škodo običajnega zdravstvenega zavarovanja. A še na dirkališču se bo moral držati pravil in se jih tudi bo. Nihče ne trdi, da smo ostali udeleženci angelčki, vendar ima vse svoje meje in udeleženci v prometu imamo vso pravico zahtevati, da take naklepne morilce ustrezni organi izločijo iz prometa. In bolje je tako kot, da se izločijo sami, zraven po izločijo še koga... Ko pa omenjaš alkohol, ki nima kaj iskati pri voznikih, omeni tudi prepovedane substance, ki posebej med mladimi niso neznanka. Če ne veš, kako to zgleda, pojdi na kakšen moto zbor, pa boš videla. Droge in alkohol...in, mnogi od 'zalitih' ali 'zadimljenih' sede za krmilo..., a se nekateri, na žalost svojcev, ne vrnejo več domov... dark_one23.08.2008, 01:27 prepričan sem, da bi imel policijski voznik probleme v primeru nesreče s passatom in prav bi bilo tako, če ne bi sledili na predpisan način, a prepričan sem, da so vozniki teh sledilnih vozil posebej dobro usposobljeni in pripravljeni na nepričakovane reakcije! Mislim tudi, da bi morali že svojci voznikov, ki nočejo priznati nezmožnost udeležbe v prometu zaradi svoje hibe, odgovorno doseči, da vozniško dovoljenje vrnejo izdajatelju.
dark_one@email.si
23. 08. 2008 01.27
JanZ, lepo napisano. kar je pa najbolj zalostno je to, da ce bi policist dejansko trescil v onega passata ni dvakrat zarect da bi na koncu sam placal vse storske pa se kaksno disciplinsko fasal, ker bi vrla gpu namesto da bi stopila na stran policista, ki opravlja delo, ugotavljala kaj vse je narobe naredil, samo da bi lepi in "pravicni" izpadli pred mediji... mateja(+ustrezno stevilo a-jev), popolnoma normalen, neobjesten etc... bi lahko tudi popolnoma normalno in neobjestno vozil. lahk ga zagovarjas kolkor te je volja, zame je s tako voznjo se zmerej kr3ten ki dodatno poskrbi za ze tako slabo luc ki je na motoristih. pa mislim da je tudi malo neodgovorno da nekako ne porihtas registracije ce gres za dalj casa v tujino... 2 meseca je vseeno malo vec kot recimo ce bi bila potecena 2 dni. kar se pa "zascite" tice... v tem pa ne vidim ravno problema... samo mogoce je fino poskrbet za kaj takega, kar ni ravno ocitno. ;)
ranger1
22. 08. 2008 23.13
papak69:daj pojdi spat, ker trosiš bedarije,
Lea štih
22. 08. 2008 20.10
Lep pozdrav! Sem iz Krškega in motorista osebno poznam. To je popolnoma normalen fan in še zdaleč ne objesten in oborožen kavboj kakor ste ga poimenovali. ne zagovarjam njegove prehitre vožnje, lahko pa njemu v bran povem to, da je bil na dolgem potovanju v tujini, zato ni imel registriranega vozila predvsem pa veliko potuje sam z motorjem in mislim, da bi si v takem primeru vsakdo od nas privoščil neko zaščito. glede tega da pljuvate po vseh motoristih pa bi dodala samo še to. Vsi vidite motoriste ki norijo itd. mogoče je kriva slovenska fovšija, da ne vidite norcev, ki divjajo okoli z avtomobili?? Prometno nesrečo z motorjem sem imela, ker jo je povzročil nesposoben voznik avtomobila. Moj prijatelj-motorist je umrl, ker ga je zbil pijan voznik avtomobila...Nažalost ne obstajajo raziskave, koliko voznikov avtomobila pije alkohol in sede za volan in koliko motoristov vozi vinjenih, ker bi bili rezultati zelo zanimivi. Poznam dedka, ki je star krepko čez 70let. Eno oko ima umetno, na drugega slabo vidi. Povozil je motorista in se odpeljal pred domačo hišo in parkiral avto. Tudi približno se mu ni sanjalo, kaj se je zgodilo. O tem, kaj bi se dalo narediti, da bi bili vozniki na cestah sposobnejši in bol osveščeni nihče ne razmišlja. Lahko pa je pametovati in višati kazni-do zdaj je res pomagalo ni kaj!...Kakorkoli motorist večinoma škodi sebi, ko škodi voznik avtomobila, škodi v veliko večji meri!!!!
Maja Vodopivec
22. 08. 2008 14.34
sam novinarji pa znate napiht uso zadevo ne...sam d je motorist udeležen pa je use narobe...res je biu za napad prpravlen ja...pa ka še...
JanZ
22. 08. 2008 14.12
Zdaj sem še 1x šel pogledat prispevek - motorist ni ustavil cele 2 min!! Dogajalo se je pa to ob 13.30 v naselju....!!
DarthRevan
22. 08. 2008 14.11
Vozniško dovoljenje je v bistvu lahko orožni list - avto ali motor sta lahko smrtonosno orožje.
JanZ
22. 08. 2008 14.07
papak, kaj bi rad povedal, da v Sloveniji ne bi smeli imeti hitrostnih omejitev, da bi vsak lahko vozil tako hitro, kot bi mu srce poželelo, samo da ne bi povzročil nesreče (da nekdo s hitrostjo 150 km/h skozi naselje ne ogroža nikogar, namreč lahko izjavi samo totalen idiot), in da bi mu policisti lahko samo pomahali v slovo, ko bi le ta prekoračil neko določeno hitrost??!! In za tebe papak, je norec nekdo, katerega delo je, da nas vse skuša obvarovati pred takšnimi idioti??!! Zakon je pač takšen pri nas, da daje policistu pooblastilo za takšno vožnjo skozi križišče, a če bi se dejansko zaletel v tistega Passata, bi policist za to tudi odgovarjal - obtožba - opravljal je svoje delo.....!!? Res me zanima papak, kako naj bi po tvoje ravnal policist, ko bi zagledal takega motorista, pa ne mi hodit s kakimi utopičnimi, da bi si moral zapomniti reg. tablico, ker vsi vemo, kako je s tem...! Pa še to, vsi ki poveličujete tega mladeniča in sem vam zdi nor le zaradi tega, ker je ustavil policistu, sam sicer nisem iz Krškega, ampak to cesto vseeno malo poznam in kolikor sem jaz skalkuriral, še zdaleč ni ustavil takoj, ampak so se kar nekaj časa "lovili".... Tako da jaz mislim, da bo odgovarjal tudi zaradi tega, ker se ni (takoj) ustavil, kako so ga na koncu dobili, pa s posnetka itak sploh ni razvidno...
dreamhorse
22. 08. 2008 11.13
ko se najde kak bedak v avtu verjetno tudi obsojate, da so vsi vozniki avtomobilov takšni. še vedno mi pa ni jasno, kako lahko 80 letni dedek, ki ga je možganska kap in ima srčni spodbujevalnik, vozi avto!
aljoša gomilšek
21. 08. 2008 20.34
edino resno ogrožanje na posnetku je bilo prehitevanje policista v križišču, k sreči je bil voznik passata dovolj prisebne, da niso "norci prileteli" v njega. Na tisti obvoznici s 150 na uro ni ogrožal prav nikogar ... me pa tudi zanima kako je izgledala tista "gumijevka" :))) da ni bila zgolj palica za šotor, ki ga ima na kufru ...
dark_one@email.si
21. 08. 2008 19.19
in taki debi1i pol mecejo slabo luc na motoriste...
brencl
21. 08. 2008 18.30
Kakšen nesposoben motorist, da ne more uiti policajem.
ssvarun
21. 08. 2008 17.32
Mislim da bi slovenci morali začeti zbirati podpise za uvedbo zakona kot je: "Za 10x povečati zavarovalne premije za te pobesnele divjake na cestah. Za tiste pa kateri prekoračijo omejitve hitrosti pa zaplemba motorja za tisto sezono in jim zaračunati stroške skladiščenja do naslednje sezone."
Marijareški
21. 08. 2008 15.24
Lubica, tudi vozniki, ki še niso sedeli na motorju lahko zaznajo samomorilskost in morilskost določenih divjakov na motorjih. A ti takega načina vožnje nisi sposobna zaznavati? A to izhaja iz tega, ker si že sedela gor? Meniš tudi, da tudi sodnik ne sme sodit povzročitelju nesreče, ker je sam še ni povzročil? Aj, aj, micana! Predpisov se drži, pa te bodo ostali vozniki videli tudi v vzvratnem ogledalu. Ker pa te kljub temu lahko kdo tudi spregleda, poskrbi za svojo varnost tudi sama, s predvidevanjem! A, pa še to! Koliko pa bi morali, po tvoje, vozit tisti, ki ne znajo hitreje od 40km/h, da bi jim ti pustila soudeležbo v prometu in da te ne bi motili pri svojih 42km/h...?
Dogma123
21. 08. 2008 15.11
uau, big deal. Policaji nej se postavjo na Celovško ob treh ponoč pa nej lovijo une taprave paciente brez čelad, izpitov pa z brzino k je meejčkn večja od 150km/h, ne pa da ujamejo enga k drvi čez naselje, pol se pa hvaljo kako so ujel serijskega morilca ki bi drugač zihr pobil pol krškega s kako že..? gumijevki podobni palici za napad? Lohk se jim pa pridružjo še vsi angelčki k se tlele p*izdijo čez motoriste in sami niso in ne bojo nikol nardil ene same napake pa nej štejejo katerih je več - prehitrih motoristov al prehitrih avtomobilov.
yamahca
21. 08. 2008 14.51
vsi tisti ki še nikol niso sedeli na motorju so najbolj pametni kako smo motoristi bedaki, ki se vozimo ZELO hitro...halo...dejte tam v avtu sedet pa veliko veliko bolj glejte v ogledalo...aja sej pomoje sploh ne veste čemu služi vzratno ogledalo....to je vidt na cesti...predvsem ženske in vsi vozniki ki ne znate peljati več od 40 km/h