Črna kronika

Kamenik pod drobnogledom

Ljubljana, 25. 03. 2008 15.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Z.J./S.V.
Komentarji
5

Pred dnevi je Kristijana Kamenika zaprla hrvaška policija. Primer Kamenik je vzela pod drobnogled ekipa Preverjeno.

5. marca 1997 so domačini na kmetiji v vasi Tekačevo našli trupla štirih ljudi, vse ustreljene, gospodarja so tudi mučili. Za zločin so osumili Kristijana Kamenika, ki ga je najbolj obremenil njegov teniški copat.

Kristijan Kamenik je v priporu že v tretji državi.
Kristijan Kamenik je v priporu že v tretji državi. FOTO: POP TV

Tudi 11 let po umorih in treh forenzičnih preiskavah v različnih državah še ni jasno, ali je odtis teniškega copata na prizorišču zločina zares Kamenikov. Prav tako niso odkrili, kdo naj bi bil drugi storilec.

Kamenika lovi tudi srbska policija, kjer mu sodijo zaradi preprodaje heroina. Pred dnevi pa je Kamenika po spektakularni šestmesečni akciji zaprla hrvaška policija kot enega od vodij večdesetčlanske kriminalne združbe na Reki. Kristijan Kamenik naj bi bil med drugim osumljen, da je vodil oskrbo s heroinom v tem delu Evrope po tako imenovani balkanski poti iz Turčije.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

izbruh@gmail.com
26. 03. 2008 08.48
Tudi če ni kriv 4-kratnega umora, bi bilo za celotno družbo verjetno bolje, če ga bi obsodili zanj - pravna država gor ali dol...
alenka1975
25. 03. 2008 18.23
Nase sodstvo je ocenjeno kot 10% uspesnostjo. Skoraj vsi ki so veliki lopovi, kriminalci in podobno se zmazejo brez zapora, denarnih kazni in podobno. V tistih 10% uspesnosti pa smo zajeti majhni delavci in ljudje: vecji prometni prekrski, rubezi, prezivnine in podobno. Nase sodstvo je v peezdi. Dobesedno. Je kar nekaj primerov ko takoimenovani lopov najame odvetnika, tale poklice na direktno stevilko sodnika (po moznosti privat GSM) in se domenijo kako in kaj. Zal je to se vedno banana republjik, like kosova...
Oleander
25. 03. 2008 16.41
veljo, ti si naiven ! Pravica je v količini denarja s katerim razpolagaš !
veljo@email.si
25. 03. 2008 16.07
bom jaz sol po ulici z 2g marihuane..me bodo obstajli kriminalisti in nasli ta zavojcek...bom sol sodniku za prekrske bom dobil financno kazen ter zaporno kazen do 6 mesecev...ta frajercek pa ima po 10 kg stafa pa se ni sedo v zaporu niti minimalne kazni da ne govorim da je zmeraj oproscen al kako?!?!KJE JE TU PRAVICA!!
sasa35
25. 03. 2008 16.06
+1
Umor je bil v kraju Tekačevo, ne Tomačevo....